Mi kell a WordPress-oldal csúcsra futtatásához?

Szerző: | Online marketing, Wordpress

Van egy remek WordPress-alapú weboldalad, mégsem pörög a konverzió? Lehet, hogy nem a vállalkozásod profiljához illő sablont választottál? Túl sok plugint akarsz egyszerre használni, ami iszonyúan lelassítja az oldal működését?

Esetleg nem ellenőrzöd heatmappinggel a site tartalomfogyasztási szokásait, hogy fejleszd a content marketinged? Nincs a weboldalon közösségi média megosztó gomb, ami a Facebookról vagy a LinkedInről csalogatja át vásárlókat?

Vagy a SEÓ-don kellene javítani valamit? Vagy mindez egyszerre..?

Összegyűjtöttünk néhány fortélyt, ami kiaknázza a WordPress oldalban lévő lehetőségeket! A következő WordPress-tippekkel sikeresebbé teheted a weboldalad!

Sokan használnak WordPress-odalt, de nem tökéletesítik a rendszert. Egyre több vállalkozás és startup cég keres WordPress-sablonokat és bővítményeket a weboldal fejlesztéséhez.

Szerte a világon több mint 400 millió  weboldal dolgozik a népszerű tartalommenedzselő rendszerrel. Amerika kiemelkedik a mezőnyből a maga 100 millió Wodpress oldalával.

Egy érdekes adat: az entrepreneur.com szerint annyi WordPress alapú website létezik, hogy 17 percenként megjelenik egy WordPress-poszt valahol a világban

Rengetegen használják, mégsem érnek el átütő erejű forgalmat, csak döcög a konverzió. A sikerben jelentős szerepet játszik a csúcsminőségű tartalom, de mi kell még a profi forgalomgeneráláshoz egy WordPress-oldalon?

Keresd meg a vállalkozásodhoz legjobban illő sablont!

Számtalan ingyenes theme áll a rendelkezésedre, de nagyon körültekintően kell kiválasztani az oldal profiljához illő sablont.

Használj olyan WordPress-alapot, ami a legjobban passzol a vállalkozásodhoz. Legyen szinkronban a cég stílusával, a mentalitásával… Mintha egy olyan zakót keresnél, ami a legerősebben fejezi ki a személyiséged!

A fotós oldal esetében például remek döntés a térhatást keltő Roko Photo Lite sablon, ami teljes képernyőszélességű header fotót jelenít meg elegáns és gyönyörű formában.

A barátságos színeket használó, otthonosságot sugárzó Restaurant Theme sablon tökéletes választás az éttermek, kisebb bisztrók vagy pizzériák weboldalához.

Egy induló webshopnak nyilván más, pörgősebb design kell. Például a ShopIsle. A theme egész képernyős megoldással, dinamikus slide-dal ragadja meg a weboldalra érkezők figyelmét (a slide mindig nagyszerű eszköz arra, hogy használat közben mutasd be a terméket: ez az, ami igazán érdekli az embereket, nem az unalmas termékelírások tengere, amitől mindenki menekül az oldalról).

Itt több sablont is megnézhetsz, ami remek startot jelent az oldal fejlesztéséhez (és az említett példasablonokat is részletesen megismered):

Ne akarj egyszerre túl sok plugint használni. Elég a legfontosabbakat!

Mert a bőség zavara kegyetlenül lelassítja az oldal teljesítményét, plusz teljesen felesleges belezavarodni a százezer lehetőségbe.

Ezen a vonalon is érvényes a régi igazság, miszerint a kevesebb több. Keresd meg a legfontosabbakat, a többi pedig kuka!

Tedd fel magadnak e 2 fontos kérdést:

 1. Melyik plugin spórolja nekem a legtöbb időt?
 2. Melyik lesz az, ami tényleg megkönnyíti az életem?

És ezek után válaszd ki a legjobbakat!

Találd ki, milyen plugin segíti a weboldalad fejlődését, és telepítsd. (De a versenytársak oldalait is nézd meg, nehogy pár ütős pluginnal megelőzzenek!)

Csaknem végtelen számú oldal kínál neked jobbnál jobb pluginokat, ám ezek többsége teljesen megbízhatatlan. A fizetős pluginokat az Envato Marketen érdemes megvenni, az ingyeneseket meg csak a WordPress.org-ról.

Csak a WordPress.org oldalról tölts le, ha nem akarod veszélyeztetni az oldalad.

 Néhány ingyenes plugin, amit érdemes használni:

BackUpWordPress – A technika ördöge nem nyugszik, az oldalad bármikor összeomolhat – kivéve, ha a WordPressedben működik ez a rafinált kis plugin! A BackUpWordPress másolatot készít a fájlrendszerünkről és az adatbázisról, így nem kell amiatt stresszelni, hogy valaha nulláról kell kezdenünk az oldal újraélesztését.

BetterWPSecurity – A dörzsölt testőr, aki gondoskodik arról, hogy ne tudják könnyen megtámadni az oldalad. A plugin idejében mutatja meg neked a rendszer leggyengébb pontjait, legyen szó elavult bővítményekről vagy harmatgyenge jelszavakról. A tökélyre futtathatod vele a Wp-rendszered biztonsági réseit, amiken ezek után már kihívás lesz áttörni a hackereknek. (A cikk végén egy még ütősebb testőrt mutatunk be neked, aki nemcsak megelőzi a csapásokat, de a küzdelmet is felveszi a támadókkal!)

W3 TotalCatche – A plugin telepítésével minden korábbinál gyorsabbá válik az oldalbetöltési sebességed. Ez az online marketing egyik legfontosabb eleme: a statisztikák szerint a látogatók többsége azonnal lelép, ha a keresett oldal nem töltődik be 3-5 másodperc alatt (és a tapasztalatok azt mutatják, hogy az ilyen oldalra soha többé nem fognak visszatérni).

Mennyire megtalálható az oldalad?

Ha gondolkodnod kell a kérdésen, akkor nagyon nagy gáz van.

Láthatóság – ez a belépő az online siker világába és a Google első tíz találati oldalára. A top 10 azért fontos, mert a termékeket kereső vásárlók rendszerint a legelső keresési eredmények alapján szoktak tájékozódni és dönteni. Neked is az előkelő pozíciók egyikét kell megcélozni, hogy megtalálható, látható légy, és az egekbe szökjön a konverziód!

Íme pár ingyenes keresőoptimalizáló plugin, melyek segítenek abban, hogy a weben böngészők rátaláljanak az oldaladra:

Google Analytics for WordPress – Mindent tud, ami az oldal SEÓjához kell. Az oldal tartalmi és technikai vonalát is fejlesztheted a pluginnal.

Már a tervezett kulcsszavaid erősségéről is elmondja a véleményét. A keyword densityt, azaz a kulcsszósűrűséget is ellenőrzi.

Mit tudsz vele optimalizálni?

 • Webszövegeket
 • URL-eket
 • Meta leírásokat
 • Ráadásul az XMLS oldaltérképek elkészítésében is segít.
 • Kihagyhatatlan, ha komoly forgalmat szeretnél a weboldalra terelni az online ökoszisztémából.

De az All in one SEO Pack legalább ilyen jó, és nagyjából hasonló területek fejleszthetők vele. Ez a plugin a kulcsszavak generálásában is ultra erős, tehát ebben a témában sem kell mindig a Google Adwords Kulcsszókeresőhöz rohanni, a WordPressen belül is találhatsz ki nagyszerűen teljesítő kulcsszavakat.

Mi érdekli az oldaladon az embereket és mi az, ami teljesen hidegen hagyja őket? Ezekre a kérdésekre ad választ a SumoMe plugin:

A SUMO ME plugin heatmap-rendszerrel dolgozik. Megmutatja, mire fókuszál az oldaladra látogatók többsége. Az is kideríthető belőle, mire kattintanak a legnagyobb arányban, illetve mit keresnek az oldaladon a legtöbbet az emberek.

Rengeteg olyan szöveget is látsz majd az oldalon, amivel egyáltalán nem foglalkoznak az emberek: ezeket el kell felejteni! Cseréld őket más tartalomra vagy designelemre, ami igazi interakciót, kíváncsiságot vált ki az érdeklődőkből, amire tényleg kattintani fognak!

Emellett a SumoMe-nek van még egy ravasz fortélya: váratlanul felugró ablakkal csalogatja vissza az oldalra a kilépésre készülő látogatókat.

Egy jól megírt pop-up szöveggel még magasabb szintre emelheted a konverziót és a listaépítést: a statisztikák szerint a felugró ablak akár 20%-kal is növelheti a napi e-mail-feliratkozók számát!

Légy azonnal megosztható! – Sharebar és WP to Twitter

Elolvasol egy remek cikket, aztán észreveszed az oldalsávban a megosztom a Facebookon/Twitteren/LinkedInene gombot – és kattintasz!

Ezt a Sharebar WP-pluginnal tudod megvalósítani, ami a bal oldali sávba helyezi a közösségi megosztás-gombot.

A social médiában barangoló olvasók könnyen kíváncsivá válnak a virális, cikkekre és átkattintanak az oldaladra. Itt pedig már csak a terméken és a marketingszövegen múlik, mennyire sikerül őket kattintásra és vásárlásra bírni!

Egy könnyen telepíthető WordPress-plugin, amit vétek lenne kihagyni az oldaladról. Alaposan feltornássza az organikus elérések számát és abban is segít, hogy javuljon a weboldalad SEO-pozíciója a Google keresési találati oldalán.

A Sharebar zseniális, mert egyből interakciós mezőt teremt a weboldalad és a közösségi háló között, ahonnan komoly forgalmat csábíthatsz át a saját felületedre.

A Sharebar viszont csak akkor fog működni, ha érdekes, vicces vagy izgalmas cikkeket írsz, amiket tényleg megosztanak az emberek.

A WP to Twitter plugin működési elve nagyon hasonlít a Sharebarhoz. Ez a plugin egy elegáns megoldással gazdagítja a linkhasználatot. Nem szereti a végtelen hosszúságú URL-eket, inkább rövidebb, Twitterre szabott hivatkozással jeleníti meg a cikked.

Itt még alaposabban ismerkedhetsz meg a WP to Twitter pluginnal:

A weboldal biztonsága

Az információ korában élünk, sajnos egyre fenyegetőbb veszély a kiberterrorizmus. Forgalmad csak akkor lesz, ha csökkented az oldal sebezhetőségét, és nem tudják egy ügyes támadással tönkretenni.

A robotok és a mindenre elszánt hackerek rendszeresen támadnak meg weboldalakat, így mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy kevés esélyük legyen a weboldalad megfertőzésére vagy elpusztítására.

A Wordfense Security egy olyan biztonsági bővítmény, mely antivírus szkenneléssel, kétlépcsős hitelesítési folyamattal védi a WordPress oldalad a külső akcióktól. A plugin URL-szkenneléssel és a real-time támadások blokkolásával gondoskodik arról, hogy a weboldalad biztonságban működjön.

A Wordfense Security ezekben az éles helyzetekben azonnal jelentést készít a WordPress-odal tulajdonosának arról, hogy milyen típusú fenyegetésről van szó és milyen IP-címről, melyik hálózatról jött a támadási kísérlet. Az ilyen robotokat vagy felhasználókat a későbbiekben előre blokkolhatjuk is, nehogy megint akcióba lendüljenek.

A legnépszerűbb WordPress biztonsági pluginról beszélünk, melyet már több mint egymillió felhasználó töltött le.

És attól sem kell tartanod, hogy egy reklámüzenetekkel bombázó malware veti ki a hálóját a site-ra, mert a Wordfense Secutity erre is éberen figyel. Itt tudsz alaposabban utánanézni:

Vidd haza a lényeget 6 pontban:

 1. Keress olyan theme-t, ami a legjobban illik a vállalkozásod stílusához, hogy az online környezet minél autentikusabban jelenítse meg a céget.
 2. Redukáld a pluginok számát a legalacsonyabbra, csak a legfontosabbakkal kell telepítened (különben kegyetlenül belassítják a rendszer működését).
  A következő ingyenes pluginokat rögzítsd a tesztlistán: BackUpWordPress, BetterWPSecurity, W3 TotalCatche.
 3. Erősítsd az oldal láthatóságát SEO-pluginokkal (Google Analytics for WordPresszel vagy az All in One SEO Packkal).
  Minél könnyebben talál meg a Google és a neten böngésző érdeklődő, annál előkelőbb pozícióba kerülsz a találati oldalakon és a vásárlók agyában.
 4. Teszteld a SumoMe plugint, ami heatmappel (hőtérképpel) mutatja, mit olvasnak el az oldaladon és mi az, amit alaposan újra kell gondolnod. Emellett olyan felugró ablakokat is szerkeszthetsz vele, ami 20%-kal növeli az e-mail listádra feliratkozók számát.
 5. Azonnali megosztásra motiváló gomb. Használj Sharebar-t és WP to Twittert.
 6. Védd az oldalt a hackertámadásoktól a Word Fense Security bővítménnyel!
Erdélyi Norbert

Erdélyi Norbert

online marketing szakértő

A netjet.hu cikkeinek és oktatóanyagainak szerzője Erdélyi Norbert. Szakterülete az üzleti weboldak megvalósítása és értékesítési kampányok kivitelezése. 2006-óta foglalkozik online marketinggel. Az írásai célja, hogy az online marketinget és a technikai megvalósítását érthetővé tegye számodra. Bővebben a szerzőről és a netjet.hu-ról.

 

netjet.hu facebook profiljaLájkolj a facebookon:
facebook.com/netjethu

Videó: Wp weoldal és webshop 12 perc alatt, azonnal eladhatsz és listát építhetsz vele.

A rövid, pörgős képernyővideókban a szemed előtt lesz kész egy weboldal. Mások hónapokig szenvednek ezzel, pedig pofonegyszerű.