Top 5 magyar termékvideó

Erdélyi Norbert

Top 5 magyar példa, hogy miért legyen termék videó a webshopodban. 64%-kal növeli a vásárlás valószínűségét.

A shopvideót szeretik az emberek. Vásárolnak hatására, de nem érzik úgy, hogy el akarnak adni nekik. A jó termékvideó 1 percnél rövidebb, a termékre fókuszál, azonnal lényegre tér, olyan közelről mutatja mintha a kezedben tartanád. Összegyűjtöttünk 5 jó termékvideót magyar webshopokból, ezekről érdemes példát venni. (Disclaimer: azt nem vizsgáltuk, hogy a termék, amit reklámoz magyar gyártmány-e, csak azt néztük, hogy magyar weboldalról lehet megrendelni az adott terméket)

1. Flatloop.hu

Weboldal: https://www.flatloop.hu/

Ez egy magyar fejlesztésű termék. Egy boomeráng, ami puha, könnyű és mindig visszajön. Az egész weboldalról érdemes példát venni, de lássuk a termékvideót:

Mi tetszik benne?

Bár a termékre fókuszál, de azt mutatja meg, hogyan használják azt az emberek. Olyan emberek, családok, akik akár mi is lehetnénk. Ez az emberi kapocs, erre figyelünk fel. Sztorit mesél és hangulatot ad összevágott videófelvételekből. Nagyon jók és jól időzítettek a hangeffektek is. Pontosan a házivideó jó értelemben vett amatőrsége és egy profi reklámvideó között van.

Min változtatnék?

A feliratok lehetnének nagyobbak, kapitális betűvel írottak, hogy meglegyen a hármas hatás: látom-hallom-olvasom. A végéről hiányolom az egyértelmű call-to-actiont.

2. Kutyakényelem.hu

Weboldal: https://www.kutyakenyelem.hu

Mi tetszik benne?

Érzelmeket vált ki, mert elképzeled, hogy milyen jó lenne ez a te kedvencednek is. Nagyon jó választás a magyar vizsla kutya bemutatása, ezzel jelzi, hogy magyar közönségnek szánja a terméket. A vásárlási döntések 95%-át tudatalatti tényezők befolyásolják: érzelmek. Ebben a videóban van vidámság, felszabadultság, meglepetés. Ezek olyan érzelmek, amik pusztán termékképpel nem érhetők el. Nagyon jók benne az animált feliratok.

Min változtatnék?

Nagyobb feliratokat tennék oda, hangeffektnek használnék vidám kutyavakkantást és macskanyávogást, az aláfestő zene lehetne kicsit tempósabb, vidámabb.

3. Alkonylámpa.hu

weboldal: https://www.alkonylampa.hu/

Mi tetszik benne?

Nagyon jó az aláfestő zene, a Harry Potter zenei világát idézi: varázslat, mesevilág, de van benne egy kis félelmetesség is.

Telitalálat az animált “szörnyek” bemutatása, és képernyőn megjelenő, érzelmeket kiváltó feliratok. Nagyon ötletes, ahogyan az aláfestő zene lehalkul és felhangzik a termék hangja.

Min változtatnék?

Néhány másodpreccel hamarabb is a lényegre lehetne térni, ha ez a videó facebook hirdetésben megy, akkor az első 3-4 másodpercben már meg kell mutatni miről van szó. A call-to-actiont hiányolom a végéről.

4. Női clutch táska

weboldal: https://kutyubazar.hu

Mi tetszik benne?

Fizikai kontaktot imitál: Még mindig az van az emberekbe kódolva, hogy jól megfogom, megtapogatom, meghúzogatom, megkopogtatom mielőtt megveszem. A videó úgy mutatja be, mintha itt lenne a kezedben a termék. Kapcsolatot teremt a nézővel: magyar igazolványok, magyar pénz van a videóban. “Nekem is van Rossman kártyám, DM kártyám – ez én is lehetnék” Ezt sugallja a videó miközben nagyon pontosan nevén nevezi a buyer persona problémáit és eltalálja szóhasználatát (pl.: nagy bőrönd-táskával vacakolni)

Min változtatnék?

Amit a beszélő mond, azt én kiírnám címszavakban nagy feliratként a képernyőre is, hogy jobban eljusson a fejekbe az üzenet.

5. Önkavaró bögre

Weboldal: https://www.dudeshop.hu/

Mi tetszik benne?

A lényegre tér, megmutatja, hogy mit tud a termék. Bár az összekeverendő termékek címkéjét kitakarták, de így is látszik rajta, hogy ez egy magyar konyhában készült: ez testközelbe hozza az ajánlatot. Ez egy nemzetközi piacon is kapható termék, sok ás shopban is elérhető, a dudeshop.hu azért is érdemel elismerést, mert a sok forgalmazó közül szinte egyedüliként vették a fáradtságot, hogy forgassanak hozzá egy saját videót.

Min változatnék?

Az termék előnyeit feliratoznám a képernyőre, és a saját shop branding helyett a videó elején gyorsabb “lényegre térést”, a videó végén pedig egy CTA-t mutatnék.

5+1. Mudwalkers.com

Weboldal: Mudwalkers.com

Ez azért került a top 5 magyar termékvideó listára, mert ez a saját projektünk volt (a weboldalt eladtam azóta), s bár a weboldal angol nyelvű, de a videó hazai gyártmány hiszen itt vettük fel Siófokon a kikötőben és a Jókai parkban.  A lényeg a termékvideó:

Mi tetszik benne?

Azonnal megérted miről van szó, mire jó, hogyan működik a termék.

Min változtatnék?

A feliratokba több érzelmet vinnék, ezeket a tárgyszerű kijelentéseket átírnám érzelemdúsabb szavakra.

Ha szeretnéd megtanulni, hogyan készíts te is termékvideót, kérd a ShopVideó oktatóanyagot:

ÚJ

Hogyan állítsd be 15 perc alatt a bankkártyás fizetést a weboldaladon?

Kösd össze a Stripe kártyaelfogadót Woocommerce shopoddal

Azonnal fizethetnek bankkártyával, egyszeri díjat, előfizetést is. Erdélyi Norbert és Erdélyi-Búza Renáta marketing szakértők magyarázatával. Negyedóra múlva ilyenkor már kártyával is lehet a weboldaladon fizetni.

 

Ehhez kapcsolódik

Netjet Campus

A Netjet Campus megtanítja hogyan készíts weboldalt, ami eladja a terméked.
Legnépszerűbb kurzusok ezek

Népszerű

Előfizetéses tagsági rendszer

Supersales Sytema

Ebben a kurzusban lépésről lépésre megmutatom, hogyan raksz össze magadnak egy előfizetéses rendszert.

Oktatási rendszer

LearnDash Oktatóanyag

Netjet Campus Classic

Hogyan készíts digitális oktatási rendszert? Mutatom részletes, érthető magyarázattal a Learndash kurzusban.

Alapmű

A Sales Oldal

Supersales Sytema

Felépítjük a sales oldaladat. Milyen neuromarketing mozgatórugókkal  működnek a szöveges és design elemek?

Woocommerce rulez!

Woocommerce webáruház

Supersales Sytema

Felépítjük a Woocommerce webshopodat, lehet egy termékes shop, lehet soktermékes webáruház, a folyamat ugyanaz.

Next level

Neuromarketing

Netjet Campus Classic

Árérzékeny vevők helyett rajongók. Tedd hozzá a mostani marketingedhez a neuromarketing technikákat.

Canva

Canva Oktatóanyag

Netjet Campus Classic
A világ leghasznosabb grafikus szerkesztője, minden webes grafikát megcsinálhatsz bele, a kurzusban mutatom, hogyan.
Explainer animáció

MarketingMese Oktatóanyag

Netjet Campus Classic
Amelyik weboldalon hamarabb megérti az ajánlat lényegét a vevő, ott fog vásárolni. Ha rajzfilmvideóval magyarázod el, fel fognak rá figyelni.
Nagy klasszikus

Wordpress Dominancia

Netjet Campus Classic
Egy jól működő rendszer, amivel biztosra mész. Közérthető képernyővideókon mutatom mit kell csinálnod.
Ezeket az eszközöket is tanítom a Campusban: