fbpx
Top 5 magyar termékvideó
"
Top 5 magyar példa, hogy miért legyen termék videó a webshopodban. 64%-kal növeli a vásárlás valószínűségét.

írta: Erdélyi Norbert

Szakterületem az online kampánytervezés. 2006-óta foglalkozom online marketinggel. A netjet.hu erre tanít: „Olyan weboldalad legyen, amit az emberek szeretnek”.

A shopvideót szeretik az emberek. Vásárolnak hatására, de nem érzik úgy, hogy el akarnak adni nekik. A jó termékvideó 1 percnél rövidebb, a termékre fókuszál, azonnal lényegre tér, olyan közelről mutatja mintha a kezedben tartanád. Összegyűjtöttünk 5 jó termékvideót magyar webshopokból, ezekről érdemes példát venni. (Disclaimer: azt nem vizsgáltuk, hogy a termék, amit reklámoz magyar gyártmány-e, csak azt néztük, hogy magyar weboldalról lehet megrendelni az adott terméket)

1. Flatloop.hu

Weboldal: https://www.flatloop.hu/

Ez egy magyar fejlesztésű termék. Egy boomeráng, ami puha, könnyű és mindig visszajön. Az egész weboldalról érdemes példát venni, de lássuk a termékvideót:

Mi tetszik benne?

Bár a termékre fókuszál, de azt mutatja meg, hogyan használják azt az emberek. Olyan emberek, családok, akik akár mi is lehetnénk. Ez az emberi kapocs, erre figyelünk fel. Sztorit mesél és hangulatot ad összevágott videófelvételekből. Nagyon jók és jól időzítettek a hangeffektek is. Pontosan a házivideó jó értelemben vett amatőrsége és egy profi reklámvideó között van.

Min változtatnék?

A feliratok lehetnének nagyobbak, kapitális betűvel írottak, hogy meglegyen a hármas hatás: látom-hallom-olvasom. A végéről hiányolom az egyértelmű call-to-actiont.

2. Kutyakényelem.hu

Weboldal: https://www.kutyakenyelem.hu

Mi tetszik benne?

Érzelmeket vált ki, mert elképzeled, hogy milyen jó lenne ez a te kedvencednek is. Nagyon jó választás a magyar vizsla kutya bemutatása, ezzel jelzi, hogy magyar közönségnek szánja a terméket. A vásárlási döntések 95%-át tudatalatti tényezők befolyásolják: érzelmek. Ebben a videóban van vidámság, felszabadultság, meglepetés. Ezek olyan érzelmek, amik pusztán termékképpel nem érhetők el. Nagyon jók benne az animált feliratok.

Min változtatnék?

Nagyobb feliratokat tennék oda, hangeffektnek használnék vidám kutyavakkantást és macskanyávogást, az aláfestő zene lehetne kicsit tempósabb, vidámabb.

3. Alkonylámpa.hu

weboldal: https://www.alkonylampa.hu/

Mi tetszik benne?

Nagyon jó az aláfestő zene, a Harry Potter zenei világát idézi: varázslat, mesevilág, de van benne egy kis félelmetesség is.

Telitalálat az animált “szörnyek” bemutatása, és képernyőn megjelenő, érzelmeket kiváltó feliratok. Nagyon ötletes, ahogyan az aláfestő zene lehalkul és felhangzik a termék hangja.

Min változtatnék?

Néhány másodpreccel hamarabb is a lényegre lehetne térni, ha ez a videó facebook hirdetésben megy, akkor az első 3-4 másodpercben már meg kell mutatni miről van szó. A call-to-actiont hiányolom a végéről.

4. Női clutch táska

weboldal: https://kutyubazar.hu

Mi tetszik benne?

Fizikai kontaktot imitál: Még mindig az van az emberekbe kódolva, hogy jól megfogom, megtapogatom, meghúzogatom, megkopogtatom mielőtt megveszem. A videó úgy mutatja be, mintha itt lenne a kezedben a termék. Kapcsolatot teremt a nézővel: magyar igazolványok, magyar pénz van a videóban. “Nekem is van Rossman kártyám, DM kártyám – ez én is lehetnék” Ezt sugallja a videó miközben nagyon pontosan nevén nevezi a buyer persona problémáit és eltalálja szóhasználatát (pl.: nagy bőrönd-táskával vacakolni)

Min változtatnék?

Amit a beszélő mond, azt én kiírnám címszavakban nagy feliratként a képernyőre is, hogy jobban eljusson a fejekbe az üzenet.

5. Önkavaró bögre

Weboldal: https://www.dudeshop.hu/

Mi tetszik benne?

A lényegre tér, megmutatja, hogy mit tud a termék. Bár az összekeverendő termékek címkéjét kitakarták, de így is látszik rajta, hogy ez egy magyar konyhában készült: ez testközelbe hozza az ajánlatot. Ez egy nemzetközi piacon is kapható termék, sok ás shopban is elérhető, a dudeshop.hu azért is érdemel elismerést, mert a sok forgalmazó közül szinte egyedüliként vették a fáradtságot, hogy forgassanak hozzá egy saját videót.

Min változatnék?

Az termék előnyeit feliratoznám a képernyőre, és a saját shop branding helyett a videó elején gyorsabb “lényegre térést”, a videó végén pedig egy CTA-t mutatnék.

5+1. Mudwalkers.com

Weboldal: Mudwalkers.com

Ez azért került a top 5 magyar termékvideó listára, mert ez a saját projektünk, bár a weboldal angol nyelvű, de a videó hazai gyártmány hiszen itt vettük fel Siófokon a kikötőben és a Jókai parkban. Akármennyire is tetszik a termék, légyszi ne rendeld meg, mert csak az USA-ba, Kanadába, Ausztráliába és Új-Zélandra szállítunk. A lényeg a termékvideó:

Mi tetszik benne?

Azonnal megérted miről van szó, mire jó, hogyan működik a termék.

Min változtatnék?

A feliratokba több érzelmet vinnék, ezeket a tárgyszerű kijelentéseket átírnám érzelemdúsabb szavakra.

Ha szeretnéd megtanulni, hogyan készíts te is termékvideót, kérd a ShopVideó oktatóanyagot: