fbpx

videó
64%
eladás

+

Legyen termékvideó a webshopodban, több vevőt hoz. Az új Shopvideó Oktatóanyag lépésről lépésre tanítja, hogyan csináld. Ma belekezdesz, holnap délutánra kész a termék-videód.

nem nyomul mégis vevőt szerez

A reklám nyomul, mindenki utálja. Lehalkítod a tévét, amíg reklám megy, átugorod a youtube-on.

A termékvideó nem ilyen. A shopvideót szeretik az emberek. Vásárolnak hatására, de nem érzik úgy, hogy el akarnak adni nekik. Akarsz látni néhány példát?

termékvideó példák

1 percnél rövidebbek. A termékre fókuszál, azonnal lényegre tér, olyan közelről mutatja mintha a kezedben tartanád.

$

Probléma = érzelmi kapocs

És simán megoldható otthoni eszközökkel. Egy sima telefonnal fel lehet venni. (Bár én azt az üveg sört sajnálom…)

#

Történetmesélés példa

32 másodperc és fejben máris száz okot sorolsz, hogy miért kell neked is ilyen. Nem csak megmutat, sztorit is mesél.

ui: Van egy kényes arány a reklám és a házivideó között, ezt kell betartani egy jó termékvideóhoz. Itt egy kicsit el is van tolódva az arány, mégis nagyon népszerű videó.

$

Ez saját projekt

Figyelj a termék-tulajdonság és termék-előny párosításokra!

Egy óra alatt vettük fel a parkban, kb. 2 óra volt a jelenetek összevágása.

7 oka van, hogy neked is kell shopvideó

1. 64 % + kosár esély

A felmérése szerint 64-85%-kal nagyobb eséllyel kerül a termék a kosárba, ha van termékvideó

2. emberi

Bár a termékre fókuszál, de azt mutatja meg, hogyan használja azt egy ember. Olyan, aki akár én is lehetnék. Ez az emberi kapocs, erre figyelnek fel.

3. sztorit mesél

A történetkre figyelünk. Egy jól szerkesztett shopvideó lehet történet, de egy kép nem.

4. érzelmeket vált ki

A vásárlási döntések 95%-át tudatalatti tényezők befolyásolják: érzelmek. A videóban lehet vidámság, felszabadultság, izgalom, meglepetés stb. Ezek olyan érzelmek, amik pusztán termékképpel nem érhetők el.

}

5. rövid

Weboldalra egy perc, facebookra 30 másodperc. Ennyit néznek meg az emberek. De ennyi elég is, hogy eladjon a videód, ha okosan csinálod.

6. fizikai kontaktot imitál

Még mindig az van az emberekbe kódolva, hogy jól megfogom, megtapogatom, meghúzogatom, megkopogtatom mielőtt megveszem. Ezt imitálja a jó termékvideó, ezért ad el.

$

7. Emlékezetes

Felmérések szerint egy videó emlékképe 30 napig él a fejünkben, egy képre csak 1-2 napig emlékszünk. Te melyiket választanád, ha a te termékedről van szó.

Várj csak: neked való
egy termékvideó?

P

HATÁROZOTT IGEN, HA:

Fizikai terméket értékesítesz, aminek van valamilyen haszna, és ez videón is megmutatható.

IGEN, HA:

Ha könyvet, e-bookot, digitális terméket, szolgáltatást értékesítesz, és meg tudod mutatni az eredményeit, vagy legalább a hangulatát, vagy magadat, ahogyan készíted.

nagyon NEM, HA:

Szolgálgatást értékesítesz, de képtelenség megmutatni annak a hasznát, orvos, tanácsadó, pszichológus, coach

mi az érzelmi kapocs?

ezzel kezdődik a shopvideó oktatóanyag

Kell valami, amiért az emberek tovább akarják nézni a videót az első képkocka után. Kell valami, amiért abbahagyják a görgetést a facebookon, hogy a te termékvideódra figyeljenek. Ez az érzelmi kapocs.

Tudod, hogy kell ezt kialakítani?
Nem baj, ha még nem tudod.

Az érzelmi kapocs kialakítását tanítja meg az oktatóanyag első fejezete. Egy 3-as felosztás alapján haladunk majd, amiből, ha megvan az első kettő, könnyen rájössz mi a te terméked érzelmi kapcsa.

Miért bízz meg a netjet.hu oktatóanyagaiban?

A netjet.hu weboldal célja, hogy megértsd, megtanuld és megszeresd az online marketinget és a technikai eszközök használatát. Ebben segítenek oktatóanyagaink.

Értékrendem

A netjet.hu marketing filozófiája, az én személyes, online marketing szakértői értékrendem, erre a négy pillérre épül. E négy a vezérelvem, ezek alapján hozok döntéseket.

Rólunk

Szakterületünk az online kampányok tervezése. 2001-óta foglalkozunk weboldaltervezéssel, 2006 óta online marketinggel. A netjet.hu minden tartalma ezt a célt szolgálja: „Olyan weboldalad legyen, amit az emberek szeretnek”. Bővebben rólunk > 

Vélemények, visszajelzések

Megkérdeztük a netjet.hu ügyfeleit mit gondolnak az oktatóanyagokról. Nézd csak milyen eredményeket értek el a tanfolyam résztvevői. Olyan vállalkozók ők is mint te: tehetségesek, soha nem adják fel, az átlagnál intelligensebbek, és szeretik ők is a kezükben tartani a kontrollt. Kattints ide a véleményekhez

Jelenetekből sztorit!

melyik leszel?
kezdő powerpoint huszár
vagy történetmesélő.

Na most, ha egymás után vagdosod a jeleneteket, abból még nem lesz sztori, főleg akkor nem, ha digitális termékhez vagy könyvhöz csinálsz shopvideót. Így olyan lesz, amint amikor valaki először lát Powerpoint-ot: “nahát, de jó, miket tud már, kitolja, betolja a képet..” 

Az oktatóanyagban mutatok egy pofonegyszerű módszert, hogy sztori legyen a snittekből.

+ A hanghatás technika

Van egy különleges hangeffekt. Fél másodperc az egész, de ha jókor és jó helyre vágod be a videódba, akkor emlékezetes marad, és azonnal belevési az emberek fejébe a terméked legnagyobb hasznát. Mindenkinél más ez a hang. A tiéd vajon mi lehet?

– “Mi van? Milyen hangot? Hova kell tenni?”
– Kiderül a Shopvideó Oktatóanyagból.

“Milyen szoftverrel vágod a videót?”

Minden Netjet Campus oktatóanyagban, így a Shopvideó-ban is a Camtasiát használom. Ha nincs meg neked, van hozzá trial verzió. Érdemes befektetni ebbe a szoftverbe, a digitális oktatóanyagok is ezzel készülnek. Egyébként pedig bármilyen videószerkesztó jó, ami egymás után tud illeszteni jeleneteket.

Úgysem a technika, hanem a forgatókönyv a lényeg,
az ad el.

“De ha én nem fizikai terméket árulok?”

Én sem.

És mégis használok shop-videókat az oktatóanyagok értékesítéséhez. Ha elvont koncepicót értékesítesz (könyv, e-book, videók), akkor 2 trükkje van, hogyan készíts neki termékvideót. Benne van az anyagban, hogyan csináld.

 a témához kapcsolódó cikkeink

Top 5 magyar termékvideó

Top 5 magyar termékvideó

Top 5 magyar példa, hogy miért legyen termék videó a webshopodban. 64%-kal növeli a vásárlás valószínűségét.

rövid videóból még rövidebbet!

fél perc jó, egy perc rossz

Hogyan vágj még rövidebbre egy amúgy is rövid és tömör videót, hogy a facebookon is hirdethető legyen?

hogyan lehet a tiéd?

Az oktatóanyag a Netjet Campus tagsággal lehet a tiéd. Egyetlen csekély havidíjért nem csak ehhez a villám oktatóanyaghoz, hanem a Netjet Oktatási Rendszer összes videójához hozzáférsz. Nincs más költség, nincs más díj.