fbpx

videó
64%
eladás

+

Legyen termékvideó a webshopodban, több vevőt hoz. Az új Shopvideó Oktatóanyag lépésről lépésre tanítja, hogyan csináld. Ma belekezdesz, holnap délutánra kész a termék-videód.

Annyit kell tenned, hogy decemberben is Campus tag maradsz, és dec. 11-én reggel 06:00-tól automatikusan ott lesz a fiókodban az új Shopvideó Oktatóanyag.

nem nyomul mégis vevőt szerez

A reklám nyomul, mindenki utálja. Lehalkítod a tévét, amíg reklám megy, átugorod a youtube-on.

A termékvideó nem ilyen. A shopvideót szeretik az emberek. Vásárolnak hatására, de nem érzik úgy, hogy el akarnak adni nekik. Akarsz látni néhány példát?

termékvideó példák

1 percnél rövidebbek. A termékre fókuszál, azonnal lényegre tér, olyan közelről mutatja mintha a kezedben tartanád.

$

Probléma = érzelmi kapocs

És simán megoldható otthoni eszközökkel. Egy sima telefonnal fel lehet venni. (Bár én azt az üveg sört sajnálom…)

#

Történetmesélés példa

32 másodperc és fejben máris száz okot sorolsz, hogy miért kell neked is ilyen. Nem csak megmutat, sztorit is mesél.

ui: Van egy kényes arány a reklám és a házivideó között, ezt kell betartani egy jó termékvideóhoz. Itt egy kicsit el is van tolódva az arány, mégis nagyon népszerű videó.

$

Ez saját projekt

Figyelj a termék-tulajdonság és termék-előny párosításokra!

Egy óra alatt vettük fel a parkban, kb. 2 óra volt a jelenetek összevágása.

7 oka van, hogy neked is kell shopvideó

1. 64 % + kosár esély

A felmérése szerint 64-85%-kal nagyobb eséllyel kerül a termék a kosárba, ha van termékvideó

2. emberi

Bár a termékre fókuszál, de azt mutatja meg, hogyan használja azt egy ember. Olyan, aki akár én is lehetnék. Ez az emberi kapocs, erre figyelnek fel.

3. sztorit mesél

A történetkre figyelünk. Egy jól szerkesztett shopvideó lehet történet, de egy kép nem.

4. érzelmeket vált ki

A vásárlási döntések 95%-át tudatalatti tényezők befolyásolják: érzelmek. A videóban lehet vidámság, felszabadultság, izgalom, meglepetés stb. Ezek olyan érzelmek, amik pusztán termékképpel nem érhetők el.

}

5. rövid

Weboldalra egy perc, facebookra 30 másodperc. Ennyit néznek meg az emberek. De ennyi elég is, hogy eladjon a videód, ha okosan csinálod.

6. fizikai kontaktot imitál

Még mindig az van az emberekbe kódolva, hogy jól megfogom, megtapogatom, meghúzogatom, megkopogtatom mielőtt megveszem. Ezt imitálja a jó termékvideó, ezért ad el.

$

7. Emlékezetes

Felmérések szerint egy videó emlékképe 30 napig él a fejünkben, egy képre csak 1-2 napig emlékszünk. Te melyiket választanád, ha a te termékedről van szó.

Várj csak: neked való
egy termékvideó?

P

HATÁROZOTT IGEN, HA:

Fizikai terméket értékesítesz, aminek van valamilyen haszna, és ez videón is megmutatható.

IGEN, HA:

Ha könyvet, e-bookot, digitális terméket, szolgáltatást értékesítesz, és meg tudod mutatni az eredményeit, vagy legalább a hangulatát, vagy magadat, ahogyan készíted.

nagyon NEM, HA:

Szolgálgatást értékesítesz, de képtelenség megmutatni annak a hasznát, orvos, tanácsadó, pszichológus, coach

Annyit kell tenned, hogy decemberben is velünk maradsz, és dec. 11-én reggel 06:00-tól automatikusan ott lesz a fiókodban az új Shopvideó Oktatóanyag.

mi az érzelmi kapocs?

ezzel kezdődik a shopvideó oktatóanyag

Kell valami, amiért az emberek tovább akarják nézni a videót az első képkocka után. Kell valami, amiért abbahagyják a görgetést a facebookon, hogy a te termékvideódra figyeljenek. Ez az érzelmi kapocs.

Tudod, hogy kell ezt kialakítani?
Nem baj, ha még nem tudod.

Az érzelmi kapocs kialakítását tanítja meg az oktatóanyag első fejezete. Egy 3-as felosztás alapján haladunk majd, amiből, ha megvan az első kettő, könnyen rájössz mi a te terméked érzelmi kapcsa.

Annyit kell tenned, hogy decemberben is velünk maradsz, és dec. 11-én reggel 06:00-tól automatikusan ott lesz a fiókodban az új Shopvideó Oktatóanyag.

Jelenetekből sztorit!

melyik leszel?
kezdő powerpoint huszár
vagy történetmesélő.

Na most, ha egymás után vagdosod a jeleneteket, abból még nem lesz sztori, főleg akkor nem, ha digitális termékhez vagy könyvhöz csinálsz shopvideót. Így olyan lesz, amint amikor valaki először lát Powerpoint-ot: “nahát, de jó, miket tud már, kitolja, betolja a képet..” 

Az oktatóanyagban mutatok egy pofonegyszerű módszert, hogy sztori legyen a snittekből.

+ A hanghatás technika

Van egy különleges hangeffekt. Fél másodperc az egész, de ha jókor és jó helyre vágod be a videódba, akkor emlékezetes marad, és azonnal belevési az emberek fejébe a terméked legnagyobb hasznát. Mindenkinél más ez a hang. A tiéd vajon mi lehet?

– “Mi van? Milyen hangot? Hova kell tenni?”
– Kiderül a Shopvideó Oktatóanyagból.

“Milyen szoftverrel vágod a videót?”

Minden Netjet Campus oktatóanyagban, így a Shopvideó-ban is a Camtasiát használom. Ha nincs meg neked, van hozzá trial verzió. Érdemes befektetni ebbe a szoftverbe, a digitális oktatóanyagok is ezzel készülnek. Egyébként pedig bármilyen videószerkesztó jó, ami egymás után tud illeszteni jeleneteket.

Úgysem a technika, hanem a forgatókönyv a lényeg,
az ad el.

“De ha én nem fizikai terméket árulok?”

Én sem.

És mégis használok shop-videókat az oktatóanyagok értékesítéséhez. Ha elvont koncepicót értékesítesz (könyv, e-book, videók), akkor 2 trükkje van, hogyan készíts neki termékvideót. Benne van az anyagban, hogyan csináld.

rövid videóból még rövidebbet!

fél perc jó, egy perc rossz

Hogyan vágj még rövidebbre egy amúgy is rövid és tömör videót, hogy a facebookon is hirdethető legyen?

hogyan lehet a tiéd?

Annyit kell tenned, hogy decemberben is velünk maradsz, és dec. 11-én reggel 06:00-tól automatikusan ott lesz a fiókodban az új Shopvideó Oktatóanyag.