fbpx

SEO jelentése: Bevezetés

Az SEO (Search Engine Optimization) [ejtsd: „esz-í-ó”] vagyis magyarul keresőoptimalizálás az online marketing egyik alapvető fogalma, amelynek célja, hogy a weboldalakat magasabb helyezésekre segítse a keresőmotorok találati listáin.

Ezáltal növeli a weboldal látogatottságát és a potenciális ügyfelek számát. Az SEO olyan kulcsfontosságú folyamat, amelyet a digitális térben jelenlévő minden vállalkozásnak meg kell értenie és alkalmaznia kell, ha versenyképes marad a piaci térben.

Mi az SEO?

Az SEO egy komplex és folyamatosan változó diszciplína, amelynek célja, hogy optimalizálja a weboldalakat annak érdekében, hogy azok jobban láthatóak legyenek a keresőmotorok számára. Az optimalizálás során a keresőmotorok keresési algoritmusai számára megfelelő jelzéseket küldünk, így segítve a weboldalakat abban, hogy magasabb pozíciókat érjenek el a találati listákon.

Az SEO egyaránt magában foglal technikai, tartalmi és linképítési elemeket is. Fontos, hogy az adott weboldal releváns tartalmat kínáljon a keresők felhasználóinak, valamint technikailag és szerkezetileg is jól felépített legyen. Az optimális SEO stratégia kialakítása érdekében kulcsszavak kutatása és megfelelő kiválasztása is elengedhetetlen. A megfelelő kulcsszavak segítenek a keresőmotoroknak megérteni, hogy az adott weboldal milyen témával foglalkozik, és ezáltal a releváns keresések során előkelőbb helyen jelenhet meg.

Az SEO fontossága a weboldalak számára

Az internet egy óriási információdzsungel, és a keresőmotorok, mint például a Google, a felhasználók legfontosabb eszközei, hogy megtalálják az általuk keresett információkat vagy termékeket. Amikor egy felhasználó keresést végez, általában csak az első oldal találatai között böngészik, és ritkán lapoz tovább. Ezért rendkívül fontos, hogy a weboldalak a találati listák elején helyezkedjenek el, hiszen ez növeli az esélyüket arra, hogy a felhasználók rákattintsanak az adott oldalra.

Az SEO nem csupán a látogatók számának növelését célozza meg, hanem azok minőségének javítását is. Azáltal, hogy releváns kulcsszavakra optimalizáljuk a weboldalt, olyan látogatókat vonzunk, akik valóban érdeklődnek a vállalkozásunk által nyújtott szolgáltatások vagy termékek iránt. Ez magasabb konverziós arányokhoz vezethet, vagyis több látogató válik valódi ügyfélvé.

Összességében az SEO az online siker kulcsa, és minden vállalkozásnak érdemes időt és energiát fektetnie abba, hogy megértsék és alkalmazzák a keresőoptimalizálás alapelveit. A következő fejezetekben részletesebben megvizsgáljuk az SEO kulcsfontosságú elemeit és bevált gyakorlatait, amelyek segítenek weboldalunk forgalmának növelésében és a siker elérésében.

Kulcsfontosságú SEO elemek

Az SEO sikeréhez elengedhetetlenül fontos, hogy figyelmet fordítsunk a kulcsfontosságú elemekre, amelyek hatékonyan befolyásolják a weboldalunk rangsorolását a keresőmotorok találati listáin. Az alábbiakban bemutatjuk a legfontosabb SEO elemeket, amelyeket érdemes megfontolni és optimalizálni a sikeres online jelenlét érdekében.

1. Kulcsszavak kutatása és kiválasztása

A kulcsszavak az SEO alapkövei, mivel ezek segítenek a keresőmotoroknak megérteni, hogy az adott weboldal milyen témával kapcsolatos. A kulcsszavak kiválasztása során érdemes olyan kifejezéseket használni, amelyek relevánsak a vállalkozásunk tevékenységéhez, termékeihez vagy szolgáltatásaihoz. A kulcsszavak keresési volumene és versenye is fontos szempont a megfelelő kifejezések kiválasztásához.

2. On-page seo jelentése

Az on-page optimalizáció azokat az SEO gyakorlatokat foglalja magában, amelyeket közvetlenül a weboldalunkon hajtunk végre annak érdekében, hogy felkeltjük a keresőmotorok figyelmét. Ide tartoznak a következők:

 • Címek és alcímek: A félkövér címek (H1, H2, H3 stb.) használata fontos a tartalom strukturálásában és a kulcsszavak hangsúlyozásában.
 • Tartalom: Az egyedi és minőségi tartalom létrehozása kulcsfontosságú az SEO szempontjából. A kulcsszavak természetes módon történő belefoglalása a tartalomba segíti a keresőmotorok indexelését.
 • URL-ek: Az emberbarát és jól strukturált URL-ek használata könnyebbé teszi a felhasználók és a keresőmotorok számára a tartalmunk navigálását.
 • Képek optimalizálása: A képeknek releváns fájlnevekkel és alternatív szövegekkel (alt tag) kell rendelkezniük, hogy segítsék a keresőmotoroknak a tartalom értelmezését.

3. Meta címkék és leírások használata

A meta címkék és leírások olyan HTML elemek, amelyek rövid összefoglalást adnak a keresőmotoroknak és a felhasználóknak arról, hogy miről szól az adott weboldal. Ezek az elemek nem jelennek meg magán a weboldalon, de nagyban befolyásolják a keresőmotorok által megjelenített találati listák tartalmát. Az alábbiakban a legfontosabb meta címkék és leírások közül néhányat említünk:

 • Meta címke (title tag): Ez a weboldal fülén, a böngésző címsorában jelenik meg. Legyen rövid, releváns és tartalmazzon kulcsszavakat.
 • Meta leírás (meta description): Ez egy rövid leírás, amely az organikus találatok alatt jelenik meg a keresőmotorok találati listájában. Készítsünk vonzó, érthető leírást, amely felkelti a felhasználók figyelmét.

Az említett SEO elemek hatékony kihasználása segít abban, hogy a weboldalunk vonzó legyen a keresőmotorok és a látogatók számára egyaránt. Ezzel növelhetjük weboldalunk láthatóságát, forgalmát és potenciális ügyfeleink számát.

Tartalomoptimalizálás és relevancia

Az SEO jelentése szempontjából az egyik legfontosabb tényező a tartalomoptimalizálás és annak relevanciája. A keresőmotorok egyre inkább előtérbe helyezik az egyedi és minőségi tartalmat, amely releváns és értékes információkkal látja el a felhasználókat. Ebben a fejezetben megvizsgáljuk, miért kulcsfontosságú a minőségi tartalom létrehozása és hogy milyen szerepe van a tartalomnak az SEO-ben.

Egyedi és minőségi tartalom létrehozása

Az internet tele van tartalommal, és a keresőmotorok egyik fő célja az, hogy a felhasználóknak a lehető legjobb és legrelevánsabb tartalmat kínálják megjeleníteni. Az egyedi és minőségi tartalom létrehozása nemcsak a felhasználók, hanem a keresőmotorok számára is vonzóvá teszi weboldalunkat.

Fontos elemek a minőségi tartalomhoz:

 1. Egyediség: Kerüljük el a másolt vagy más weboldalakról átvett tartalmakat. A keresőmotorok folyamatosan ellenőrzik a tartalmak eredetiségét, és büntetik a másolatokat.
 2. Tartalmi érték: Gondoskodjunk arról, hogy a tartalom hasznos és értékes információkkal szolgáljon a felhasználók számára. Ez magában foglalhat oktatóanyagokat, útmutatókat, elemzéseket és más releváns tartalmakat.
 3. Tartalom hossza: A tartalomnak optimális hosszúságúnak kell lennie. Néhány témához elég lehet egy rövid leírás, míg más esetekben részletesebb elemzést igényel a téma.
 4. Kulcsszavak belefoglalása: Ne próbáljunk erőltetetten kulcsszavakat beilleszteni a tartalomba. Inkább természetesen illesszük be őket úgy, hogy a tartalom továbbra is érthető és értékes maradjon.

A tartalom szerepe az SEO-ben

A minőségi tartalomnak kiemelkedő szerepe van az SEO-ben. A keresőmotorok az alábbiak alapján értékelik a tartalmat, és ennek alapján rangsorolják a találati listákon:

 • Relevancia: A tartalomnak relevánsnak kell lennie az adott kulcsszóval vagy témával. Az alapos kulcsszókutatás és a megfelelő kiválasztott kulcsszavak segítenek ezt elérni.
 • Látogatói elkötelezettség: A tartalom minősége befolyásolja a látogatók elkötelezettségét és az oldalon töltött időt. Ha a felhasználók elégedettek a tartalommal, hajlamosabbak további tevékenységeket végezni az oldalon.
 • Linkelhetőség: A minőségi tartalom magasabb eséllyel kap kapcsolódó hivatkozásokat más weboldalaktól, aminek pozitív hatása van a keresőmotorok szemében.
 • Megoszthatóság: Az értékes és hasznos tartalom valószínűsíthetően több megosztást kap a közösségi médiában, ami további láthatóságot és forgalmat eredményez.

Összefoglalva, a tartalomoptimalizálás nem csak az SEO kulcsfontosságú eleme, hanem a látogatók elégedettségét és elkötelezettségét is növeli. Az egyedi, releváns és értékes tartalom segít kiemelkedni a tömegből, és hozzájárul weboldalunk magasabb rangsorolásához a keresőmotorok találati listáin.

Linképítés és hivatkozások

A linképítés és a hivatkozások (backlink-ek) jelentős szerepet játszanak az SEO-ben. Ez a fejezet arra összpontosít, hogy megértsük a backlink fogalmát és megtudjuk, miért olyan fontos az organikus és minőségi hivatkozások szerzése weboldalunk számára.

A backlink olyan hiperhivatkozás, amely egy másik weboldalról mutat a saját weboldalunkra. Az ilyen hivatkozásokat gyakran egyszerűen csak “linknek” is nevezik. A keresőmotorok, például a Google, figyelembe veszik a backlink-eket a weboldalak minőségének és relevanciájának értékelése során.

 1. Hitelesség növelése: A backlink-ek olyan jelzések a keresőmotorok számára, hogy más weboldalak megbíznak és értékelik a mi tartalmunkat. Minél több minőségi hivatkozásunk van, annál hitelesebbnek tekintik a weboldalunkat.
 2. Jobb rangsorolás: A keresőmotorok hajlamosak előnyben részesíteni azokat a weboldalakat, amelyeknek sok és minőségi backlink-je van. Ez elősegítheti a weboldalunk előkelőbb helyezését a találati listákon.
 3. Organikus forgalom: Az organikus keresési eredményekből származó forgalom növekedhet a minőségi backlink-eknek köszönhetően. Ha egy megbízható weboldal hivatkozik a miénkre, akkor az ott található látogatók nagyobb valószínűséggel kattintanak a hivatkozásra és látogatnak el hozzánk.

Organikus és minőségi hivatkozások szerzése

A linképítésnek két fő típusa van: organikus és mesterséges. Az organikus linképítés azt jelenti, hogy a backlink-ek természetes módon jönnek létre, mert más weboldalak találják hasznosnak és relevánsnak a mi tartalmunkat. A minőségi hivatkozások előmozdítják a weboldalunk hitelességét, míg a rossz minőségű vagy irrelevant hivatkozások károsíthatják az SEO-t.

Néhány hatékony módszer a minőségi hivatkozások szerzéséhez:

 1. Értékes tartalom kínálása: A minőségi tartalom vonzza a hivatkozásokat. Egyedi, informatív és érdekes tartalmak létrehozásával nagyobb valószínűséggel kapunk hivatkozásokat más weboldalaktól.
 2. Kapcsolatépítés: Érdemes kapcsolatba lépni más weboldal tulajdonosokkal, bloggerekkkel és iparági szakértőkkel. Közös projektek és tartalommegosztás révén növelhetjük a backlink-ek számát.
 3. Közösségi média jelenlét: Az aktív közösségi média jelenlét segíthet abban, hogy tartalmunkat többen megosszák, és ezzel újabb hivatkozásokat generáljanak.

Példa táblázat – fiktív weboldalakkal -a linképítés fontosságáról:

Weboldal neveDomain AuthorityBacklink-ek száma
PéldaWeb1.com45120
MinőségiBlog.com6085
FontosSzállító.hu3520
SEO jelentése

A fenti táblázat azt mutatja, hogy a PéldaWeb1.com weboldalnak 120 backlink-je van, és az oldal Domain Authority értéke 45. Ez azt jelzi, hogy a weboldal meglehetősen megbízható és releváns a keresőmotorok szemében. A MinőségiBlog.com-nak 85 backlink-je van, és magasabb, 60-as Domain Authority értékkel rendelkezik, ami azt mutatja, hogy még megbízhatóbb és relevánsabb az SEO szempontjából. A FontosSzállító.hu-nak kevesebb, mindössze 20 backlink-je van, és alacsonyabb, 35-ös Domain Authority értéke, ami azt mutatja, hogy még munka van hátra a hitelességének növelésében.

Összességében a linképítés és a minőségi hivatkozások szerzése alapvető fontosságú az SEO-ben. A minőségi backlink-ek hozzájárulnak weboldalunk hitelességéhez, rangsorolásához és organikus forgalmához. Fontos, hogy etikus és organikus módon szerezzük ezeket a hivatkozásokat, mivel a keresőmotorok büntetik a manipulatív vagy spam jellegű linképítési gyakorlatokat.

Technikai SEO alapjai

A technikai SEO jelentése azokat az optimalizációs gyakorlatokat foglalja magában, amelyek az adott weboldal technikai infrastruktúrájára és felépítésére fókuszálnak. Ezek az elemek létfontosságúak a webhely teljesítményének és felhasználói élményének javításához, valamint a keresőmotorok általi jobb indexeléshez és rangsoroláshoz. Az alábbiakban bemutatjuk a technikai SEO legfontosabb elemeit, amelyek segítenek abban, hogy weboldalad optimalizált és felkészült legyen a sikeres online jelenlétre.

Webhelysebesség optimalizálása

A webhelysebesség rendkívül fontos tényező a felhasználói élmény szempontjából, és a keresőmotorok számára is vonzóvá teszi a weboldaladat. A lassú betöltődési sebesség bosszantó lehet a látogatók számára, akiknek hajlamosak elhagyni az oldalt és a konkurencia felé fordulni. Az alábbiakban néhány fontos tényezőt említünk, amelyekkel optimalizálhatod webhelyed sebességét:

 • Minimális http(s) kérések: Csökkentsd az oldaladon található külső források (pl. CSS, JavaScript, képek) számát, hogy minimalizáld a HTTP kéréseket.
 • Gzip tömörítés: Engedélyezd a Gzip tömörítést a weboldaladon, hogy csökkentsd az adatméretet és gyorsabb betöltődést érj el.
 • Gyors tárhely és CDN: Válassz megbízható tárhelyszolgáltatót, és használj tartalomelosztó hálózatot (CDN) a gyorsabb tartalom letöltéséhez.
 • Gyorsítótár (cache): Engedélyezd a böngészőgyorsítótárat és a szerveroldali gyorsítótárat, hogy ismételt látogatások alkalmával gyorsabban betöltődjön a weboldal.

Mobilbarát weboldal kialakítása

A mobilbarát weboldalak egyre inkább előtérbe kerülnek az okostelefonok és táblagépek széles körű elterjedése miatt. A keresőmotorok különösen értékelik a mobilbarát weboldalakat, és azokat előnyben részesítik a mobilkeresések során. A következőkben néhány fontos elemet említünk, amelyekkel mobilbarát weboldalt hozhatsz létre:

 • Reszponzív webdizájn: A reszponzív dizájn lehetővé teszi, hogy weboldalad automatikusan alkalmazkodjon és jól nézzen ki különböző készülékeken és képernyőméreteken.
 • Mobilmenü: A mobilbarát weboldalaknak egyszerű és könnyen használható menürendszert kell tartalmazniuk, amely könnyen kezelhető az érintőképernyőn.
 • Gombméretek és távolságok: A gomboknak kellően nagynak kell lenniük, hogy könnyen megérintse őket az ujj. Tarts megfelelő távolságot az elemek között, hogy elkerüld a véletlen kattintásokat.
 • Gyors betöltődés: Csökkentsd a mobil adatforgalmat, és optimalizáld a weboldalad betöltési sebességét mobil eszközökön is.

A tartalom népszerűsítése és megosztása

A tartalom népszerűsítése és megosztása elengedhetetlen lépés az online siker eléréséhez. A jó tartalom nem ér sokat, ha nem jut el a célközönséghez és nem kap kellő figyelmet. Ebben a fejezetben megvizsgáljuk, hogyan lehet hatékonyan népszerűsíteni és megosztani a tartalmat, és hogyan segíthet mindez az SEO-ben.

Közösségi média és SEO kapcsolata

A közösségi média és az SEO szorosan összekapcsolódik, és együttesen képes jelentős hatást gyakorolni a weboldal forgalmára és láthatóságára. A közösségi média platformok, mint például Facebook, Twitter, Instagram vagy LinkedIn, lehetővé teszik, hogy közvetlen kapcsolatba lépjünk a célközönséggel, és gyorsan megosszuk a tartalmunkat velük. Az alábbiakban bemutatjuk, hogyan lehet kiaknázni a közösségi média erejét az SEO javára:

 • Tartalommegosztás: Ossz meg rendszeresen tartalmat a közösségi média platformjaidon, és készíts vonzó bejegyzéseket, amelyek felkeltik a követőid érdeklődését.
 • Hashtag-ek használata: Használj releváns hashtag-eket a posztjaidban, hogy növeld a láthatóságot és elérést az adott témával kapcsolatos kulcsszavak alapján.
 • Közösségi interakció: Legyél aktív és kölcsönhatásban a közösségeddel. Válaszolj a kommentekre, oszd meg mások tartalmát, és építs kapcsolatokat más szakemberekkel az iparágadban.

Tartalom promóciója és megosztása

A tartalom népszerűsítésének egyik leghatékonyabb módja az aktív promóció és megosztás. A tartalom promóciója azt jelenti, hogy a tartalmadat aktívan reklámozod és megjelented más platformokon is, nem csak a saját weboldaladon. Az alábbiakban néhány hatékony módszert mutatunk be a tartalom megosztására és népszerűsítésére:

 1. Gyors közösségi gombok: Adj a weboldaladra könnyen elérhető és jól látható közösségi média gombokat, hogy a látogatók könnyen megoszthassák a tartalmadat a saját profiljukon.
 2. Influencerek bevonása: Hozz létre kapcsolatot iparági influencerekkel és kérd meg őket, hogy osszák meg a tartalmadat a követőikkel.
 3. Email marketing: Küldj értesítéseket és hírleveleket a feliratkozóknak, hogy értesítsd őket a friss tartalmaidról és bátorítsd őket a megosztásra.

Példa táblázat a közösségi média és SEO kapcsolatáról:

Közösségi média platformHasznos gyakorlatok
FacebookTartalom megosztása, élénk közösségi interakció
TwitterHashtag-ek használata, tartalom promóció
InstagramVizuális tartalom megosztása, influencerek bevonása
SEO jelentése

A fenti táblázat bemutatja a közösségi média és SEO közötti kapcsolatot, és néhány hasznos gyakorlatot, amelyek segíthetnek a tartalom népszerűsítésében és megosztásában. A közösségi média erősítése az SEO-t és a weboldal láthatóságát is növeli, ami elősegíti a magasabb találati helyezéseket a keresőmotorokban.

Analitika és követés

Az analitika és követés olyan fontos lépés az SEO-ben, amely lehetővé teszi számodra, hogy mérjék és értékeljék weboldalad teljesítményét, valamint megértsék, hogy hogyan hatnak az optimalizációs erőfeszítéseid. Ebben a fejezetben megvizsgáljuk az SEO teljesítménymutatókat, és bemutatjuk, hogyan használhatod a Google Analytics-t és más eszközöket a weboldalad hatékonyabb elemzéséhez.

SEO jelentése: teljesítménymutatók

Az SEO teljesítménymutatók olyan mérőszámok, amelyek segítenek megérteni a weboldalad sikerét a keresőmotorokban, valamint az organikus forgalmat és rangsorolást. Néhány fontos SEO mutató:

 1. Látogatók száma: Méri a weboldaladra érkező látogatók számát. Ez azt mutatja, mennyi embert érdekel a tartalmad.
 2. Oldalmegtekintések: Az oldalmegtekintések száma mutatja, hogy az egyes oldalak mennyiszer lettek megtekintve. Ez segít azonosítani a legnépszerűbb tartalmakat.
 3. Oldalon eltöltött idő: Az átlagos idő, amelyet a felhasználók az oldaladon töltenek. Minél hosszabb az átlagos ülésidő, annál jobban érdekli a látogatókat a tartalmad.
 4. Visszapattanási arány: Az egyetlen lapmegtekintés után az oldal elhagyásának aránya. A kis visszapattanási arány azt jelzi, hogy a látogatók további tartalmat fogyasztanak az oldalon.

Google Analytics és más eszközök használata

A Google Analytics az egyik legnépszerűbb és hatékonyabb analitikai eszköz, amely lehetővé teszi a weboldal teljesítményének követését és elemezhetőségét.

Néhány másik népszerű SEO eszköz, mint például a Rank Math SEO WordPress plugin és a YOAST SEO WordPress plugin, segít az oldalad optimalizálásában és a SEO teljesítmény fokozásában. Ezek az eszközök olyan mérőszámokat és jelentéseket szolgáltatnak, amelyek megkönnyítik az SEO stratégia kialakítását és az eredmények követését.

seo jelentése rank math
A képen a Rank Math SEO plugin működését látod: pontszámokkal jelöli, hogy az adott cikk mennyiben felel meg a technikai SEO elvárásoknak. 80 felett már jó az eredmény

Példa táblázat az SEO eszközökről:

SEO EszközLeírásLink
Google AnalyticsTeljes körű weboldal analitika és forgalomkövetési eszközhttps://www.google.com/analytics/
Rank Math SEOWordPress SEO plugin a weboldal keresőoptimalizálásáhozhttps://rankmath.com/
YOAST SEOA legnépszerűbb WordPress SEO plugin kiváló funkcionalitássalhttps://yoast.com/
SEO jelentése

A megfelelő eszközök használata lehetővé teszi számodra, hogy pontos és releváns adatokat kapj az oldalad teljesítményéről, és optimalizáltabbá tegye az SEO stratégiádat a jobb eredmények elérése érdekében.

seo jelentés sitekit plugin
A képen a SiteKit wordpress plugin által a WordPress vezérlőpultban megmutatott látogatottsági adatok, amiket a Google Analyticsból szinkronizál a plugin.

Fejlődő SEO trendek és jövőbeli kilátások

Az SEO folyamatosan fejlődik és változik az online környezet és a keresőmotorok elvárásainak változásával. Ez a fejezet a fejlődő SEO trendekre és a jövőbeli kilátásokra fókuszál, különös tekintettel a hangalapú keresésre és a keresőmotor algoritmusok frissítéseire.

Hangalapú SEO jelentése

Az okos hangasszisztensek, mint például az Amazon Alexa, a Google Asszisztens vagy az Apple Siri, egyre népszerűbbek, és az emberek egyre inkább hangutasításokkal keresnek információkat az interneten. Ez az újfajta keresési viselkedés az SEO szempontjából új kihívásokat hozott létre, és új lehetőségeket teremt a weboldalak számára. Néhány fontos megfontolandó szempont a hangalapú keresés és SEO kapcsolatában:

 1. Hosszabb kulcsszavak használata: A hangalapú keresésben az emberek hosszabb, természetesebb mondatokat használnak a kérdéseik vagy kéréseik megfogalmazásához. Az SEO-ben ez azt jelenti, hogy érdemes olyan kulcsszavakat használni, amelyek megegyeznek a célközönség által felhasznált hosszabb lekérdezésekkel.
 2. Tartalmi keresési optimalizálás: Az emberek gyakran tartalmat keresnek hangutasításokkal. Fontos, hogy a weboldalad tartalma jól strukturált és kategorizált legyen, hogy könnyen megtalálható legyen a hangalapú keresés során.
 3. Helyi optimalizáció: A hangalapú keresések gyakran kapcsolódnak helyi kérdésekhez vagy érdeklődési körökhöz. Az online vállalkozásoknak kiemelt figyelmet kell fordítaniuk a helyi keresési optimalizációra, hogy megjelenjenek a hangutasításokkal végzett helyi lekérdezéseknél.

Keresőmotor algoritmusok frissítései

A keresőmotorok folyamatosan frissítik az algoritmusokat annak érdekében, hogy jobban megértsék a felhasználók keresési szokásait és azonosítsák a releváns és magas minőségű tartalmakat. Ezek az algoritmusváltoztatások jelentős hatást gyakorolhatnak a weboldalak rangsorolására és láthatóságára. Néhány trend és jövőbeli kilátás a keresőmotor algoritmusok frissítéseivel kapcsolatban:

 1. EAT elvárások: Az EAT (Expertise, Authoritativeness, Trustworthiness) elvei egyre fontosabbak a keresőmotorok számára. A magas minőségű tartalmak és az azokat kínáló megbízható források előnyt élveznek a rangsorolásban.
 2. Közösségi média megosztások: A közösségi médiában történő tartalommegosztás pozitívan befolyásolhatja a weboldalak rangsorolását.

Példa táblázat a hangalapú keresés és SEO összefüggéseiről:

SzempontKiemelt figyelem a hangalapú kereséshez
Hosszabb kulcsszavakHasználd a természetes, hosszabb lekérdezéseket
Tartalmi keresési optimalizálásStrukturált és kategorizált tartalom
Helyi optimalizációFigyelj a helyi keresési optimalizációra
SEO jelentése

A fenti táblázat összefoglalja a hangalapú keresés és SEO jelentése közötti összefüggéseket és megfontolandó szempontokat. A hangalapú keresés egyre inkább befolyásolja az emberek keresési szokásait, és az SEO szakembereknek alkalmazkodniuk kell ahhoz, hogy a weboldalaik hatékonyan megjelenjenek ezen újfajta keresési módszerben. Emellett a keresőmotorok algoritmusainak folyamatos frissítése arra készteti a weboldal tulajdonosokat és az SEO szakembereket, hogy folyamatosan figyeljék és alkalmazkodjanak az új trendekhez és változásokhoz a keresési eredmények javítása érdekében.

Lokális SEO jelentése és kereskedelmi lehetőségek

A lokális SEO (Search Engine Optimization) egy olyan stratégia, amely a helyi vállalkozások számára nagy jelentőséggel bír. Ez a fejezet a lokális SEO hatását és a kereskedelmi lehetőségeket mutatja be, különös tekintettel a Google My Business és a helyi listázások fontosságára.

Hogyan befolyásolja az SEO a helyi vállalkozásokat?

A helyi vállalkozások számára az SEO kulcsfontosságú lehet az online láthatóság és az ügyfelek elérése szempontjából. Az emberek gyakran helyi kereséseket végeznek a termékek és szolgáltatások megtalálásához, és ha a helyi vállalkozás nem rendelkezik hatékony SEO-stratégiával, akkor elveszítheti az üzleti lehetőségeket. Néhány mód, ahogy az SEO segítheti a helyi vállalkozásokat:

 1. Helyi kulcsszavak használata: Az olyan kulcsszavak használata, amelyek kapcsolódnak a városodhoz vagy a régióhoz, amelyben tevékenykedel, segít megjelenni a helyi keresésekben.
 2. Google térképek és helyi találatok: A Google térképek és a helyi találatok nagy hangsúlyt helyeznek a helyi vállalkozásokra, és a megfelelő optimalizálás segíthet abban, hogy a vállalkozásod megjelenjen a releváns keresésekben.

Google My Business és helyi listázások fontossága

A Google My Business (GMB) egy ingyenes szolgáltatás a Google-tól, amely lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy ingyenesen megjelenjenek a Google keresési és térképes eredményeiben. A helyi vállalkozások számára a GMB kiemelkedő fontossággal bír, mivel lehetővé teszi számukra, hogy bemutassák az alapvető vállalkozási információkat, például a nyitvatartási időket, a címet, a telefonszámot.

A helyi listázások, vagy más néven cégkönyvtárak, online adatbázisok, ahol a vállalkozások adatai találhatók meg, mint például a név, cím, telefonszám és weboldal URL-ek. Ezek az adatbázisok keresőmotorok, térképek és más platformok számára szolgálhatnak forrásként a vállalkozás adatainak megjelenítéséhez.

Példa táblázat a Google My Business és a helyi listázások fontosságáról:

SzempontLeírás
Google My BusinessIngyenes lehetőség a vállalkozásod bemutatására a Google keresési és térképes eredményeiben. Az alapvető információk, és képek megjelenítését teszi lehetővé.
Helyi listázásokAz online cégkönyvtárakban való jelenlét segíthet a vállalkozásodnak megjelenni a keresőmotorok és más platformok helyi találataiban.
SEO jelentése

A fenti táblázat bemutatja a Google My Business és a helyi listázások fontosságát a helyi vállalkozások számára. Ezek az eszközök lehetővé teszik, hogy a helyi vállalkozások hatékonyabban jelenjenek meg a keresőmotorokban és a térképes találatokban, amely segíti az ügyfelek elérését és az üzleti lehetőségek növelését. A helyi SEO kiemelkedően fontos a helyi vállalkozások számára, és a megfelelő optimalizálás lehetővé teszi számukra, hogy kiemelkedjenek a helyi versenytársak közül és növeljék a potenciális ügyfelekkel való kapcsolatot.

SEO jelentése: összegzés és teendők

Az SEO (Search Engine Optimization) lényege, hogy optimalizáld weboldaladat és tartalmaidat, hogy magasabb helyezést érj el a keresőmotorok találati listáin, ezáltal növelve a weboldalad forgalmát és az organikus látogatókat. Ez a fejezet összegzi az SEO jelentését és bemutatja a fontos lépéseket a weboldal forgalmának növeléséhez.

Hogyan kezdd el az SEO-optimalizációt?

 1. Kulcsszavak kutatása: Az első lépés a megfelelő kulcsszavak megtalálása, amelyekkel célközönséged keresni fog az interneten. Használj kulcsszókutató eszközöket, hogy megtaláld a releváns és népszerű kulcsszavakat az iparágadban.
 2. On-page optimalizáció: Ez magában foglalja a weboldalad tartalmának és metaadatának (címek, leírások) optimalizálását a választott kulcsszavakkal. Biztosítsd, hogy a kulcsszavak természetesen és releváns módon jelenjenek meg a tartalomban.
 3. Tartalomoptimalizálás: Készíts egyedi, releváns és minőségi tartalmat, ami értéket nyújt a látogatóknak. Használj képeket, videókat és más vizuális elemeket a tartalom izgalmasabbá és érthetőbbé tételéhez.
 4. Linképítés: Szerezz minőségi visszahivatkozásokat más megbízható weboldalaktól. Ez segíti növelni az oldalad hitelességét a keresőmotorok szemében.

Fontos lépések a weboldal forgalmának növeléséhez

 1. Közösségi média aktivitás: Legyél aktív a közösségi médiában, ossz meg tartalmakat, reagálj a követőknek és építs kapcsolatot más iparági szereplőkkel. A közösségi média jelentős hatással lehet a weboldal forgalmára és a tartalom népszerűségére.
 2. Rendszeres tartalomfrissítés: Frissítsd rendszeresen a weboldalad tartalmát, hogy a látogatók mindig találjanak valami újat és érdekeset. Az új tartalmak vonzzák az új látogatókat és tartják az ismétlődő látogatókat is.
 3. Mobilbarát weboldal: Gondoskodj arról, hogy a weboldalad mobilbarát legyen, mivel egyre többen használnak okostelefonokat és táblagépeket a kereséshez. A mobilbarát weboldal jobb rangsorolást eredményez a mobil kereséseknél.

Példa táblázat a fontos lépésekről a weboldal forgalmának növeléséhez:

LépésLeírás
Kulcsszavak kutatásaMegtaláld a releváns és népszerű kulcsszavakat, amelyek segítenek a célcsoportod elérésében.
On-page optimalizációOptimalizáld a weboldal tartalmát és metaadatát a választott kulcsszavakkal.
TartalomoptimalizálásKészíts egyedi és minőségi tartalmat, ami értéket nyújt a látogatóknak.
LinképítésSzerezz minőségi visszahivatkozásokat más megbízható weboldalaktól.
Közösségi média aktivitásLegyél aktív a közösségi médiában, ossz meg tartalmakat és építs kapcsolatokat.
Rendszeres tartalomfrissítésFrissítsd rendszeresen a weboldal tartalmát és tartsd érdekesnek a látogatók számára.
Mobilbarát weboldalGondoskodj arról, hogy a weboldalad mobilbarát legyen és jól működjön mobil eszközökön is.
SEO jelentése

A fenti táblázat bemutatja a fontos lépéseket a weboldal forgalmának növeléséhez. Az SEO-optimalizáció és az előrelátó lépések, mint a mobilbarát weboldal és a közösségi média aktivitás, segítenek abban, hogy a weboldalad hatékonyabban jelenjen meg a keresőmotorokban, és növeljék a látogatók számát és az organikus forgalmat.

Előadó: Erdélyi Norbert

Hogyan szerezz vevőket mesterséges intelligenciával?

Anélkül, hogy kreatívnak és szorgalmasnak kellene lenned...

Ebből az ingyenes webináriumból megtanulod, hogyan használd ki az AI erejét a weboldalad tartalomfejlesztéséhez. Regisztrálj most!

Netjet Campus

A Netjet Campus megtanítja hogyan készíts weboldalt, ami eladja a terméked.
Legnépszerűbb kurzusok ezek

Népszerű

Előfizetéses tagsági rendszer

Supersales Sytema

Ebben a kurzusban lépésről lépésre megmutatom, hogyan raksz össze magadnak egy előfizetéses rendszert.

Oktatási rendszer

LearnDash Oktatóanyag

Netjet Campus Classic

Hogyan készíts digitális oktatási rendszert? Mutatom részletes, érthető magyarázattal a Learndash kurzusban.

Alapmű

A Sales Oldal

Supersales Sytema

Felépítjük a sales oldaladat. Milyen neuromarketing mozgatórugókkal  működnek a szöveges és design elemek?

Woocommerce rulez!

Woocommerce webáruház

Supersales Sytema

Felépítjük a Woocommerce webshopodat, lehet egy termékes shop, lehet soktermékes webáruház, a folyamat ugyanaz.

Next level

Neuromarketing

Netjet Campus Classic

Árérzékeny vevők helyett rajongók. Tedd hozzá a mostani marketingedhez a neuromarketing technikákat.

Canva

Canva Oktatóanyag

Netjet Campus Classic
A világ leghasznosabb grafikus szerkesztője, minden webes grafikát megcsinálhatsz bele, a kurzusban mutatom, hogyan.
Explainer animáció

MarketingMese Oktatóanyag

Netjet Campus Classic
Amelyik weboldalon hamarabb megérti az ajánlat lényegét a vevő, ott fog vásárolni. Ha rajzfilmvideóval magyarázod el, fel fognak rá figyelni.
Nagy klasszikus

Wordpress Dominancia

Netjet Campus Classic
Egy jól működő rendszer, amivel biztosra mész. Közérthető képernyővideókon mutatom mit kell csinálnod.
Ezeket az eszközöket is tanítom a Campusban: