fbpx

Ha szeretnél több pénzt keresni, de nincs sok szabadidőd vagy anyagi erőforrásod, tetszeni fognak ezek a passzív jövedelem ötletek.

Ez a cikk 5 olyan lehetőséget mutat be, amelyeket “pénz nélkül” vagyis komolyabb befektetés nélkül is elkezdhetsz (legfeljebb domain névre, tárhelyre kell költeni pár 10e Ft-ot.)

Az ötletek között találhatók olyanok, mint az affiliate marketing, a YouTube shorts és a digitális termékek értékesítése. Ezeket természetesen ne konkrét üzleti tanácsadásnak vedd, inkább inspirációnak, ha el akarsz indulni a passzív jövedelemépítés útján.

#1. Canva grafikák eladása az Etsy.com-on

Ha van érzéked a grafikai tervezéshez, és ismered Etsy.com nyújtotta lehetőségeket, akkor egy remek ötlet lehet Canva grafikákat eladni az Etsy.com-on.

Mi az a Canva?

A Canva egy online grafikai tervezőplatform, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyedén létrehozzanak kreatív és professzionális színvonalú grafikákat.

A Canva használható plakátok, prezentációk, poszterek, infografikák, szórólapok, meghívók és más grafikai anyagok létrehozására, és számos sablont és elemet tartalmaz, amelyek segítségével a felhasználók könnyen személyre szabhatják a terveiket. A Canva ingyenes és fizetős verzióban is elérhető.

Mi az Etsy.com?

Az Etsy.com egy online piactér, ahol kisvállalkozók és alkotók értékesíthetik termékeiket, és hatalmas vevőközönséget érhetnek el. Az Etsy.com-on való eladás nagy előnye, hogy az oldal nagyon népszerű, és nagy számú látogatója van, így jó lehetőséget biztosít a termékeid értékesítésére.

“A legnagyobb passzív jövedelem a saját tudásod.”

Warren Buffet

Canva grafikák tervezése

A Canva egy könnyen használható tervezőeszköz, amelyben számos sablon és design elem áll rendelkezésre. A grafikák tervezése során fontos, hogy az eladásra szánt termékek kiváló minőségűek legyenek. Az Etsy.com-on eladható grafikáknak kiemelkedőnek kell lenniük a többi termék között.

Az Etsy.com-on való eladás előnyei

Az Etsy.com-on való eladásnak számos előnye van. Az oldal egy nagy közösséggel rendelkezik, és nagyszámú vásárló látogatja. Az Etsy.com-on eladható termékeknek egyedinek és kreatívnak kell lenniük, és az oldal közössége nagyra értékeli a kézműves termékeket és az egyedi designokat.

Hogyan lehet eladni a Canva grafikákat az Etsy.com-on?

Az Etsy.com-on való eladáshoz először is szükséged lesz egy Etsy-fiókra, amelynek létrehozása ingyenes és egyszerű. Sok adatot bekér, végig kell menni a verifikációs folyamaton, mivel európai cég, ezért mindig ráteszi az országnak megfelelő áfát a termékek árára. Az Etsy.com-on való eladás lehetőséget ad arra, hogy saját webshopod legyen, és az oldal nagyon jól integrálható a Canva-val, hogy könnyedén áthelyezhesd a kész grafikákat az oldalra.

Etsy.com - passzjv jövedelem lehetőség

Hogyan lehet meghatározni a Canva grafikák árát?

Az árak meghatározásakor figyelembe kell venni a termék minőségét, a versenytársak árait, és a vásárlói igényeket is. Fontos, hogy az árak reálisak és versenyképesek legyenek, hogy a vásárlók számára vonzóak legyenek.

A Canva tervezőeszközzel kreatív és egyedi grafikákat lehet tervezni, amelyek nagyszerűen értékesíthetők az Etsy.com-on.  

Íme 8 példa digitális termékekre, amelyeket Canva segítségével készíthetsz és eladásra kínálhatsz az Etsy-n:

 1. Instagram poszt sablonok: A Canva-val készített Instagram poszt sablonok könnyen elkészíthetők és letölthetők, így az Etsy-n eladhatók.
 2. Egyedi bannerek: Az egyedi Canva bannerek segítségével különleges weboldalak és üzleti kártyák készíthetők, amelyeket az Etsy-n el lehet adni.
 3. Poszterek (wall art): Ha Canva-ban készítesz posztereket, akkor azokat nagyon könnyen lehet eladni az Etsy-n.
 4. Grafikai tervek: A Canva rengeteg különböző sablont kínál, így egyedi grafikai terveket készíthetsz a vállalkozások számára.
 5. Menü grafikák éttermek számára: A Canva segítségével elkészítheted az étterem menüjét, így azt könnyedén el lehet adni az Etsy-n.
 6. Ajándékutalvány, kupon grafikák: Az egyedi Canva ajándékutalványok elkészítése segíthet a vállalkozásoknak növelni az eladásokat.
 7. Mappa dizájn: A Canva-val készített egyedi mappa dizájnok kiváló ajándékok lehetnek az ügyfelek számára.
 8. Egyedi címkék: A Canva segítségével az egyedi címkék könnyen elkészíthetők, amelyeket az Etsy-n el lehet adni, és amelyeket a vállalkozások használhatnak a csomagoláson.

Milyen jövedelmeket lehet elérni Canva grafikák értékesítésével az Etsy.com-on?

A Canva grafikák értékesítése az Etsy.com-on passzív jövedelmet jelenthet. Az értékesítésből származó jövedelem azonban változó, és számos tényezőtől függ, például az eladó által kínált termékek minőségétől, a versenytől és a marketingtevékenységtől.

Általánosságban elmondható, hogy a Canva grafikák ára az Etsy.com-on általában 2-10 dollár között van. Ha az eladó folyamatosan értékesíti a termékeit és növeli a portfólióját, akkor akár több száz dollárt is kereshet havonta.

#2. Affiliate termékek értékesítése Youtube Shortsokkal

Ha érdekel az online marketing, akkor biztosan találkoztál már az affiliate marketing fogalmával. Az affiliate marketing során egy vállalat vagy termék tulajdonosa a marketing tevékenységeit másokra bízza, és az értékesítésből származó bevételből az affiliate partnerek is részesülnek. Az affiliate marketing egyre népszerűbb módszer, mivel mind a vállalatok, mind az affiliate partnerek számára előnyös lehet.

Az utóbbi időben a Youtube Shortsok nagy népszerűségre tettek szert, és az affiliate marketinghez is használhatók. Ha jól csinálod, akkor akár jelentős bevételt is generálhatsz a Youtube Shortsok segítségével. A következőkben bemutatunk néhány tippet arról, hogy hogyan értékesítheted az affiliate termékeket a Youtube Shortsokon keresztül.

1. Találj jó termékeket

Az affiliate marketinghez először is meg kell találnod a megfelelő termékeket. Ebben segíthetnek az affiliate hálózatok, mint például a

Az ilyen hálózatokban számos különböző termék elérhető az értékesítésre.

2. Válassz népszerű témákat

Az affiliate termékek értékesítésekor fontos, hogy olyan témákat válassz, amelyekre igény van. A Youtube Shortsok esetében a népszerű témák közé tartoznak például a szépségápolás, a divat, az életmód és a fitnesz.

3. Készíts rövid, figyelemfelkeltő videókat

A Youtube Shortsok rövid, 60 másodperces videókból állnak, így fontos, hogy a figyelemfelkeltésre koncentrálj. Készíts olyan videókat, amelyek szórakoztatóak és érdekesek, és amelyek felkeltik a nézők érdeklődését az affiliate termékek iránt.

4. Használj hashtageket

A hashtagek segítenek abban, hogy a videóidat megtalálják a megfelelő közönség. Használj olyan hashtageket, amelyek kapcsolódnak az affiliate termékeidhez és a témáidhoz.

5. Helyezd el az affiliate linket a videó leírásában

Az “affiliate link” egy olyan hivatkozás, amellyel a látogatókat egy termék vagy szolgáltatás oldalára irányítod. Ez egy speciális hivatkozás, amely tartalmaz egy egyedi azonosítót, amely lehetővé teszi, hogy az affiliate program nyomon kövesse azon látogatók számát, a linkedről jöttek a termék vagy szolgáltatás oldalára. Ez a jutalékszámítás alapja.

Ha affiliate marketinget szeretnél végezni a YouTube Shorts videóidon keresztül, akkor fontos, hogy elhelyezd az affiliate linket a videó leírásában. Ha a nézők érdeklődnek a termék vagy szolgáltatás iránt, akkor kattinthatnak az affiliate linkre, és ha akkor a bevétel egy részét jutalék formájában az affiliate marketer, vagyis te kapod.

Fontos azonban, hogy ne legyen tolakodó vagy zavaró az affiliate link elhelyezése a videó leírásában. A jó minőségű, releváns tartalom az amiért szeretni fogják a videóidat, és ami miatt kattintani fognak a linkre.

“A passzív jövedelem az, ami a szabadságodat adja vissza”

John Chow

#3. Add el a fotóidat!

Ha szereted a fotózást és jó minőségű képeket tudsz készíteni, akkor fontolóra veheted, hogy stock fotókat értékesítesz. Az interneten számos platform áll rendelkezésre, ahol regisztrálhatsz és feltöltheted a fotóidat. Íme néhány tipp, hogyan lehet stock fotókat eladni:

Regisztrálj stock fotó platformokra

Találd meg azokat a platformokat, amelyek érdekelnek és amelyekhez képeket szeretnél feltölteni.

Néhány népszerű platform

Készíts jó minőségű fotókat

A minőségi képeknek nagyobb az értékük a vásárlók számára. Az egyszerű, letisztult fotók általában jobban működnek, mint a túl bonyolult vagy zajos képek.

Használj kulcsszavakat

Használj releváns kulcsszavakat a fotók leírásában, hogy az emberek megtalálják a képeidet a keresőkben. Azért fontos, hogy a kulcsszavak pontosak legyenek, hogy a vásárlók könnyen megtalálják a keresett képeket.

Ellenőrizd a jogokat

Fontos, hogy a feltöltött képek minden jogát birtokold, és nincs jogi korlátja az értékesítésüknek. Ha emberek, épületek vagy védjegyek szerepelnek a képeiden, akkor lehet, hogy szükséged van engedélyre az értékesítéshez.

Feltöltés és eladás

A fotók feltöltése után általában egy ellenőrzési folyamat következik, amelynek során a platformok ellenőrzik, hogy megfelelnek-e az elvárásoknak. Ha a fotóid elfogadásra kerülnek, akkor elkezdheted értékesíteni őket.

Bővítsd a portfóliód

Ha szeretnéd növelni az értékesítésed, akkor fontolóra veheted, hogy rendszeresen feltöltöd a legjobb minőségű fotóidat. Ha van egy jó minőségű, széles portfóliód, akkor nagyobb az esélyed arra, hogy több eladást érj el.

Tartsd szem előtt az aktuális trendeket

Ha figyeled az aktuális trendeket, akkor több eladást érhetsz el a stock fotók piacán. Például, ha az ünnepi időszakban készítesz képeket, akkor valószínűleg több értékesítést érhetsz

#4 Dropshipping

A dropshipping olyan értékesítési modell, amelyben az eladó nem tart készletet, hanem a vevői rendeléseket közvetlenül a gyártóhoz, nagykereskedőhöz küldi, akik majd kiszállítják a terméket. Az eladó csak akkor fizeti ki a terméket, amikor az már el is adódott, így minimális a kockázat és az előzetes befektetés.

A dropshipping-gel a legfőbb probléma az, hogy a vevőnek előre kell kártyával fizetni, és a terméket csak 14-28 szállítási nap múlva kapja meg.

A magyar piacon ez nem egy megszokott dolog, de a nemzetközi piacon elfogadottabbak a hosszú szállítási idők előre fizetés esetén is.

A dropshipping üzletedhez angol nyelvű weboldalt készíts, és az USA, Kanada, Ausztrália, UK legyen az célcsoportod.

“A passzív jövedelem az a jövedelem, amely megteszi az utat az álmokhoz.”

Michael LeBoeuf

Milyen weboldalakon érdemes dropshipping terméket választani?

Számos weboldal és platform létezik, amelyek lehetővé teszik a dropshipping termékek kiválasztását és értékesítését. Néhány népszerű lehetőség:

 1. AliExpress – Az AliExpress a legismertebb és legnépszerűbb dropshipping platform, amely számos terméket kínál kiskereskedelmi áron.
 2. Oberlo – Az Oberlo egy olyan alkalmazás, amely lehetővé teszi az AliExpress-ről történő termékimportot és a Shopify boltokba történő értékesítést.
 3. Wholesale Central – A Wholesale Central egy B2B platform, ahol viszonteladók és gyártók találkoznak. Itt találhatóak nagykereskedők, akik nagy mennyiségben értékesítik termékeiket.
 4. SaleHoo – A SaleHoo egy weboldal, amely segít megtalálni a megbízható dropshipping partnereket és beszállítókat.

Hogyan válassz terméket ?

A megfelelő termék kiválasztása kulcsfontosságú a dropshipping üzleti modelljében. Itt van néhány tipp a megfelelő termék kiválasztásához:

 1. Kutass piaci réseket és keresd meg a piaci igényeket.
 2. Válassz olyan termékeket, amelyek könnyen szállíthatók, könnyen kezelhetők és könnyen tárolhatók.
 3. Válassz olyan termékeket, amelyek jól néznek ki a fotókon, és amelyekről sok pozitív értékelés és vélemény van.
 4. Tartsd szem előtt a szezonális termékeket, hogy elkerüld az olyan termékek kiválasztását, amelyek csak az év bizonyos időszakában keresettek.
 5. Ellenőrizd a versenytársakat és árazd a terméket versenyképes áron.
 6. Győződj meg róla, hogy a termék valóban értékes és segít megoldani a vásárlók problémáit, mindenképpen rendeld meg magadnak is a terméket, miélőtt értékesíted. Látnod kell, ki kell magadnak is próbálni, amit eladsz. Sokkal hitelesebb lesz így a marketinged!

Hogyan készíts dropshipping weboldalt Woocommerce-szel?

 1. Telepítsd a WordPress-t: A Woocommerce használatához először is telepítened kell a WordPress-t a szerveredre.
 2. Telepítsd a Woocommerce plugint: A Woocommerce egy ingyenes WordPress plugin, amely lehetővé teszi az online boltod létrehozását és kezelését. A plugin telepítése után be kell állítanod az alapvető beállításokat, mint például az általános információk, fizetési módok és szállítási beállítások.
 3. Válassz egy Woocommerce kompatibilis sablont: A Woocommerce-hez rengeteg ingyenes és prémium sablon érhető el, amelyek közül választhatsz. Olyan sablont válassz, amely megfelel az üzleted stílusának és céljainak.
astra theme - woocommerce-hez
 • Állítsd be a szállítási és fizetési módokat: A Woocommerce lehetővé teszi a különböző szállítási és fizetési módok beállítását. Válaszd ki, mely szállítási és fizetési módok állnak rendelkezésre az ügyfelek számára.
 • Töltsd fel a termékeket a boltodba: Amikor megtaláltad a megfelelő dropshipping partnereket, töltse fel a termékeiket a boltodba. Add hozzá az árakat és a termék leírásokat, és győződj meg róla, hogy a termékfotók magas minőségűek és vonzóak.
 • Teszteld a weboldalt: Ellenőrizd, hogy a weboldalad megfelelően működik-e. Győződj meg róla, hogy a fizetési folyamat zökkenőmentesen működik, és hogy a szállítási beállítások helyesen vannak beállítva.

Hogyan készíts dropshipping weboldalt Shopify segítségével?

A Shopify egy könnyen használható platform, amely lehetővé teszi a webáruház létrehozását és üzemeltetését. Íme néhány lépés, amelyeket követni kell egy dropshipping weboldal létrehozásához Shopify segítségével

shopify.com - passziv jövedelem, dropshipping webshop készítése
 1. Regisztrálj egy Shopify fiókot és válassz egy sablont a megjelenéshez.
 2. Integráld az AliExpress-t vagy más dropshipping szolgáltatást a Shopify weboldaladhoz.
 3. Állítsd be a fizetési módokat, például a PayPal-t vagy a Stripe-ot.
 4. Állítsd be a szállítási módokat és az árakat a vevők részére.
 5. Készíts termékleírásokat, és töltsd fel a termékeket a weboldalra.
 6. Készíts blogbejegyzéseket és használj SEO-t az organikus forgalom növeléséhez.
 7. Testreszabhatod a weboldaladat, és használhatsz kiegészítőket a jobb felhasználói élmény érdekében.

Az alapvető weboldal elkészítését követően szükséged lesz arra, hogy napi szinten figyelemmel kísérd a weboldalad működését, a rendeléseket és az ügyfélszolgálatot. A sikeres dropshipping üzlet létrehozása nem könnyű, de ha követed az alapelveket, és folyamatosan javítod az üzletedet, akkor nagy valószínűséggel sikeres leszel.

 Hogyan hozz létre facebook hirdetést a Dropshiping üzletedhez?

A következő lépések segítenek egy Facebook hirdetés létrehozásában a dropshipping üzletedhez:

meta ads manager
 1. Bejelentkezés a Facebook Ads Manager-be.
 2. Kattints a “Create” gombra a felső navigációs sávban, majd válaszd ki a “Ad” opciót.
 3. Válaszd ki a célközönségedet a “Audience” fül alatt. Itt beállíthatod a demográfiai adatokat, érdeklődéseket, viselkedéseket, stb.
 4. Válaszd ki a hirdetés típusát a “Format” fül alatt. A dropshipping üzletedhez ajánlott lehet a “Single Image” vagy a “Carousel” formátum.
 5. Töltsd ki a hirdetés szövegét és címét a “Media” fül alatt. Itt is használhatsz félkövér vagy dőlt betűket, hogy kiemeld az üzenetedet.
 6. Válaszd ki a képet vagy videót a hirdetéshez a “Media” fül alatt. Fontos, hogy vonzó és releváns képet használj, amely felkelti az érdeklődést a potenciális vásárlókban.
 7. Állítsd be a költségvetést a “Budget & Schedule” fül alatt. Itt beállíthatod a napi költségvetést és a kampány időtartamát.
 8. Ellenőrizd a hirdetés előnézetét a “Review” fül alatt, majd kattints a “Publish” gombra a hirdetés közzétételéhez.

Fontos megjegyezni, hogy a Facebook hirdetések hatékonysága függ a célközönség pontos beállításától, a hirdetésszöveg és a képek minőségétől, valamint a költségvetés és a kampány időtartamának helyes beállításától. Érdemes kísérletezni és tesztelni, hogy melyik hirdetési stratégia működik a legjobban a dropshipping üzleted számára.

“A gazdagság titka, hogy az aktív jövedelmünket befektetjük a passzív jövedelembe.”

Robert Kiyosaki

#5. Hogyan add el a saját digitális kurzusod az Udemy.com-on?

Mi az az Udemy?

Az Udemy.com egy online oktatási platform, ahol számos kurzus található különböző témakörökben, mint például az üzleti, technológiai vagy kreatív területeken.

udemy

Az Udemy.com-on bárki értékesíthet, aki képes tartalmat létrehozni és oktatni egy adott témában, és rendelkezik az ahhoz szükséges tudással és tapasztalattal.

 1. Regisztrálj az Udemy.com weboldalán, vagy jelentkezz be, ha már van fiókod.
 2. Kattints a “Teach on Udemy” gombra, majd válaszd ki a “Create a course” lehetőséget.
 3. Válaszd ki a kurzusod témáját és a célközönségedet. Adj meg minden szükséges információt, hogy az Udemy jobban megértse, hogy milyen kurzust szeretnél létrehozni.
 4. Az Udemy tartalmi útmutatót biztosít, amely segít abban, hogy hogyan készítsd el a kurzusodat a legjobb minőségben. A videók és az oktatóanyagok elkészítéséhez szükséges eszközökkel is ellát.
 5. Töltsd fel a kurzusod anyagait az Udemy platformjára. Az anyagaid lehetnek videók, prezentációk, hangfájlok és írásbeli anyagok is.
 6. Állítsd be a kurzus árát, amit a diákok fizetnek majd a kurzus eléréséért. Az Udemy javasolni fog egy árat, de te is beállíthatod a saját áradat.
 7. Állítsd be a kurzus promóciós lehetőségeit. Az Udemy több lehetőséget is kínál, hogy eljuss az érdeklődőkhöz. Például készíthetsz promóciós videókat, kuponokat adhatsz ki, és a kurzusodat promóciókba helyezheted az Udemy weboldalán.
 8. Várj, amíg az Udemy jóváhagyja a kurzusodat. Az Udemy szakemberei ellenőrzik a kurzusod tartalmát, és jóváhagyják azt, ha minden rendben van.

Mi a passzív jövedelem?

A passzív jövedelem az interneten keresztül, automatizált módon keletkező bevétel, melyhez nem szükséges folyamatos aktív munkavégzés. Idő- és helyfüggetlen lehetőséget biztosít azoknak, akik passzív jövedelmi forrásokat építenek maguknak.

Passzív jövedelem ötletek?

·  Affiliate marketing a blogodon vagy Youtube csatornádon.
·  Kép- vagy videós stock fotók eladása.
·  Digitális termékek értékesítése: e-book, online kurzus, sablonok.
·  YouTube videókhoz kapcsolódó hirdetési bevételek.
·  Webshop üzemeltetése dropshippinggel.

AI EXPRESS 2.0: júni 17-19.

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Siess, fogytán az idő!

Ne használd a ChatGPT-t,

amíg nem láttad az új AI Express 2.0 kurzust! A marketinged szuper erőre kap.

Netjet Campus

A Netjet Campus megtanítja hogyan készíts weboldalt, ami eladja a terméked.
Legnépszerűbb kurzusok ezek

Népszerű

Előfizetéses tagsági rendszer

Supersales Sytema

Ebben a kurzusban lépésről lépésre megmutatom, hogyan raksz össze magadnak egy előfizetéses rendszert.

Oktatási rendszer

LearnDash Oktatóanyag

Netjet Campus Classic

Hogyan készíts digitális oktatási rendszert? Mutatom részletes, érthető magyarázattal a Learndash kurzusban.

Alapmű

A Sales Oldal

Supersales Sytema

Felépítjük a sales oldaladat. Milyen neuromarketing mozgatórugókkal  működnek a szöveges és design elemek?

Woocommerce rulez!

Woocommerce webáruház

Supersales Sytema

Felépítjük a Woocommerce webshopodat, lehet egy termékes shop, lehet soktermékes webáruház, a folyamat ugyanaz.

Next level

Neuromarketing

Netjet Campus Classic

Árérzékeny vevők helyett rajongók. Tedd hozzá a mostani marketingedhez a neuromarketing technikákat.

Canva

Canva Oktatóanyag

Netjet Campus Classic
A világ leghasznosabb grafikus szerkesztője, minden webes grafikát megcsinálhatsz bele, a kurzusban mutatom, hogyan.
Explainer animáció

MarketingMese Oktatóanyag

Netjet Campus Classic
Amelyik weboldalon hamarabb megérti az ajánlat lényegét a vevő, ott fog vásárolni. Ha rajzfilmvideóval magyarázod el, fel fognak rá figyelni.
Nagy klasszikus

Wordpress Dominancia

Netjet Campus Classic
Egy jól működő rendszer, amivel biztosra mész. Közérthető képernyővideókon mutatom mit kell csinálnod.
Ezeket az eszközöket is tanítom a Campusban: