Ez a céges weblapszöveged 7 fő bűne. Vajon a Te szöveged is gáz?

Szerző: | Online marketing, Sales szövegírás

Akkor ad el a sales oldalad, ha pontosan azon a nyelven szólal meg – tehát azokat a kifejezéseket, szófordulatokat, fogalmazási stílust használja – mint, amit a vevőid használnak. Kevés ennél egyszerűbben érthető összefüggés van az online marketingben, de mégis vannak még olyan weboldalak, ahol olyan stílusban akarnak eladni, mint ahogyan a helyi önkormányzat szólít fel az esedékes gépjármű-súlyadó befizetésére.

Vajon a Te szöveged is gáz?

Ezt úgy tudod tesztelni, ha hangosan kimondod a weboldalad címsorát, vagy bármelyik mondatot, ami a weboldaladon van, de úgy, mintha a vevőd mondaná.

„Nekem messzemenő igényeim vannak, a teljesítésüket csak egy komplex szolgáltatással tudom elképzelni…”

Ha kimondva jól hangzik, akkor nincs gond, minden jel szerint jó a szöveged, de már csak azért olvass tovább, hogy lecsekkold, hogy tényleg minden oké.

De ha kimondva inkább vicces, mint meggyőző, akkor rövid kacagás után jobb, ha kijegyzeteled e cikk főbb pontjait és még ma belevágsz a szöveged átalakításába. Nem olyan bonyolult ez.

Sok ügyfelem céges kommunikációját, akik ilyen stílusban írtak, sikerült átváltoztatnom a következő módszer segítségével, hogy meg tudják szólítani, és meg tudják győzni a vevőiket. Konzultációk során tapasztalom, hogy ugyanazok a cégvezetők, akik a weboldalukon ilyen fura, bükkfanyelven kommunikálnak, szóban, négyszemközt olyan szenvedéllyel tudnak beszélni a termékükről, hogy az nemcsak érthető és érdekes lesz, de kedvem is támad megvenni.

Ezt a stílust, ezt az egyszerű és közvetlen nyelvezetet kell átemelni a céges kommunikációba. De mégis, hogyan?

A módszer lényege, hogy előbb a nagyobb, durvább hibákat nyessük le a szövegedről, utána belemegyünk a részletekbe és finomra csiszoljuk mondatokat.
Egy gyors 3 fázisos technika, a durva hibák egyengetésére.

1. Kontextusba helyezés

Végy egy állításodat a termékedről, és minden egyes szót helyezz hétköznapi kontextusba, amit a vevő is megért. Vegyünk egy klasszikusan ciki példát: „Legmodernebb gépeinknek köszönhetően megbízható, precíz termékeket gyártunk”.

Ez még semmit nem jelent a vevőnek, ez még bármelyik cég weboldalán állhat így, de fejtsd ki, használj konkrétumokat.

Ha nem tudod honnan indulj ki, próbáld megfogalmazni a vevő hasznát, ezt a legkönnyebben ellentétpárokkal tudod megtenni, azt az elvet követve, hogy a haszon ellentéte a kár, ami a vevőt éri.

Tehát nézzük az állításod szóról szóra haladva:
„Legmodernebb gép”

Milyen gép az, ami elavult? Ha elavult gépen gyártják a terméket, milyen kára származik abból a vevőnek? Fejtsd ki ezt bővebben! (a példában legyen szó pl: zuhanyzókabin üvegajtókról)

„Egy elavult gép egy két óra alatt gyárt le egy ilyen terméket, a szállítmány csak 5000 termékkel indulhat el, ezért Önnek három hetet vagy többet kell várnia az ilyen géppel gyártott termékre”

Innen már könnyű átvezetni, hogy a modern géppel gyorsan készül a termék, a gép a saját üzemünkben van, és ha kiválasztotta a terméket, három napon belül már ott van beszerelve a fürdőszobájában.

„Megbízható precíz termék”

Milyen az a termék, ami nem precíz, milyen hátrányok érik a vevőt a megbízhatatlan termékkel. Fejtsd ki ezt bővebben, mutass egy hétköznapi példát a vevőnek, egy olyan példát, amit ő is tapasztalhat, vagy akár azonnal, a szöveg olvasása után ellenőrizhet.

A legjobb, ami történhet a termékeddel, tágabb értelemben a márkáddal, hogy sikerül beszivárogtatni az emberek hétköznapi párbeszédébe. Pl: A töltőceruzát mindenki “rotringnak” hívja, holott az csak egy márka (Rot Ring a.m.: piros karika) az összes többi ilyet gyártó cég közül (pl: Veszek egy “rotringot..”)

2. Perspektívaváltás

A környezetváltozás gyakran segít a stílusváltoztatásban. A céges szövegeket olyan sablonok alapján írod, amelyeket az évek során sajnos sikerült elsajátítanod, ehhez társul az a környezet, amelyben mindennap tartózkodsz, a gondolataid, szófordulataid ebben a környezetben születnek meg. Ha változtatni szeretnél ezen, érdemes elutazni egy kis időre, hogy más tapasztalatok érjenek, vagy legalább átrendezni az irodádat, hogy a megváltozott környezetben új ötleteid legyenek. Ez lehet, hogy meglepő most, de a személyes tapasztalatom az, hogy ez bizonyítottan működik.

3. Asszociációs képesség fejlesztése

Az izgalmas címsorok egyik fő ismérve, hogy kapcsolatokat hoznak létre olyan fogalmak között, amelyek egymástól távol állnak, de egy bizonyos tulajdonság miatt összekapcsolhatók.

Emlékezz vissza irodalomórára, ahol azt tanultuk, hogy egy hasonlat annál erőteljesebb, minél távolabbi érzéktartományokat kapcsol össze. Irány a könyvespolc, vegyél le egy verseskötet, nyisd ki, és olvasd fel hangosan az első metaforát. Mit kapcsol össze mivel? Ezek milyen „távolságra” vannak egymástól? Na ugye!

Ezt a képességedet úgy tudod fejleszteni, ha feltérképezed a gondolataidat, írj fel egy szót, ami pl. a céges kommunikációd központi eleme és írd mellé az összes gondolatod, ami erről a eszedbe jut.

Mehetünk tovább? De várj, van még egy csapda.
Illetve két csapda is van. Az első:

Ne fogjon senki könnyelműen a húrok pengetésihez!
azaz tiltott szavak és kifejezések listája
(ez az első csapda)

Ha elkezdted átalakítani a webes szövegeidet, talán már nem jutna eszedbe a céges szövegekből ismert fordulatokat használni. A biztonság kedvvért összeállítottam egy 28 pontból álló listát, hogy melyek azok a kifejezéseket, amiket különösen kerülnöd kell. (Lentebb írom a 7 okot, a 7 fő bűnt, melyek miatt az ilyen szavakat tartalmazó szövegekkel esélytelen meggyőzni az ügyfeled a vásárlásról.)

Ez a 28 leggyakoribb tiltott szó és szófordulat:

 1. Amennyiben …
 2. Bizonyára …
 3. Összességében elmondható …
 4. Komplex …
 5. Minőségi termékek …
 6. Nagy múltú cég …
 7. 100%-ban magyar tulajdonosú cég …
 8. Megbízható szolgáltatás …
 9. .. teljes kínálatával állunk a vásárlók rendelkezésére.
 10. Lakossági szolgáltatásunk …
 11. Teljes körű kiszolgálásunk …
 12. Versenyképes áraink …
 13. Minőségi szolgáltatásaink …
 14. Közvetlenül a gyártótól …
 15. Termékek teljes palettáját ..
 16. Széles felhasználási körben kerül értékesítésre …
 17. Korszerűen gépesített …
 18. Fő irányvonalunk…
 19. A kor követelményeinek szigorodásával ..
 20. Az elmúlt mintegy két évtizedben …
 21. Képzett szakemberek összehangolt munkájának eredményeként…
 22. Cégünk joggal lehet büszke …
 23. Minőség-, és ügyfélcentrikus szemlélet
 24. Megközelítőleg …
 25. Komoly szakmai háttérrel és szakmai tudással rendelkezünk
 26. A teljesség igénye nélkül
 27. Hatékonyan részt kívánunk venni..
 28. az … -on keresztül, a ….-on át a … –ig terjedő szakterületünkön

A tipikus jóhiszemű szöveghibák, amiktől ciki lesz a szöveged
(második csapdánk ez.)

Mindjárt belevágunk a szövegírásba, de előtte muszáj megismerned a 10 leggyakoribb hibát, amit el szoktak követni sales oldal íráskor azok, akik a céges nyelvezetről próbálnak áttérni a vevőknek szóló szöveghez.
Ha ezek közül akár egy is becsúszik, az egész szöveged hatástalanná, az ajánlatod hiteltelenné válhat. Nagyon sok szöveget írtam meg vagy írtam át az ügyfeleinknek, ezt a 10-es listát ezekből a tapasztalataimból állítottam össze, hogy Te már első nekifutásra jó szöveget írj.

1. Az egységes szövegstílus hibája

Az a jelenség, amikor a szöveg egyik fele már rendben van, de maradtak fordulatok a céges stílusból. Gyakran a problémára koncentráló címsor közvetlensége indokolná, hogy tegeződjön a szöveg, de aki ezt a hibát elköveti, magázódva folytatja. A címsorban szereplő felszólítás nem illik az első mondat stílusához, ami egész üzenet hatását elrontja. Itt a példa:

„Elege van a mindennapos szúnyoginvázióból? Magánszemélyként figyelmébe ajánljuk megújuló műanyag-, és rostszövött cellulóz rovarháló választékunkat”

2. A konkrétumok hiányának hibája

Az ajánlatból kimarad a konkrétum, így az még bármilyen cég, bármilyen szolgáltatásáról is szólhatna, nézd ezt a borzalmat:

„Magas színvonalon komplex szolgáltatás! Igényeik teljes körű, profi kiszolgálása – hogy még egy okuk legyen minket választani! Ingyenes tájékoztatásért, árajánlatunkért írjon vagy hívjon bennünket elérhetőségeinken!”

3. A halmozott központozás hibája

Sokan úgy próbálnak meg érzelmeket kifejezni a címsorukkal, hogy három felkiáltó-, vagy épp kérdőjelet tesznek a mondat végére esetleg ezeket kombinálják, például így:

Elégedett jelenlegi szolgáltatójával?? Nem?! Akkor itt az ideje váltani !!!

A címsorban használt szavaknak kell az érzelmekre hatniuk, és nem az írásjelekkel kell megpróbálni a figyelem felkeltését.

4. A folytathatóság hiányának hibája

Ha a sales oldaladon a mondataid elkezdik és le is zárják a párbeszédet, akkor a vevő kíváncsiságát ugyan felkeltik, de azonnal le is zárják az érdeklődési folyamat folytatásának lehetőségét.

„Levesszük a válláról ezeket a terheket, hogy több nyugodt órát tölthessen családjával.”

Mit gondol, erre a szöveget olvasó ügyfél. „Oké, rendben” De ezzel megállítod a párbeszédet, és nem olvas tovább.

5. Az önmagaddal folytatott párbeszéd hibája

Ha azt szeretnéd, hogy a szöveg cselekvést váltson ki, akkor ne önmagaddal folytass párbeszédet, hanem hagyd nyitva a kérdéseket, hogy az olvasó saját maga válaszolja meg azokat, és így tudjon továbblépni az értékesítési folyamatod következő szakaszára.

„Mit szólna ha megszabadulhatna az évek óta kínzó allergiájától? Minden pénzt megadna érte, és örömmel újságolná a barátainak, akik nem akarnak hinni a szemüknek”

A címsor második része megállítja az érdeklődési folyamatot.

6. A színészkedés hibája

Ha párbeszédszerűvé szeretnéd tenni a szöveged, akkor gyakori hiba, hogy a szöveg „túljátssza” a szerepet. Az oka az, hogy nem egy vevőt képzelsz magad elé, akinek beszélsz, hanem többet, több különféle problémával, és mindegyikre választ akarsz adni egy-két mondatban. Ettől a szöveg nem fog valós párbeszédnek tűnni, és gyakran tartalmazza az önmagaddal folytatott párbeszéd, és a feltételezés hibáját. Példa:

„Egy különleges teakeverékkel megszüntetheti az allergiás tüneteit, és még méregteleníthet is, arról nem is beszélve, hogy növeli immunrendszere ellenálló képességét. Most biztosan arra kíváncsi mi okom van arra, hogy ezt ilyen egyszerűen kijelentsem. Nos, Önnek igaza van, mert amikor először találkoztam ezzel a csodaszerrel, magam is Önhöz hasonlóan szkeptikus voltam…”

7. Az eldöntendő kérdések hibája

Ha a címsorodban kérdést teszel fel, ne legyen olyan, amire igennel vagy nemmel lehet válaszolni, mert az szintén megállítja a szöveget. A vevő igennel vagy nemmel válaszol magában és nem olvas tovább, ami azért jelent problémát, mert így nem tudod elvinni az ajánlatodig.

„Szeretne megszabadulni a kerti kártevőktől, amik tönkreteszik a termést”

Válasz: Igen. És itt megbicsaklik a szöveg íve, az ügyfél nem olvas tovább.

8. A feltételezés hibája

Leginkább akkor fordul elő, amikor elképzeled a vevőt, aki a weboldaladat böngészi, és attól félsz, hogy nem találod el az okot, amiért ő érdeklődik. Ilyenkor, hogy biztosra menj, megpróbálod egy mondatban összefoglalni az összes okot, amiért érdekelheti az ajánlatod, és feltételezésekbe bocsátkozol.

A megoldás annak a felismerésében rejlik, hogy ha a vevő már ott van a weboldaladon, akkor ő tudja mit keres, tudja miért kattintott a hirdetésedre, linkedre, vagy a keresőtalálatok közül a Te weboldaladra. Tehát nem kell azt firtatnod, hogy mit akar, mert azt tudja magától.

„Ha Ön weboldalamra tévedt, joggal feltételezhetem, hogy biztosan Önnek is tetszene, ha az Ön és családja igényeire és problémáira koncentrálva segítenénk az ideális megoldás megtalálásában.”

9. A töltelékszavak hibája

Olyan szavak, amelyek a hivatalos szövegstílusból maradtak itt (7 oka is van, hogy miért nem működik, lásd lentebb). Van helyettük könnyebben érthető, rövidebb szó. A szöveg terjedelme is fontos tényező a sales oldalon, minél rövidebben tudsz valamit megfogalmazni, annál nagyobb esélyed van, hogy végigolvassák.
Néhány töltelékszó megfeleltetési pár:

Töltelékszó -> Helyette ezt használd
Bizonyára -> Ugye
Amennyiben -> Ha
A teljesség igénye nélkül -> Ez még nem minden
Versenyképes ár -> Csak … Ft-ért
Kulcsfontosságú -> A lényeg
Teljes körű -> Minden benne van
Szeretnéd optimalizálni kiadásaidat -> Spórolj!

10. A tautológia hibája

A tautológia azt jelenti, hogy ugyanolyan értelmű szavakat halmozol. Az egyes szavak nem tesznek hozzá plusz információt a mondathoz, de a megértést nehezítik. Onnan ered, hogy annyira precízen szeretnéd megfogalmazni az üzeneted, hogy igyekszel minél pontosabban fogalmazni.

 • „Teljesen komplex kiszolgálást nyújtunk”
 • „Szolgáltatásunkat előzetes igényfelmérés után csoportos teammunkában végezzük Önnek.”
 • „Megvalósítjuk az Ön egyedi elképzeléseit és igényeit”
 • „Szakmai kompetenciánk és hozzáértésünk évtizedes múltra tekint vissza”

Pontosan 7 oka van, amiért a céges a szövegek nem működnek, itt a céges szövegek 7 fő bűne.

1. Az emberek nem így beszélnek

Ezt úgy tudod tesztelni, ha hangosan kimondod a weboldalad címsorát, vagy bármelyik mondatot, ami a weboldaladon van, de úgy, mintha a vevőd mondaná. „Nekem messzemenő igényeim vannak, a teljesítésüket csak egy komplex szolgáltatással tudom elképzelni…” Ugye, milyen furán hangzik?

De észre kell venni azt is, hogy a legtöbb cég, bámulatos tehetséggel képes ilyen száraz szövegeket írni.

Mintha a cégalapítással együtt fecskendeznék belénk ezt a fura, hasznavehetetlen képességet.

És ezt nem iróniával mondom, és még kevésbé bántó vagy dorgáló szándékkal, volt idő, amikor az én weboldalam is így kezdődött: „A legmodernebb technológiáknak és szakértelmünknek köszönhetően az Ön elképzeléseinek csak a fantázia szab határt ” Tudod hány weboldalt adtam el kezdőként ezzel a szöveggel? Jól tippeltél, egyet sem!

2. Távolságot teremt

Hol beszélnek így az emberrel? A hivatalokban, az adóhatóságnál, vagy pl. az orvosnál. Ez mind olyan hely, ahová az ember nem szívesen megy, csak ha muszáj, ha ezekkel az intézményekkel kell kommunikálni, az általában semmi jót nem jelent. Ugye Te sem szeretnéd, ha a szövegeid ilyen negatív képzettársításokat keltenének fel az érdeklődődben.

3. Nehezen érthető meg

Az ilyen szövegek általában többszörösen összetett mondatokat tartalmaznak, az interneten nincs idő arra, hogy a weboldal látogatója elkezdje elemezni a mondataidat. Ha 5-6 másodperc alatt nem tudja értelmezni, nem lesz érdekes számára a weboldalad.

4. Nincs benne kulcsszó

A weboldal szövegben lennie kell olyan kulcsszavaknak, amire két dolog egyszerre érvényes: (1) a célcsoportod használja őket a termékeddel kapcsolatos kommunikációjában, és (2) beírja a keresőbe amikor a termékedet keresi. Ez a stílus mindkettőt kizárja, tehát eleve nem lehet alkalmas a weboldaladra.

5. Bárki mondhatja = nem tesz egyedivé

Az ilyen szövegekben semmi egyedi nincs, semmi olyan, ami kizárólag a vevődről, és még csak olyan sincs, ami kizárólag a cégedről szólna. Modern technológia és precíz termék – ez még bármilyen cég szlogenje lehet.

6. Nem derül ki belőle az, amiért a vevőidnek érdemes megbíznia Benned

Az emberek egy megbízható embert keresnek, amikor már érdekli őket az ajánlat annyira, hogy a vásárláson gondolkozzanak. A céges szöveg mindig intézményi többesszámban fogalmaz, kihagyja az „embert” az egyenletből.

7. Túl hosszú

Az ilyen szövegek terjedelmük miatt sem valók weboldalra, a rohanó internetezőnek nincs ideje hosszú körmondatokat olvasni.

Ha ez megvan, jöhet a céges szöveg átírása vevővonzó szöveggé. Fájdalommentes, azonnali módszer.
(na végre!)

Abban megegyezhetünk, hogy a céges szöveg mindenkinek megy. Miért? Mert mindent úgy tanulunk meg, hogy utánozzuk azokat a sablonokat, sémákat, amiket magunk körül látunk. Így tanulunk meg egy idegen nyelvet, így tanulsz meg gitározni vagy táncolni. Utánozod azt, amit látsz, és az utánzott sémák egy idő után beépülnek, és menni fog magadtól.

Reklámszöveget írni olyan céges kommunikációs sablonok alapján tanulsz, amit a leggyakrabban látsz. Ez okozza ezeket a robotoknak való weboldal szövegeket, de most ezt meg fogjuk változtatni.

Igazából nincs semmi probléma azzal, amit a céges stílusú szövegek írói ki akarnak fejezni, hiszen csak meg akarják mutatni, hogy „az én cégem rendes a vevőkkel, az én cégem nem fog becsődölni a jövő hónapban, az én cégem akkor is segít neked, ha nehezet kérsz, vagy valami extra egyedi elképzelésed van.”

Végül is mindenki ezt akarja: megértetni a vevőkkel, hogy mi jó fejek vagyunk. Nem?

Csak épp ezeket másképp kell megmutatni, valahogy így: Első lépés, képzeld el, hogy a vevő ott van a weboldaladon, hajlik arra, hogy éljen az ajánlatoddal, és ebben a percben azt keresi, miért is kellene megbízni benned. A sales oldalon ezt úgy nevezik, hogy a „miért hallgass rám” blokk.

Vegyünk egy tipikus céges szöveget, aminek eredetei célja a bizalom felépítése (lenne)

Cégünk 2001 nyarán alakult, s már az alapítását követő közel fél évtizedben gyors fejlődésnek indult. A 100%-ban magyar törzstőkéből, magánszemélyek által alapított Számító Gép Kft. legfőbb tevékenységi köre a számítástechnika. A rohamosan bővülő, és hasonlóképp dinamikusan fejlődő területen a magas színvonal mellett immáron teljesen komplex szolgáltatást tudjunk nyújtani, amely kielégíti növekvő számú partnereink minden igényét. Szükségesnek tartjuk a korábbinál is teljesebb körű termék-, és szolgáltatás palettánk fejlesztését, ugyanakkor minden, egy ilyen profilú cégtől elvárható segítséget megadni bővülő ügyfélkörünk részére.

Az olvasó, ha egyáltalán végigküzdi magát ezeken a sorokon, azt mondja „most akkor mi van?” Az első lépés, fogalmazd meg magadnak, hogy mi az üzeneted, mit is akarsz ezzel mondani. Ezt érdemes leírnod, mert csak úgy tudsz tovább menni. Ez lesz az alapod, hogy jó szöveget írj.

Kezdjük együtt! Először bontsuk szét a szöveget a fő üzenetek szerint.

Cégünk 2001 nyarán alakult ….

Mit akarsz ezzel mondani?
“14 éve csináltuk a céget, mindig is számítógépes srácok voltunk, ezért elég profik vagyunk benne, és lehet ránk számítani.”

a magas színvonal mellett immáron teljesen komplex szolgáltatást …

Mit akarsz ezzel mondani?

Ezek a műszaki cuccok túl gyorsan fejlődnek.. Kijön egy jó hardver, és két hónap múlva már elavultnak számít. Mi úgy rakjuk össze Neked a géped, hogy évekig gond nélkül menjen.

Szükségesnek .. minden …. elvárható segítséget megadni bővülő ügyfélkörünk részére…

Mit akarsz ezzel mondani?
Ha nem értesz hozzá, megtanítunk használni.

Megvan, hogy mit mondunk, most lássuk azt, hogy ki mondja és kinek?

Innentől kezdve az átírt szöveggel dolgozunk tovább, figyelj mennyivel jobban hangzik már most:

„14 éve csináltuk a céget, mindig is számítógépes srácok voltunk, ezért elég profik vagyunk benne, és lehet ránk számítani. Ezek a műszaki cuccok túl gyorsan fejlődnek. Kijön egy jó hardver, és két hónap múlva már elavultnak számít. Mi úgy rakjuk össze Neked a géped, hogy évekig gond nélkül menjen. Ha nem értesz hozzá, megtanítunk használni.”

Ki mondja?

Te vagy a céged vezetője, a jófej szaki a boltból, tehát a többesszám első személyt már el is lehet felejteni, a beszélő egyesszám első személyben fogja folytatni. Nem mi, a cég szólunk hozzád, hanem „én” az ember, nagy és fontos különbség.

Kinek mondja?

Képzeljük el azt a vevőt! Képzeld el minél pontosabban. Legyen harmincas férfi, aki szereti a műszaki cuccokat, pl. cégvezető, venne otthonra is egy erős gépet, amin játszani is lehet, az irodába meg olyat, amin elfut a word meg az excell.

A következő lépésben kiderítjük, hogyan kell megfogalmazni, hogy a célcsoport értse miről van szó.

Ha személyesen kérdezed meg, vagy felmérést csinálsz, nem mindig tudod meg az igazat, mert előtted „viselkedni” fog, egyszerűen nem akar Téged megbántani. De a netes fórumokon, elmondja mi a problémája, mitől fél, milyen kifogásai vannak. És nem utolsósorban megtudod azt is, milyen szavakat használ. Írd be a témád, a terméked vagy a szolgáltatásod nevét a keresőbe, és a találatok között rá fogsz bukkanni az ilyen fórumokra. Amit eddig értéktelen találatnak tartottál a keresőben, most úgy fogsz rákattintani, mintha pénzt találnál az utcán.
A számítástechnikai példánál maradva, lássuk milyen megfeleltetési párokat lehet ennél a példánál feltárni:

 • Te azt mondod: merevlemez vagy hard disk, ők úgy hívják „vinyó”
 • Te azt mondod: Megbízhatatlan forrásból származó szoftvertermék, de ők azt mondják „krekkelt vindóz”
 • Te azt mondod: Csatlakoztassa az USB kimenetre a hordozható háttértárat, ők azt mondják „rátolok egy USB-t”

Ha az üzeneted a célcsoportod által használt nyelvezetet használja, befogadóbbak lesznek az üzenetedre. Tehát már van érthető üzenet, van beszélő, tudjuk ki az olvasó, és tudjuk milyen szavakat használ, fejezzük be a szöveg átírását, ami a sales oldalra kerül, és arról szól, miért kell Rád hallgatnia a vevőnek.

Egy kérdést még fel kell tenned:
„Hol lesz olvasható a szöveg?”

Természetesen a weboldaladon, az internetező olvasót még sok más inger éri, sok minden másra is figyel, ezért csak röviden, és nagyon kifejezően fogalmazz. Ne használj túl sok kötőszót, kerüld a 6 szótagnál hosszabb szavakat, a kötőszavakat, és többszörösen összetett mondatokat. A vevődnek nem lesz arra ideje, hogy értelmezze a mondataidat. Az első benyomással kell megnyerned, vagy szó szerint ugrik az üzlet.

Azt akarod megmutatni, hogy nem ma kezdtétek. A 30-as korosztály, akkor kezdte az egyetemet, amikor a céged alakult, ezért egy kis sztorival közös hátteret és nosztalgiát teremtesz. A célcsoport befogadóbb a történetre, mint a reklámra, tehát legyen mondjuk ez az első mondat.

Cél, hogy a befogadó nosztalgiával bólogasson:
Ugye emlékszel a 2000-es évek elejére, én ekkor kezdtem el ezt a céget, a monitorok akkoriban még focilabda alakúak voltak, az USB-ről csak a számítógépes újságok „mit hoz a jövő” rovatában lehetett olvasni.

A gépek villámgyorsan fejlődnek, minden nap többet tudnak, és ez Téged nehéz helyzetbe hoz, ha gépet akarsz venni. Abban fogok Neked segíteni, hogy úgy válogatom össze a géped elemeit, hogy évekig gond nélkül menjen. Plusz megtanítom mire figyelj oda, amikor használod.

Emlékszel még az eredeti szövegre? (jobb is, ha nem…)

A lényeg, hogy ez lett belőle:

Ugye emlékszel 2001-re, én ekkor kezdtem el ezt a céget, a monitorok akkoriban még focilabda alakúak voltak, az USB-ről csak a számítógépes újságok „mit hoz a jövő” rovatában lehetett olvasni.
A gépek villámgyorsan fejlődnek, minden nap többet tudnak, és ez Téged nehéz helyzetbe hoz, ha gépet akarsz venni. Abban fogok Neked segíteni, hogy úgy válogatom össze a géped elemeit, hogy évekig gond nélkül menjen. Plusz megtanítom mire figyelj oda, amikor használod.

Mit mond erre a vevő? „Oké, ez jól hangzik, vágjunk bele”

Ugye mennyivel könnyedebb, hatásosabb, meggyőzőbb, barátibb ez, mint a helyi önkormányzat görcsös, hivatali robotnyelvét használni a weboldaladon?

Erdélyi Norbert

Erdélyi Norbert

online marketing szakértő

A netjet.hu cikkeinek és oktatóanyagainak szerzője Erdélyi Norbert. Szakterülete az üzleti weboldak megvalósítása és értékesítési kampányok kivitelezése. 2006-óta foglalkozik online marketinggel. Az írásai célja, hogy az online marketinget és a technikai megvalósítását érthetővé tegye számodra. Bővebben a szerzőről és a netjet.hu-ról.

 

netjet.hu facebook profiljaLájkolj a facebookon:
facebook.com/netjethu

Ezért nincs elég vevőd

Van 10 dolog, amit rosszul tudsz a szövegírásról. Ezért nincs annyi vevőd, mint amennyi lehetne.

Mi a gáz a szövegsablonokkal, és mit használj helyette? 2 perc múlva megtudod, ha letöltöd ezt a pdf-et.

Hogyan írj jobb sales szöveget?

Futurizmo Sales Szövegírás Oktatóanyag

Mit nyersz a "Futurizmo" Oktatóanyaggal?

A jó marketingszöveg 1 mondattal idegenből ismerőst, kétkedőből rajongót csinál. Ha a te weboldalad szövege jelenleg nem ilyen, akkor neked nagyon kell a "Futurizmo", a sales szövegírás jövőjét tanító oktatóanyag.

24 990 HUF

Bővebb infó és megrendelés itt.

Kapcsolódó videók

Mit tanít a Ponyvaregény a sales funnelekről?
Ha ezt nem vezeted be egy hónapon belül, akkor lesheted vásárlókat…
Bővebben a sales szövegírásról:  https://netjet.hu/futurizmo

Ezt vedd át Arany Jánostól, ha 50% felett konvertáló feliratkoztató oldalt akarsz!
Szóban jó vagy, de írni nehéz? Mondom a megoldást.

Bővebben a sales szövegírásról:  https://netjet.hu/futurizmo

48% feletti konverzió

Feliratkoztató oldal készítés oktatóanyag

Hogyan tudsz te is magasan konvertáló feliratkoztató oldalt készíteni?

Az átlag feliratkozási űrlappal 5-10% iratkozik fel, amit itt mutatok, azzal sikerült elérnem 48,2%-os konverziót is.

3 490 HUF

Bővebb infó és megrendelés

 

Még több szövegírás cikk

Érdekes

Hiszed vagy sem, de minden információ ebben a pillanatban is ott van a kezedben, hogy megírd azt a sales oldalt, amiről kétszer annyian rendelnek tőled, mint most. Csak nem veszed még ezeket észre, nem tudod mi a fontos, mi nem.
Olvass tovább a sales szövegírás jövőjéről itt:

https://netjet.hu/futurizmo

Még több sales szövegírás cikk

Hagyj ki egyet ebből az 5 elemből, és nevetséges lesz a sales oldalad.

Mi az oka, hogy az egyik sales oldalon a vevők vásárolnak, a másikba meg csak egy együttérző mosollyal belegörgetnek és bezárják?

Az időtálló tartalomstratégia az új online marketing aranybánya

Hogyan írj folyamatosan érdekes tartalmat, amit a célcsoport is örömmel olvas?

van 10 dolog, amit rosszul tudsz a szövegírásról. Ezért nincs annyi vevőd, mint amennyi lehetne.

Mi a gáz a szövegsablonokkal, és mit használj helyette?
2 perc múlva megtudod, ha letöltöd ezt a pdf-et.

Ha a 10-ből csak az 1-est és a 4-est megcsinálod, már jobb is lesz. Kattints és megy az ebook!