fbpx

A One Pager weboldalak lényege, hogy minden tartalom az oldal egyetlen lapján helyezkedik el, ami azt jelenti, hogy a felhasználóknak csak egyetlen oldalt kell görgetniük, hogy megtalálják az összes szükséges információt. Ezzel a stílussal az oldalak egyszerűbbé és felhasználóbarátabbá válnak.

Az One Pager weboldalak létrehozásának kulcsa az egyértelmű és áttekinthető tartalomrendezés. Az információkat logikusan és könnyen érthető módon kell elrendezni az oldalon, hogy a felhasználók könnyen megtalálják, amit keresnek.

Az One Pager weboldalak kialakítása szabadon változtatható, azonban általában tartalmaznak egy látványos és letisztult design-t, hogy a felhasználók figyelmét a legfontosabb tartalomra irányítsák. Ezen kívül, egy jól kialakított navigációs menü, az oldalak közötti sima átmenetek és az animációk hozzájárulnak a felhasználói élmény fokozásához.

Az One Pager weboldalak előnye, hogy összpontosítanak a lényeges információkra és minimalizálják az oldalak számát, így ideálisak az olyan vállalkozások számára, amelyek csak kevés tartalommal rendelkeznek, de mégis szeretnének modern és innovatív megjelenést.

one pager

7 fontos szempont a one pager weboldalak tervezése során

A jó one pager weboldalak kialakításának számos szempontja van. Íme, néhány fontos szempont, amelyek segíthetnek abban, hogy hatékony és sikeres one pager weboldalt hozzunk létre:

 1. Könnyen kezelhető: A weboldal könnyen kezelhetőnek kell lennie, és a felhasználók számára egyszerűen átláthatónak kell lennie. Az oldalak közötti navigáció egyszerű és könnyen elérhető legyen.
 2. Hatékony és figyelemfelkeltő dizájn: Az oldal designja egyszerű és letisztult legyen, de azért legyen figyelemfelkeltő is, amely magával ragadja az olvasókat. A színválasztás és az elrendezés megfelelő legyen, és az oldalak közötti átmenetek simák legyenek.
 3. Reszponzív design: Az oldal reszponzív design-nal rendelkezzen, azaz mobiltelefonokra és tabletekre is alkalmazkodjon. A felhasználók legtöbbje manapság mobil eszközökről böngészik, ezért fontos, hogy a one-pager kényelmesen és hatékonyan legyen elérhető ezeken az eszközökön is.
 4. Tartalom: A megjelenő tartalmak konkrétak, és érthetőek legyenek. Fontos, hogy a weboldal egyértelműen kommunikálja az üzenetünket, és a szöveg legyen olvasható és érthető.
 5. CTA gombok: A “hívásra ösztönző gombok” (CTA gombok) egyértelműen láthatóak és könnyen elérhetőek legyenek. Egyértelműen mutatnia kell, hogy milyen lépéseket várunk el a felhasználóktól.
 6. Megfelelő képek és videók: A weboldalon megjelenő képek és videók minőségi és érdekesek legyenek. Használj minőségi képeket, amelyek erősítik az üzenetet, és segítenek az oldalunkat élvezetessé tenni a felhasználók számára.
 7. Sebesség: A weboldal sebessége kulcsfontosságú. Betöltődése gyors legyen, mivel az emberek nem szeretnek várakozni. A weboldal sebességének javítása érdekében használj tömörített képeket, minimalizáljuk a scripteket és a CSS-t, és alkalmazzuk a gyorsítótárazást.

One pager készítés lépései

 1. Célkitűzések meghatározása: Első lépésként gondold át, hogy milyen célkitűzésekkel szeretnéd elkészíteni a weboldaladat, és milyen üzenetet szeretnél közvetíteni az oldalon keresztül. Írd össze ezeket, és ezek alapján tervezd meg az oldal tartalmát és struktúráját.
 2. Válaszd ki a megfelelő design sablont: Találj egy olyan design sablont, amely megfelel a céljaidnak, és amely könnyen szerkeszthető. A sablon kiválasztása során fontos szempont a felhasználói élmény, azaz a weboldal könnyű kezelhetősége és áttekinthetősége.
 3. A tartalom összeállítása: A weboldal tartalmának összeállítása során legyél figyelemmel arra, hogy az oldalad egyoldalas struktúrájú legyen, és minden fontos információ elférjen rajta. Használj rövid és tömör szövegeket, és készíts képeket és videókat, amelyek segítenek az üzeneted átadásában.
 4. Az oldal szerkesztése: Az oldalad szerkesztése során fontos, hogy tartsd szem előtt a célcsoportodat, és hogy az oldal könnyen kezelhető legyen. Ne terheld túl az oldalt felesleges elemekkel, és használj könnyen olvasható betűtípust és színeket.
 5. A weboldal optimalizálása: Az oldal optimalizálása során legyél figyelemmel a SEO-ra, azaz az organikus keresőoptimalizálásra. Használj kulcsszavakat, amelyekre szeretnél rangsorolni, és készíts meta leírást és címet, amelyek segítenek a keresőmotoroknak az oldalad tartalmának azonosításában.

Ezek az alapvető lépések, amelyek segítenek könnyen kezelhető one pager weboldal készítésében. A one pagert átgondoltan tervezd meg, és ügyelj arra, hogy minden fontos információ elférjen rajta, és könnyen átlátható legyen.

1. Célkitűzések meghatározása

Ha egy weboldalt szeretnél létrehozni, az első és legfontosabb lépés az, hogy meghatározzad a célkitűzéseidet. Ez segít abban, hogy hatékony és eredményorientált one pager weboldalt hozz létre.

A célkitűzések meghatározása azt jelenti, hogy pontosan meg kell határoznod, hogy mit szeretnél elérni az oldaladdal. Gondold át, hogy kik azok az emberek, akiknek szól az oldalad, milyen információkat keresnek, milyen problémáik vannak, és hogyan tudsz segíteni nekik az oldaladon keresztül.

Fontos, hogy a célkitűzéseid SMART célok legyenek. Ez azt jelenti, hogy konkrét, mérhető, elérhető, releváns és időkorlátos célokat kell meghatároznod. Például, ha az oldalad egy terméket vagy szolgáltatást kínál, akkor a célod lehet, hogy megnöveld a termék értékesítését vagy az érdeklődők számát.

one pager

A SMART cél az angol Specific, Measurable, Achievable, Relevant, Time-bound kifejezések rövidítése, ami magyarul “konkrét, mérhető, elérhető, releváns és időhöz kötött” célokat jelent.

 • Konkrét: A cél konkrét és jól meghatározott legyen, hogy pontosan tudjuk, mire kell fókuszálnunk.
 • Mérhető: A cél legyen mérhető, hogy tudjuk, mikor értük el a kitűzött célt.
 • Elérhető: A cél olyan legyen, hogy elérhető legyen, de azért ne legyen túl könnyű. A kihívás és az elért eredmény adja az önbizalmat.
 • Releváns: A cél legyen releváns az adott projekthez vagy az általános célokhoz.
 • Időhöz kötött: A célhoz adj egy határidőt, hogy elkerüld a halogatást és jobban  fókuszálj.

Az SMART célkitűzések segítenek abban, hogy hatékonyabban és hatásosabban tervezhesd meg a feladatokat, és hogy egyértelműen lásd, hogy mit kell elérned és mikor kell elérned.

Gondold át, hogy milyen akciókat szeretnél elérni a weboldalon keresztül, mint például a felhasználók regisztrációját, az e-mail feliratkozást vagy a közösségi média követést.

Fontos, hogy ne csak az eladásokra koncentrálj, hanem az értékesítési folyamat különböző szakaszaiban az emberek számára biztosíts értékes információkat. A célod lehet, hogy megerősítsd az ügyfelek bizalmát a márkádban, hogy elindíts egy értékesítési folyamatot, vagy hogy segíts a felhasználóknak az információk megszerzésében.

Ha tisztában vagy a céljaiddal, akkor könnyebb lesz a tervezés és az oldal tartalmának összeállítása. A célkitűzések meghatározása segít abban, hogy egy hatékony one pager weboldalt hozz létre, amely megfelel az igényeknek és elérte a kitűzött célokat.

2. Válaszd ki a megfelelő design sablont

Amikor egy weboldalt készítesz, az egyik legfontosabb döntés az, hogy milyen design sablont választasz. A design sablon határozza meg, hogy az oldalad milyen kinézetű lesz és milyen elemeket tartalmaz majd.

Először is, fontos megérteni, hogy mi az a design sablon. Ez egy előre elkészített, felhasználóbarát weboldal tervezet, amelyben meghatározott elemek, mint például a navigáció, az elrendezés és a színpaletta, már előre meghatározottak.

Ha elkezdesz keresni sablonokat, akkor érdemes figyelembe venni az oldal célját és a célközönséget, akiknek szól az oldal. Ha például egy ételeket árusító weboldalt készítesz, akkor érdemes olyan design sablont választani, amely a gasztronómiai témához kapcsolódik, és vonzza a látogatókat az ételképekkel.

one pager

Egy másik fontos szempont az oldalak száma. Ha csak egyetlen oldalt szeretnél létrehozni, akkor érdemes olyan sablont választani, amelynek az elrendezése egyoldalas (one-page) megjelenítésre van tervezve. Ha azonban több oldalt tervezel létrehozni, akkor érdemes olyan sablont választani, amelynek megfelelő navigációs menüje van, és könnyen lehet átnavigálni az oldalak között.

Az oldal stílusa és megjelenése is fontos tényező. Fontos, hogy olyan sablont válassz, amely megfelel az oldal céljának és a márka arculatának. Az oldalak kinézete legyen letisztult és könnyen érthető, hogy a felhasználók könnyen átlássák az oldalon található tartalmakat.

Végül, fontos, hogy az általad választott sablon reszponzív design-nal rendelkezzen. Ez azt jelenti, hogy az oldal megfelelően megjelenik minden készüléken, legyen az laptop, mobiltelefon vagy tablet. Az emberek egyre többször használnak kisebb eszközöket a böngészéshez, ezért fontos, hogy az oldalad minden készüléken kényelmesen használható legyen.

3. A tartalom összeállítása

Ahhoz, hogy hatékonyan kommunikálj az ügyfelekkel, fontos, hogy a weboldalad tartalma vonzó és informatív legyen. A következőkben néhány tipp, amelyek segíthetnek az optimális tartalom összeállításában:

 • Határozd meg az üzenetedet: Mi a céged küldetése és mire törekszel? Milyen problémákat oldasz meg az ügyfeleknek? A tartalomnak tükröznie kell az üzenetedet és a cégedet.
 • Tartsd szem előtt az ügyfél igényeit: Győződj meg róla, hogy a tartalom releváns, hasznos és vonzó az ügyfelek számára.
 • Írj személyesen: Használj személyes, megszólító nyelvet, és próbálj közvetlen kapcsolatot teremteni az olvasókkal. Az ügyfelek jobban figyelnek, ha úgy érzik, hogy valaki közvetlenül hozzájuk szól.
 • Készíts könnyen áttekinthető tartalmat: Használj rövid bekezdéseket, címsorokat, számozást, bullet pointokat és más formázási eszközöket, hogy a tartalom könnyen olvasható és érthető legyen.
 • Tölts fel releváns multimédiát: A képek, videók és infografikák segíthetnek abban, hogy az üzeneted megmaradjon az olvasókban. Fontos azonban, hogy csak releváns és minőségi anyagokat tölts fel.
 • Gyakorold a SEO-t: Az optimalizált tartalom segíthet abban, hogy a weboldalad előrébb kerüljön a keresőmotorok találati listáján. Használj kulcsszavakat a tartalomban, címsorokban és meta leírásban, hogy növeld az esélyeidet a magasabb rangsorolásra.
 • Ne felejtsd el a CTA-t: A Call-to-Action gombok segíthetnek abban, hogy az olvasók konkrét lépéseket tegyenek a weboldaladon. Használj a tartalomban CTA-kat, amelyek késztetik az ügyfeleket az akcióra, mint például a vásárlásra vagy az előfizetésre.
one pager

Ezek a tippek segíthetnek abban, hogy hatékony és eredményes tartalmat állíts össze a weboldalad számára, amely megszólítja és elérheti az ügyfeleidet.

4. Az oldal szerkesztése

Ha a WordPress-t használod a one pager weboldal készítéséhez, akkor használhatod az alábbi lépéseket:

 1. Válassz egy megfelelő sablont, amelyik támogatja a one pager elrendezést.
 2. Telepíts egy megfelelő bővítményt a sablonhoz, amelyik lehetővé teszi az oldal görgetését az egyes szekciók között.
 3. Hozd létre az oldal szükséges szekcióit, például a bemutatkozást, a szolgáltatásokat, a portfóliót, az ügyfélmegbízásokat és az elérhetőséget.
 4. Helyezd el a szükséges tartalmakat, például a szövegeket, képeket és videókat a megfelelő szekciókban.
 5. Használj hatékony címsorokat és rövid leírásokat a szekciókhoz, hogy felkeltsd az érdeklődést és megtartsd a látogatókat.
 6. Adj hozzá egy navigációs menüt, amely lehetővé teszi a látogatóknak az egyes szekciók közötti navigációt.
 7. A WordPress oldalad admin felületén állítsd be az oldal beállításait, például a címet, a meta leírást, a favicon ikont és a szükséges SEO beállításokat.
 8. Ne felejtsd el az oldal sebességének optimalizálását, például a képek optimalizálását, a caching bővítmények használatát és az alacsony késleltetésű tárhely kiválasztását.

Fontos, hogy válassz egy olyan sablont és bővítményt, amelyek támogatják a one pager weboldal elrendezését és személyre szabhatóak az igényeid szerint. Használj hatékony tartalmi elemeket és navigációt, hogy a látogatók könnyedén megtalálják az információkat és élvezhessék az oldal élményét. Tartsd szem előtt az oldal sebességét és a SEO szempontokat is, hogy az oldalad hatékonyan jelenjen meg a keresőmotorokban és elérje a céljait.

5 ingyenes wordpress sablont, amivel one pager weboldalt lehet készíteni:

One Page Expresshttps://wordpress.org/themes/one-page-express/
OnePresshttps://wordpress.org/themes/onepress/
Hestiahttps://wordpress.org/themes/hestia/
Zillahhttps://wordpress.org/themes/zillah/
Zerif Litehttps://wordpress.org/themes/zerif-lite/
5 ingyenes one pager minta

Ha one pager weboldalt szeretnél készíteni a Divi-vel, kövesd ezeket a lépéseket:

 1. Telepítsd a Divi sablont a WordPress weboldaladra.
 2. Hozz létre egy új oldalt a WordPress admin felületén, és válaszd ki a Divi sablont.
 3. Válassz egy megfelelő layout-ot a Divi sablonon belül.
 4. Kattints a kívánt szekcióra és add hozzá a szükséges modulokat, például szöveg, kép, gomb, űrlap.
 5. Formázd az egyes szekciókat a megfelelő színekkel, betűtípussal és animációkkal.
 6. Adj hozzá menüpontokat, amelyek az egyes szakaszokra ugratnak a weboldalon.
 7. Ellenőrizd a weboldaladat, hogy jól működik-e minden szekció és menüpont.
 8. Ha szükséges, teszteld az oldalt különböző eszközökön, hogy biztos legyél abban, hogy jól működik minden platformon.

Ne felejtsd el, hogy a Divi számos előre elkészített sablont és modult kínál, amelyekkel könnyedén létrehozhatsz egy professzionális one pager weboldalt.

one pager

5. A weboldal optimalizálása

Íme néhány konkrét tipp a one pager weboldalak optimalizálásához:

 1. Használj releváns kulcsszavakat a címsorokban, alcímekben és a tartalomban.
 2. Készíts leíró meta leírást a weboldalhoz, amely bemutatja, hogy miről szól a weboldal és miért érdemes megnézni.
 3. Törekedj az egyszerű, letisztult dizájnra, amely átlátható és könnyen navigálható.
 4. Ellenőrizd, hogy az oldal betöltési sebessége gyors-e, és ha szükséges, optimalizáld a képek és az oldal kódjának tömörítését.
 5. Helyezz el hatékony CTA-kat az oldalon, amelyek a látogatókat arra ösztönzik, hogy cselekedjenek, például regisztráljanak, vegyenek meg valamit vagy töltsenek le valamit.
 6. Helyezd el a legfontosabb információkat az oldal tetejére, hogy azonnal észrevehetőek legyenek a látogatók számára.
 7. Teszteld az oldalt, hogy megbizonyosodj róla, hogy a felhasználói élmény megfelelő és minden funkció jól működik.

Ezekkel az optimalizációs tippekkel javíthatod a one pager weboldal teljesítményét és az oldal SEO-értékét.

one pager

10 tartalmi elem, ami kell a one pager weboldalra:

 1. Egyértelmű és vonzó cím, ami rögtön felkelti az érdeklődést
 2. Rövid leírás, ami összefoglalja a weboldal fő üzenetét és előnyeit
 3. Áttekintés a szolgáltatásokról vagy termékekről, amelyek középpontba helyezik a weboldal célját és az érdeklődők igényeit
 4. Referenciák, vásárlói vélemények vagy esettanulmányok, amelyek bizonyítják a weboldal hitelességét és hatékonyságát
 5. Személyes bemutatkozás vagy szakértői vélemény, amely erősíti a látogatók bizalmát és elkötelezettségét
 6. Kapcsolatfelvételi űrlap vagy gomb, amely lehetővé teszi a látogatók számára, hogy felvegyék a kapcsolatot vagy vásároljanak a termékből vagy szolgáltatásból
 7. Social media ikonok, amelyekkel a látogatók könnyen követhetik vagy megoszthatják a weboldalt a saját köreikben
 8. Képek, videók vagy infografikák, amelyek segítenek a tartalom vizuális megjelenítésében és fokozzák az érdeklődést
 9. Gyakran feltett kérdések (FAQ), amelyekre a látogatók gyorsan és könnyen megtalálják a válaszokat a weboldalról és az ajánlott termékekről vagy szolgáltatásokról
 10. Call-to-action (CTA) gombok vagy linkek, amelyek ösztönzik a látogatókat a további interakcióra vagy konverzióra a weboldalon

Ezek az elemek együttesen segítenek abban, hogy a weboldal hatékonyan kommunikálja az üzenetét, meggyőzze a látogatókat és növelje az eladásokat vagy az érdeklődők számát.

Összességében, egy jól megtervezett one pager weboldal hatékony és gyors módja annak, hogy felhívd a figyelmet az üzletedre, és konverziókat generálj. Fontos, hogy előre tervezd meg a tartalmat, és válaszd ki a megfelelő sablont a WordPress vagy a Divi segítségével. A weboldalt minimalista designnal és kontrasztos színekkel érdemes kialakítani, hogy felkeltse az érdeklődést. A szöveg egyszerű, könnyen olvasható legyen, és tartalmazzon hatékony CTA-kat. A navigáció legyen könnyű, és minden eszközön jól nézzen ki a one pager weboldal.

Mi az a one pager weboldal?

A one pager weboldal egy olyan honlap, amely egyetlen oldalból áll és tartalma általában vertikálisan mozog. Egy ilyen weboldalon minden fontos információ a kezdőlapra van összpontosítva, így a felhasználók nem kell, hogy a menüpontokon keresztül navigáljanak. Az egyoldalas elrendezésnek köszönhetően az ilyen weboldalak egyszerűek, könnyen kezelhetőek és áttekinthetőek.

Milyen elemekből áll egy one pager weboldal?

1. Header: A weboldal tetején található elem, amely tartalmazza az oldal nevét, az üdvözlő szöveget és esetleg a navigációs menüt is.
2. Szekciók: Az oldal fő tartalmi elemei, amelyek általában egymás alatt helyezkednek el. Minden szekció egy adott témakört vagy információt tartalmaz.
3. CTA (Call-to-Action): Az oldalon található gombok vagy hívások, amelyek arra ösztönzik a látogatókat, hogy cselekedjenek. Például lehetnek feliratkozási űrlapok, vásárlásra buzdító gombok, vagy letöltésre ösztönző CTA-k.
4. Footer: Az oldal alján található elem, amely tartalmazza a kapcsolatfelvételi információkat, linkeket, copyright információkat stb.
5. Gyors navigáció: Egyes one pager weboldalak lehetővé teszik a látogatók számára, hogy a header menüből vagy egy külön navigációs menüből gyorsan eljussanak az adott szekciókhoz. Ez segíthet a felhasználóknak a könnyebb és gyorsabb navigációban.

AI EXPRESS 2.0: júni 17-19.

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Siess, fogytán az idő!

Ne használd a ChatGPT-t,

amíg nem láttad az új AI Express 2.0 kurzust! A marketinged szuper erőre kap.

Netjet Campus

A Netjet Campus megtanítja hogyan készíts weboldalt, ami eladja a terméked.
Legnépszerűbb kurzusok ezek

Népszerű

Előfizetéses tagsági rendszer

Supersales Sytema

Ebben a kurzusban lépésről lépésre megmutatom, hogyan raksz össze magadnak egy előfizetéses rendszert.

Oktatási rendszer

LearnDash Oktatóanyag

Netjet Campus Classic

Hogyan készíts digitális oktatási rendszert? Mutatom részletes, érthető magyarázattal a Learndash kurzusban.

Alapmű

A Sales Oldal

Supersales Sytema

Felépítjük a sales oldaladat. Milyen neuromarketing mozgatórugókkal  működnek a szöveges és design elemek?

Woocommerce rulez!

Woocommerce webáruház

Supersales Sytema

Felépítjük a Woocommerce webshopodat, lehet egy termékes shop, lehet soktermékes webáruház, a folyamat ugyanaz.

Next level

Neuromarketing

Netjet Campus Classic

Árérzékeny vevők helyett rajongók. Tedd hozzá a mostani marketingedhez a neuromarketing technikákat.

Canva

Canva Oktatóanyag

Netjet Campus Classic
A világ leghasznosabb grafikus szerkesztője, minden webes grafikát megcsinálhatsz bele, a kurzusban mutatom, hogyan.
Explainer animáció

MarketingMese Oktatóanyag

Netjet Campus Classic
Amelyik weboldalon hamarabb megérti az ajánlat lényegét a vevő, ott fog vásárolni. Ha rajzfilmvideóval magyarázod el, fel fognak rá figyelni.
Nagy klasszikus

Wordpress Dominancia

Netjet Campus Classic
Egy jól működő rendszer, amivel biztosra mész. Közérthető képernyővideókon mutatom mit kell csinálnod.
Ezeket az eszközöket is tanítom a Campusban: