Kedves Netjet Vevő!

Ez itt a Netjet.hu fiókod. A legtöbben itt azt keresik, hol lehet megnézni a számlákat és módosítani a bankkártyát.

Előfizetéssel kapcsolatos tájékoztatás

Kivonat. Bővebben lásd a szerződési feltételeket:

Előfizetés lemondása

Bármikor, itt a fiókodon belül, az előfizetések menüpontban a “lemondás” gombra kattintva.

A lemondás kizárólagos módja: Ha le akarod mondani, ne az ügyfélszolgálatra írj, mert csak te magad tudod lemondani az előfizetést. Amikor lemondod az előfizetést, “lemondás folyamatban” állapotba kerül: a következő díjat nem vonja le, de még hozzáférsz a tartalomhoz. A következő díjfizetésnél nem fogja levonni a díjat és az előfizetésed “visszamondott” állapotú lesz, és már nem férsz hozzá a tartalomhoz.

Újrarendelés lemondás után: “Lemondás folyamatban” állapotból egy kattintással visszaállíthatod az előfizetést. De ha “visszamondott” állapotú lesz az előfizetésed, legközelebb egy év múlva lehetsz újra előfizetőnk.

Utólagos lemondás kizárva

Az előfizetést mindig csak előre lehet lemondani, a már levont díjat nem kérheted vissza.

Automatikus díjlevonás

Havi előfizetés esetén: Az első megrendelés napjától számított 30. napon történik meg a díjlevonás, ugyanabban az időpontban, amikor az első rendelésed leadtad.

Éves előfizetés esetén: Az első díjlevonástól számított 365. napon történik meg az automatikus díjlevonás, ugyanabban az időpontban, amikor az első rendelésed leadtad.

Bankkártya csere

A fiókodban tudod módosítani a kártyád adatait, ha lejárt, vagy másik kártyával fizetnél, kattints: Fiókom > Fizetési módok. Jelöld be, hogy ezt a kártyát választod az előfizetés díjának rendezéséhez.

Adattörlés lemondás után

Ha lemondod az előfizetést, minden adatod automatikusan törlődik.