fbpx

A domain vásárlás egyszerű folyamat: válassz egy megbízható domain regisztrációs szolgáltatót. Írd be a regisztrátor keresőjébe meg a kívánt domain nevet, ha nem foglalta be más, akkor a domain szabad. A .hu bejegyzés 1 napon belül megvan. A bejegyzéshez legyenek kéznél a személyes vagy céges adataid, azokat is meg kell adni a domain vásárlás során. 

Domain vásárlás – bevezetés

A domain vásárlás fontos lépés az online jelenléted kiépítése felé. Ha még nem vásároltál domainnevet, vagy kételkedsz annak fontosságában, akkor itt az ideje, hogy megismerkedj a témával. Ebben a cikkben felfedezheted, miért fontos a megfelelő domain, valamint milyen előnyei vannak annak, ha saját domaint vásárolsz.

domain vásárlás

Rackhost.hu – egy ismert magyar hosting cég

Miért fontos a megfelelő domain?

A megfelelő domain kiválasztása létfontosságú az online jelenléted szempontjából. Itt van néhány érv, hogy miért:

 1. Branding: A domained tükrözi a márkádat és az azonosítást a digitális térben. Például, ha blogot indítasz, egy olyan domain, mint “sztarblog.hu”, könnyen megjegyezhető és azonnal azonosítja a témát.
 2. Professzionalizmus: Egy egyedi domain emeli a hitelességedet és szakmai megjelenésedet. Például, ha egy webfejlesztő vagy, a “webfejlesztes.com” sokkal komolyabb benyomást kelt, mint egy ingyenes aldomain.
 3. Keresőoptimalizálás (SEO): A megfelelő kulcsszóval rendelkező domain segíthet a keresőmotorokban való jobb rangsorolásban. Például, ha egy autós blogot üzemeltetsz, a “autosvilag.com” releváns kulcsszókat tartalmaz, és jobb esélyed van a találati listák elejére kerülni.

Miért érdemes saját domaint vásárolni?

Sokan kezdőként ingyenes aldomaineket használnak, de idővel az alábbi okok miatt ajánlott saját domaint vásárolni:

 1. Teljes ellenőrzés: Amikor saját domaint vásárolsz, teljesen irányíthatod a tartalmat és a beállításokat. Nincsenek korlátozások vagy külső szabályok, amelyek korlátoznák a webhelyed funkcionalitását vagy kreatív szabadságodat.
 2. Professzionális e-mail cím: Egy saját domainhez hozzáférhetsz egyedi e-mail címekhez is, például info@domained.hu. Ez növeli a szakmai megjelenésedet és megbízhatóságodat.
 3. Márkaépítés: A saját domain lehetővé teszi, hogy egyedi és könnyen megjegyezhető márkát hozz létre. Ez segíti a márkád kialakítását és hosszú távon jobb azonosítást eredményez.
 4. Long-term befektetés: Egy saját domain hosszú távú befektetés, amelyet bármikor tovább értékesíthetsz vagy átadhatod, ha szükséged van rá. Ez az online vagyonod részét képezi.

Összefoglalva, a megfelelő domain kiválasztása és saját domaint vásárlása kulcsfontosságú a digitális jelenléted szempontjából. Az egyedi domain segít neked a brandingben, a szakmai megjelenésben és a keresőoptimalizálásban. Emellett teljes ellenőrzést és hosszú távú befektetést biztosít a webes projektjeid számára.

.hu domain vásárlás

Az internetes jelenlét kiemelkedő fontosságúvá vált az üzleti világban. A megfelelő domain választása és regisztrációja alapvető lépés a sikerhez. Ebben a cikkben megismerkedünk a .hu domain vásárlásával és annak fontosságával.

Hogyan válasszunk megfelelő .hu domain nevet?

A megfelelő .hu domain név kiválasztása alapvető fontosságú a webes jelenlét szempontjából. A következő tippek segítenek:

 1. Egyszerűség és emlékezetesség: Válassz olyan domain nevet, amely könnyen megjegyezhető és könnyen beírható a böngészőbe.
 2. Relevancia: A domain név tükrözze az üzleti vagy személyes tevékenységedet, és legyen kapcsolatban a weboldal tartalmával.
 3. Kerüld a hosszú és bonyolult neveket: Rövid és tömör domain nevek könnyebben megjegyezhetőek és kevésbé hajlamosak elírásra.

Hol és hogyan lehet .hu domaint vásárolni?

A .hu domainek regisztrációja Magyarországon a Domain regisztráció.hu és a Hungária domainregisztráció szolgáltatóknál érhető el. Az alábbiakban bemutatjuk a regisztrációs folyamat lépéseit:

 1. Keresés a domain elérhetőségére: Látogass el a regisztrátor weboldalára, például a Domain regisztráció.hu oldalra, és keresd meg a kívánt .hu domainet a keresőmező segítségével.
 2. Választás és regisztráció: Amennyiben a keresett domain elérhető, válaszd ki és indítsd el a regisztrációs folyamatot az oldalon található utasítások alapján.
 3. Adatok megadása: A regisztráció során meg kell adnod az igényelt domain nevet, a személyes adataidat és az elérhetőségi információkat.
 4. Díjfizetés: A .hu domain regisztrációs díjat általában évente kell kifizetni, és különböző regisztrátoroknál változó lehet, évente kb. 2500 Ft-tal kell számolni.

Népszerű magyar domain regisztrátorok

Regisztrátor neveWeboldal URL-je
Mhostingmhosting.hu
Hostingerhostinger.hu
Tarhely.eutarhely.eu
MediaCentermediacenter.hu
RackHostrackhost.hu
Xhu.huxhu.hu
Domain vásárlás

A .hu domain vásárlása és megfelelő választása kiemelkedő fontosságú az online jelenlét szempontjából. Ne feledd, hogy egy jól kiválasztott domain nevével elősegítheted a márkaképed építését, a megtalálhatóságot és a sikeres online tevékenységet.

domain vásárlás

A domain neved a márkaneved legyen!

Ha szeretnéd elmélyíteni tudásodat az online marketing témában, ajánlom az alábbi linkeket: Konverzió jelentése , Digitális nomád életmód , Online marketing

.com domain vásárlás:

Az online jelenlét meghatározó eleme egy megfelelően kiválasztott domain. A .com domainok kiemelt népszerűséggel és jelentőséggel bírnak az internetes világban. Ha nemzetközi piacra szánod a weboldalad, sokkal jobb a .com.

Hogyan válasszunk megfelelő .com domain nevet?

A megfelelő .com domain név kiválasztása kulcsfontosságú a webes jelenlét szempontjából. Fontos szempontokat érdemes figyelembe venni:

 1. Relevancia: A domain név legyen releváns a weboldal témájához vagy az üzleti tevékenységhez. Például, ha egy webáruházat üzemeltetsz, olyan domain nevet válassz, ami tükrözi a termékeket vagy a márkádat.
 2. Egyszerűség: Az egyszerű és könnyen megjegyezhető domain nevek jobban bevésődnek az emberek memóriájába, és könnyebben beírhatóak a böngészőbe.
 3. Kerüld a jogi problémákat: Ügyelj arra, hogy a kiválasztott domain nevet ne használja már más vállalat vagy márka. Ellenőrizd a domain név elérhetőségét és jogi korlátait.

Hol és hogyan lehet .com domaint vásárolni?

A .com domaineket számos akkreditált domain regisztrátor kínálja a világ minden tájáról. A következő lépéseket kell végrehajtani a .com domain vásárlásához:

 1. Válaszd ki a regisztrátort: Válassz megbízható és jól ismert domain regisztrátort, mint például a GoDaddy
 2. Keresés a domain elérhetőségére: Használd a regisztrátor keresőjét, hogy megkeresd és ellenőrizd a kívánt .com domain elérhetőségét.
 3. Regisztráció: Amennyiben a kívánt domain elérhető, kövesd a regisztrációs folyamatot az adott regisztrátor utasításai szerint. Add meg a szükséges információkat és végezd el a díjfizetést.

A .com domain bejegyzése és regisztráció folyamata

A .com domainek bejegyzése és regisztrációja egyszerű folyamat. Az alábbi lépések segítségedre lehetnek:

 1. Ellenőrizd a domain elérhetőségét: Használj domain regisztrátorokat vagy keresőket, hogy ellenőrizd a kívánt .com domain elérhetőségét.
 2. Válassz regisztrátort: Válassz megbízható regisztrátort, amely támogatja a .com domain regisztrációját.
 3. Válaszd ki a domain nevet: Válassz egy megfelelő és elérhető .com domain nevet az előzőleg említett szempontok alapján.
 4. Regisztráció: Kövesd a regisztrátor által biztosított utasításokat, adj meg minden szükséges információt és fizess a domainért, általában 10 USD/év díjjal kell számolni.

Népszerű .com domain regisztrátorok

Itt van egy táblázat néhány népszerű nemzetközi domain regisztrátor weboldalával:

Regisztrátor neveWeboldal URL
GoDaddyhttps://www.godaddy.com
Namecheaphttps://www.namecheap.com
Bluehosthttps://www.bluehost.com
HostGatorhttps://www.hostgator.com
DreamHosthttps://www.dreamhost.com
SiteGroundhttps://www.siteground.com
1&1 IONOShttps://www.ionos.com
Hostingerhttps://www.hostinger.com
Name.comhttps://www.name.com
Google Domainshttps://domains.google
Domain vásárlás

Ezek a népszerű nemzetközi regisztrátorok, amelyeken keresztül domaineket vásárolhatsz és regisztrálhatsz. Minden regisztrátor más előnyökkel és szolgáltatásokkal rendelkezik, gyakran vannak kuponok, akciók, ezért érdemes áttekinteni őket, hogy megtaláld a számodra legmegfelelőbbet.

Domain vásárlás, egyéb népszerű domain végződések

A domain vásárlás során nem csak a hagyományos .com vagy .hu végződéseket érdemes figyelembe venni, hanem más népszerű domain végződéseket is, amelyek speciális célokra vagy területekre utalnak. Ezek közé tartoznak az io, .ly és .ai domainek. Nézzük, miért érdemes ezekre is odafigyelni, hogyan lehet őket vásárolni, valamint hogyan történik a bejegyzés és regisztráció folyamata.

.io domainek: jelentőségük és felhasználási területeik

Az io domainek különleges jelentőséggel bírnak a technológiai és startup közösségek körében. Az “io” rövidítése az input/output kifejezésre utal, ami a számítógépes programozásban és kommunikációban gyakran előforduló fogalom. Az io domainek tehát az innováció, technológiai fejlesztések és startupok számára ideálisak. Például a weboldalad lehetne “mycompany.io”, amely egyértelműen jelezné, hogy technológiai vállalkozással foglalkozol.

Ha további információra van szükséged a startupokról és a vállalkozásokról, ajánlom figyelmedbe ezt a cikket: Business Model Canvas.

.ly domainek: jelentőségük és felhasználási területeik

A .ly domainek jelentőségét a rövid és könnyen megjegyezhető jellege adja. Ez a domain végződés eredetileg Líbia ország kódszintű domainje, azonban a kreatív és marketing területeken is egyre népszerűbbé válik. A .ly végződés különlegessége, hogy lehetőséget nyújt olyan szavak és rövidítések alkalmazására, amelyek jelentése vagy üzenete még hangsúlyosabbá válhat. Például a bit.ly, a világszerte elterjedt linkrövidítő szolgáltatás, amely könnyen megjegyezhető és hasznos a webhelyek címének rövidítésére.

Érdekelnek az online marketing témái? Olvass tovább itt: Passzív jövedelem.

.ai domainek: jelentőségük és felhasználási területeik

Az .ai domainek a mesterséges intelligenciával és technológiai fejlesztésekkel kapcsolatos projektek számára különösen érdekesek. Az “ai” a “artificial intelligence” (mesterséges intelligencia) rövidítése, és ezáltal az .ai domainek az AI-val és a technológiai innovációval foglalkozó vállalkozások, kutatóintézetek és kezdeményezések számára ideális választás lehetnek. Például a “mycompany.ai” egyértelműen kommunikálná, hogy a cég tevékenysége a mesterséges intelligencia területén helyezkedik el.

A kreatív szövegírás fontos szerepet játszik az online marketingben. További információkért kattints ide: Kreatív szövegírás.

Hol és hogyan lehet ezeket a domaineket vásárolni?

Az io, .ly és .ai domainek vásárlásához számos domain regisztrátor áll rendelkezésre. A legismertebb és megbízható regisztrátorok között találhatók olyan szolgáltatók, mint a GoDaddy, Namecheap, és a Domain.com. Ezen regisztrátorok weboldalain könnyen kereshetsz és ellenőrizheted a kívánt domainek elérhetőségét. Ha találsz egy szabad domaint, egyszerűen követheted a regisztrációs folyamatot, amely általában az adatok megadását és a fizetést foglalja magában.

A különböző domainek bejegyzése és regisztráció folyamata

Az io, .ly és .ai domainek bejegyzése és regisztrációja hasonló a hagyományos domainekhez. A regisztrációs folyamat általában a következő lépéseket tartalmazza:

 1. Válassz egy megbízható domain regisztrátort, például a GoDaddy-t vagy a Namecheap-et.
 2. Ellenőrizd a kívánt domain elérhetőségét a regisztrátor weboldalán.
 3. Válaszd ki a megfelelő végződést (pl. .io, .ly vagy .ai) és add hozzá a kosaradhoz.
 4. Kövesd az utasításokat a regisztráció befejezéséhez, adatok megadásához és fizetéshez.
 5. Az aktiválást követően a domain hozzáférhető lesz, és a regisztrátor segítségével kezelheted a beállításait.

A cikkben található példák és linkelések csupán illusztrációk és nem minősülnek ajánlásnak vagy reklámnak a konkrét szolgáltatásokra vagy termékekre.

Domain bejegyeztetésének lépései

A domain vásárlása és bejegyeztetése az online jelenlét egyik alapvető lépése. Ahhoz, hogy egyedülálló és azonosítható webcímet kapj, szükséged lesz a megfelelő domain bejegyeztetésére. Ez a folyamat viszonylag egyszerű, és a következő lépésekből áll.

Miért fontos a domain bejegyeztetése?

A domain bejegyeztetése számos előnnyel jár:

 1. Azonosíthatóság: A domain neved egyedi azonosítót jelent, ami segít megkülönböztetni weboldaladat másokétól.
 2. Professzionális megjelenés: Egy saját domain megerősíti vállalkozásod hitelességét és professzionális megjelenését az online térben.
 3. E-mail címek: A saját domainnel rendelkező e-mail címek (pl. info@vallalkozasod.hu) komolyabb benyomást keltenek ügyfelekben és partnerekben.
 4. SEO előnyök: A megfelelően választott domain név segíthet a keresőmotorokban való jobb rangsorolásban és megtalálhatóságban.

Milyen információkra van szükség a domain bejegyeztetéséhez?

A domain bejegyeztetéséhez szükséged lesz az alábbi információkra:

 1. Domain név: Válassz egy egyedi és könnyen megjegyezhető domain nevet. Például, ha szépségszalonod van, a “szepsegszalon.hu” lehet egy jó választás.
 2. Regisztrátor: Válassz egy megbízható domain regisztrátort, például a GoDaddy vagy a Namecheap.
 3. Kapcsolattartó adatok: Add meg a neved, e-mail címed, telefonszámod és postai címed. Ezek az adatok szükségesek a domain bejegyeztetéséhez és a WHOIS adatbázisban történő nyilvántartáshoz.

Hogyan történik a domain bejegyeztetése?

A domain bejegyeztetése az alábbi lépések szerint történik:

 1. Válassz egy regisztrátort: Látogass el a kiválasztott domain regisztrátor weboldalára.
 2. Ellenőrizd a domain elérhetőségét: A regisztrátor oldalán ellenőrizheted, hogy a kívánt domain név szabad-e.
 3. Válassz végződést: Válaszd ki a megfelelő végződést a domain nevedhez, például “.hu”, “.com” vagy más elérhető végződések közül.
 4. Add meg az adatokat: Kövesd a regisztrátor utasításait, és add meg a szükséges információkat a domain bejegyeztetéséhez.
 5. Fizess: Végül töltsd ki a fizetési részt és fizess a domainért.

További lépések a sikeres domain bejegyeztetés érdekében

A sikeres domain bejegyeztetés érdekében fontos figyelembe venni az alábbi lépéseket:

 • Válassz jó minőségű regisztrátort: Keresd meg a megbízható regisztrátorokat, akik jó ügyfélszolgálatot és támogatást nyújtanak.
 • Hosszú távú tervezés: Fontold meg a hosszú távú terveidet, és válassz egy olyan domain nevet, amely tükrözi vállalkozásod és nemzetközi terjeszkedési lehetőségeidet.
 • Domain megújítása: Ne felejtsd el időben megújítani a domain nevedet, hogy elkerüld a lejárati problémákat.

Most már tisztában vagy a domain bejegyeztetés lépéseivel és fontosságával. Ha még több információra van szükséged, olvass tovább a következő cikkben: Online marketing eszközök.

Domain vásárlás: Gyakori kérdések

Domain regisztráció hol érdemes?

A domain regisztrációhoz megbízható domain regisztrátor választása ajánlott, magyar regisztrátorok hivatalos listája itt található:  https://www.domain.hu/regisztratorok/

Kié a domain?

A domain azé, aki a domaint bejegyezte, legyen az cég vagy magánszemély. A domain.hu oldalon lekérdezhetők az adott domain tulajdonásának bizonyos adatai.

Nemzetközi domain regisztráció menete?

Egyszerűbb, mint a .hu,  a kiválasztott regisztrátoron keresztül jelentkezünk (pl: domain.com ) és fizetünk a kívánt .com, .net, .org vagy egyéb végződésű domainért. Gyorsabban és kevesebb adminisztrációval kész, mint a magyar domain vásárlás.

Domain tulajdonos (whois) lekérdezés

A domain tulajdonosát (WHOIS adatok) lekérdezhetjük olyan WHOIS keresők segítségével, mint például https://who.is/

AI EXPRESS 2.0: júni 17-19.

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Siess, fogytán az idő!

Ne használd a ChatGPT-t,

amíg nem láttad az új AI Express 2.0 kurzust! A marketinged szuper erőre kap.

Netjet Campus

A Netjet Campus megtanítja hogyan készíts weboldalt, ami eladja a terméked.
Legnépszerűbb kurzusok ezek

Népszerű

Előfizetéses tagsági rendszer

Supersales Sytema

Ebben a kurzusban lépésről lépésre megmutatom, hogyan raksz össze magadnak egy előfizetéses rendszert.

Oktatási rendszer

LearnDash Oktatóanyag

Netjet Campus Classic

Hogyan készíts digitális oktatási rendszert? Mutatom részletes, érthető magyarázattal a Learndash kurzusban.

Alapmű

A Sales Oldal

Supersales Sytema

Felépítjük a sales oldaladat. Milyen neuromarketing mozgatórugókkal  működnek a szöveges és design elemek?

Woocommerce rulez!

Woocommerce webáruház

Supersales Sytema

Felépítjük a Woocommerce webshopodat, lehet egy termékes shop, lehet soktermékes webáruház, a folyamat ugyanaz.

Next level

Neuromarketing

Netjet Campus Classic

Árérzékeny vevők helyett rajongók. Tedd hozzá a mostani marketingedhez a neuromarketing technikákat.

Canva

Canva Oktatóanyag

Netjet Campus Classic
A világ leghasznosabb grafikus szerkesztője, minden webes grafikát megcsinálhatsz bele, a kurzusban mutatom, hogyan.
Explainer animáció

MarketingMese Oktatóanyag

Netjet Campus Classic
Amelyik weboldalon hamarabb megérti az ajánlat lényegét a vevő, ott fog vásárolni. Ha rajzfilmvideóval magyarázod el, fel fognak rá figyelni.
Nagy klasszikus

Wordpress Dominancia

Netjet Campus Classic
Egy jól működő rendszer, amivel biztosra mész. Közérthető képernyővideókon mutatom mit kell csinálnod.
Ezeket az eszközöket is tanítom a Campusban: