fbpx

Mit tud a Divi AI?

Külső, harmadik féltől származó AI eszközök, mint például a Bing, Google Bard AI, Chat-GPT vagy Midjourney használata a webhelyed tartalmának generálásához nehéz lehet. Bonyolult parancsokra és gyakran találgatásra van szükség ahhoz, hogy a tartalmad passzoljon a webhelyed márkájához.

A Divi AI áthidalja ezt a szakadékot, mivel hozzáférést biztosít egy erős AI asszisztenshez, amely már „érti” a meglévő tartalmadat.  

Lásd még: Melyik a legjobb AI chatbot a 3-ból? ChatGPT vs Bing Chat vs Google Bard

Szövegek generálása

A Divi AI elemzi és megérti a meglévő webhelyadataidat, így automatikusan generálhatod a webhelyed márkájához specifikus tartalmat. Ha például a webhelyed egy kertészeti cég, akkor a Divi képes lesz képeket és szöveget generálni specifikusan a saját cégedhez.

Javaslatok új szövegekre. Ha nem vagy biztos benne, hogy mit írj legközelebb vagy milyen képet adj hozzá az oldalad egy részéhez, akkor a Divi AI segíthet. Mivel a Divi érti az oldalad tartalmát, magától tud javaslatokat adni!

A Divi AI elérhető a Visual Builderben a Divi modulokban. A Divi AI segítségével valós időben generálhatsz AI tartalmat közvetlenül a Divi Visual Builderben. Ez lehetővé teszi, hogy az oldalad tervezése közben azonnal generálj AI szöveget és képeket, ami kényelmesebb megoldás, mint más harmadik féltől származó AI eszközök használata közben oda-vissza ugrálni.

Könnyen használható parancsok és gyors műveletek. A Divi kiveszi az AI parancsokból azt a nehézséget, hogy olyan tartalmat generáljon, ami valóban illeszkedik a webhelyedhez. Részletes parancsokat írhatsz vagy hagyhatod, hogy a Divi AI javasolt parancsokat generáljon neked.

Lásd még: Mesterséges intelligencia az online marketingedben

AI képgenerálás

A Divi Image AI a Stable Diffusion modellen alapul, amely AI képek generálására szolgál parancsok (promptok) alapján. De ami a Divi AI-t különlegessé teszi, az az, hogy kifejezetten a Divi számára készült, így hozzáférést biztosít egy erős Divi AI asszisztenshez, amely képes képeket generálni kifejezetten a webhelyed számára.

A Divi AI érti miről szól a weboldalad

A Divi értékeli az oldal tartalmát, hogy tartalmat generáljon egész modulokhoz

A Divi AI nem csak az alapvető webhelyinformációidat értékeli, hanem az oldalad tartalmát (és kontextusát) is elemezni fogja, lehetővé téve, hogy még inkább a márkádhoz illő eredményeket generálj, ahogy építed. Minél több tartalmad van és minél többet használod a Divi AI-t az oldalaidon, annál jobban képes lesz a Divi AI pontos eredményeket generálni.

Például mire eljutsz az oldalad építésének végére, egyetlen kattintással képes leszel generálni egy teljes feliratkozógyűjtő szakasz (Email Opt-in modul) tartalmát!

Hogyan érheted el a Divi AI-t a Divi Builderben?

A Divi AI már beépítve van a Divi Builderbe. Ha egyszer regisztráltál a Divi AI-ra, nincs szükség semmilyen telepítésre vagy aktiválásra ahhoz, hogy élvezhesd a Divi AI előnyeit. Jelenleg a Divi AI-t mindenhol elérheted, ahol szöveget vagy képeket adhatsz hozzá a Divi Builderben. Ez azt jelenti, hogy a Divi AI-t bármelyik Divi elemen (szakasz, sor, oszlop stb.) vagy Divi modulon (szöveg, kép, blurb stb.) használhatod, amely támogatja a szövegbevitelt vagy képfeltöltést.

divi ai

Mennyibe kerül a Divi AI?

Ha új vagy a Divi-nél, azaz még nincs havidíjas vagy lifetime előfizetése, akkor először meg kell vásárolnod egy Divi tagságot, mielőtt hozzáférhetnél a Divi AI-hoz.

Ha már Divi tag vagy, korlátlan hozzáférést szerezhetsz a Divi AI-hoz. A regisztrációhoz menj a Divi AI landing oldalára és kattints a zöld regisztrációs gombra a Get Divi AI dobozon belül.

Mennyibe kerül a Divi Ai? Divi tagoknak ingyenes 100 promptos próba.

Ha már Divi felhasználó vagy, egyszerűen látogass el a Divi AI landing oldalára, hogy regisztrálj a korlátlan hozzáféréshez a Divi AI-hoz.

Ingyenes próba, ha már van Divi vásárló vagy

Minden Divi felhasználónak van hozzáférése a Divi AI-hoz korlátozott ingyenes próbaverzióval. Mindössze annyit kell tenned, hogy megnézed, hogy a legfrissebb verziójú Divit használod: ha a WP nem mutatja, hogy frissítés van, akkor a legfrissebbet használod. A Divi AI ingyenes próbaverziója lehetővé teszi, hogy 100 alkalommal használhasd a Divi AI-t. Ezután frissítened kell fizetett verzióra, hogy korlátlanul használhasd. Bármikor upgrade-elhetsz, minden modulban ott van a szerkesztőablak tetején az upgrade gomb.

Divi AI képgenerálás

Az image modul megnyitásával, húzd az egeret az kép fölé, amíg megjelenik az AI ikon. Divi AI kép létrehozása: Kattints rá, majd válaszd a Generate with AI opciót.

Divi AI képbeállítások

Meg kell ismerkedned néhány beállítással, hogy a legtöbbet hozhasd ki a Divi AI képgenerálásból. Ezek a következők:

• Képstílus (Image style) Lehetővé teszi, hogy beállítsd a képed stílusát. A beállítások között szerepel a fotó, digitális festmény, koncepcióművészet, vektorgrafika, 3D renderelés, rajzolás, absztrakt művészet, képregény, akvarell, festmény, anime, rajzfilm vagy semmi.

• Képleírás (Image description) Itt beírhatsz egy szöveges leírást (prompt) a képed létrehozásához vagy engedheted a Divi AI-nak, hogy létrehozzon egy felszólítást neked.

• Referenciakép (Reference image) Ha szeretnéd, hogy a képed egy bizonyos kinézet vagy stílus alapján készüljön el, itt feltölthetsz egy referenciaképet.

• Képarány (Aspect ratio) Válassz négyzet (1:1), tájkép (8:5), portré (3:4) vagy adj meg egyedi méretet.

• Méret (Size) Állíts be egyedi méretet a képedhez.

• Létrehozás (Generate) Létrehozza a mesterséges intelligenciával generált képet.

Divi AI kép prompt tippek

Most, hogy megértetted a Divi AI képgenerálás alapjait, nézzük át néhány tippet és gyakorlatot, hogy hogyan javíthatod a képeidet jó parancsokkal.  

Egy dolog, amit érdemes szem előtt tartani, hogy a sorrend számít. A prompt elején elhelyezett szavakat nagyobb súllyal veszik figyelembe, mint azokat, amelyeket a végén használnak, ezért győződj meg róla, hogy a legfontosabb jellemzőket először helyezed el. A tökéletes parancs elkészítésének legjobb módja az, ha követed ezt a szabályt:

Képstílus > leírás > részletek > összetétel.

 • Képstílus: Milyen típusú műalkotást szeretnél elérni? Fotó, rajz, rajzolás, 3D renderelés stb.?
 • Leírás: Állítsd be a tárgyat, annak tulajdonságait, környezetét és jelenetét. Minél részletesebb vagy, annál jobb lesz a kimenet.
 • Részletek: Gondolj a világításra, fotózási stílusra, művészre stb.
 • Összetétel: Kamera szöge, felbontás stb.

Például a „kutya” prompt  használata jó eredményeket fog adni, de valószínűleg más elemek nélkül lesz a fotón. Próbáld ezt a promptot: „egy golden retriever, ül egy csónakkikötőn és nézi a vizet, hegyi háttérrel, kék éggel, filmszerű világítással, teljes mélységélesség és 4k felbontás”  Ez a prompt rengeteg információt ad a Divi AI-nak egy teljes jelenet létrehozásához.

divi ai parancsok
Nem mindegy milyen parancsot kap a Divi AI

Divi AI parancs: Válassz egy művészeti stílust

Az egyik legfontosabb lépés a sikeres képek létrehozásához, hogy válassz egy stílust a képedhez. Ahogy korábban említettük, több stílus lehetővé teszi, hogy bármilyen képet létrehozz. Ugyanazt a parancsot használtuk a különböző stílusok bemutatására, és csak a képstílust változtattuk meg. Itt vannak az eredmények:

Divi Ai kép stílusok
Divi AI kép stílusok (forrás: elegantthemes.com/blog)

Divi AI képarány megadása

Alapértelmezés szerint a Divi AI 512 x 512 képpontos képeket hoz létre. Azonban további képarány-beállítások léteznek tájkép, portré vagy egyedi méretekhez. A képarányok lehetőségének biztosításával a Divi AI könnyen kitölti weboldalaidat bármilyen méretű képekkel. Lehetővé teszi, hogy egyedi méretű képeket hozz létre, ami tökéletes nagy hátterekhez, kisebb méretű illusztrációs célú képekhez, és elkerülheted a fotószerkesztő szoftverek használatát a vágáshoz.

A legjobb eredmények elérése érdekében javasolt 768×768 képeket használni a 512 helyett, ami az alapértelmezett. Ez segít elkerülni az eltorzult arcokat. Ha az SD (Stable Diffusion) valami bonyolultat próbál megjeleníteni kis méretben, akkor eltorzul. Ha nagyobb képeket készítesz, az segít.

Használj leíró szavakat

Egy másik tipp, hogy használj leíró szavakat, mint például a tárgy, jellemzők, kamera szögek, világítás és a környező környezet. A trükk a parancsokkal az, hogy elegendő információt adj a Divi AI-nak arról, hogy milyen típusú képet szeretnél anélkül, hogy túl sok szóval terhelnéd. A blogbejegyzésekkel vagy más tartalmakkal ellentétben a generatív AI-nak nem kell könyvet írnod ahhoz, hogy létrehozz egy gyönyörű képet. Légy tömör, de leíró a legjobb eredmények érdekében. Ez a táblázat összefoglal 10 ilyen leírást, ezeket (és egyáltalán a promptokat) angolul érdemes használni.

Fotó / kameraállásMűvészeti konvepcióDigitális festményMegvilágítás
headshotwarriorhyper-realisticsun light
low anglecyborgstill-lifesoft light
candidcyber punktexturedgolden hour
photorealisticvillainpastel colorstwilight
soft focusmovie concept artbokehmoon light
closeupcinematic compositionbrushstrokesmidday
sideviewIllustration stylevisible brushstrokesdusk
4k, 8k resolution2Dnote a famous artist (Picasso, Ansel Adams, etc)glowing
full depth of fieldexpansiveDigital art stylesunset
shallow depth of fieldcinema styletranquil atmospherecinematic lighting
Divi AI képgeneráló leírások

Divi AI kép parancs példák

Az eredetei promptok a példákhoz angolul íródtak, ezeket zárójelben írom a magyarra fordított parancs mögé. A tapasztalat az, hogy érdemes angolul használni, jobb eredményt ad.

Űrhajós

Parancs: Női űrhajós, sisakot és vizírt visel, a Föld a háttérben, tükröződés, csillagok, éles fókusz, teljes mélységélesség. (Female astronaut, wearing helmet and visor, Earth in the background, reflection, stars, sharp focus, full depth of field.)

divi_ai_urhajosno
(kép forrása: elegantthemes.com/blog)

Tengerparti jelenet

Kép parancsa: Realisztikus tengerparti táj, magas dagály, türkiz víz, színes kavicsok a homokon, Canon EOS R6. (Realistic beach landscape, high tide, teal water, colorful pebbles on the sand, Canon EOS R6.)

divi_ai_tengerpart
(kép forrása: elegantthemes.com/blog)

Akvarell

Parancs: akvarell festmény egy bagolyról egy ágon ülve, déli világításban, széles látószögben. (watercolor painting of an owl sitting on a branch, mid-day lighting, wide angle.)

divi ai bagly
(kép forrása: elegantthemes.com/blog)

Állatok

Kép parancsa: Vörös róka a természetben, National Geographic, nagyon részletes szőrme, hiperrealisztikus fotográfia, cinematikus világítás, teljes mélységélesség. (Red fox in nature, National Geographic, highly detailed fur, hyper-realistic photography, cinematic lighting, full depth of field.)

divi_ai_roka

Divi AI weboldal szövegírás

Aki weboldalra ír szöveget tudja, hogy az írói blokk egy nagyon valós probléma. A Divi AI-nek köszönhetően – állítja a fejlesztő –  nem kell aggódnod többé emiatt.

A Divi AI elemezi a tartalmadat, majd javaslatokat tesz annak javítására. Ez biztosítja, hogy a szöveges tartalmad friss, kreatív és a márkádhoz illő legyen. A Divi AI segítségével finomíthatod a szövegeidet, kibővítheted, lerövidítheted, megváltoztathatod a hangnemét és még sok mást. Hogyan használhatod a Divi AI-t a szöveged javítására

Nézzük, hogy mit tud tenni a Divi a webhelyed szövegének javításáért. A folyamat egyszerű, így egy új webhely építése vagy egy meglévő módosítása gyerekjáték.

Létező szövegmodul szerkesztése

A szövegmodulod aktív állapotában észre fogsz venni egy új gombot: „Auto Generate Text with AI.”

Nyugodtan kattints rá, hogy generálj néhány új szöveget a szövegmodulodhoz.

A Divi AI új szöveget fog generálni a szövegmodulhoz. Az esetünkben a Divi felismerte, hogy az oldalunk a kertészet témájához kapcsolódik és ilyen generált szöveget generált:

divi ai szöveg

Miután a szöveg generálása kész, választhatsz, hogy használni akarod-e a szöveget .

Szöveg javítása Divi AI segítségével

Az új szöveggel lépéseket tehetsz annak javítására. A szövegmodulod még mindig aktív állapotban van, húzd az egeret a szövegterületen belül és kattints a Divi AI Options ikonra, hogy megjelenjenek az elérhető szöveglehetőségek.

Egy új párbeszédablak fog megjelenni néhány beállítással, amelyekre figyelni kell:

 • Tartalomtípus: Válassz bekezdés, cím, gomb, blogbejegyzés vagy közösségi média bejegyzés közül.
 • Miről írsz: Adj információt a Divi AI-nak arról, hogy milyen típusú tartalmat szeretnél generálni.
 • Hozzáadott kontextus: Válassz ezen az oldalon tartalom, ezen a szakaszon tartalom, ezen a modulon tartalom vagy semmilyen kontextus közül.
 • Segíts nekem: Ez a legördülő menü lehetővé teszi további részletek hozzáadását, mint például hangnem, kulcsszavak és tartalomhosszúság és több mint 130 nyelv közül választhatsz.
 • Szöveget generál: Nyomd meg ennek érdekében, hogy javítsd a szövegmodulodban lévő tartalmat.

A következő beállításokat tedd meg:

 • Tartalombeállítások: bekezdés
 • Miről írsz: Magyarázd el a Divi Lovas Központot
 • Hozzáadott kontextus: Ez az oldal tartalma
 • Hangnem: Tájékoztató
 • Használni kell a kulcsszavakat: lovas központ
 • Tartalomhosszúság: kb. 150 szó
 • Nyelv: a webhely nyelve

Ezekkel a beállításokkal a kattints a “Generate Text” gombra.

A Divi AI létrehoz egy új bekezdést ezek alapján a beállítások alapján. Miután a szöveggenerálás befejeződött, megtekintheted mind az eredeti, mind az újonnan generált szöveget. Ha elégedett vagy az eredményekkel, kattints a use this text gombra.

divi ai
Ez egy egészen furcsa eredmény lett, lásd a kiemelt magyarázatot

A generált szöveg (lásd a képet) magyarázata:
Mivel a Divi tudja miről szól a weboldalad. Esetünkben a netjet.hu, ami online marketing képzés és wordpress tanfolyam, ezért hiába adtam meg, hogy jelen cikkhez, pusztán a példa kedvéértt kertészeti témában írjon, mégis belekeverte a wordpress és marketing oktatóanyagainkat a szövegbe.

Ha újra futtatni szeretnéd a parancsot, kattints a retry gombra. Ha tetszik az új szöveg, de javítani szeretnél rajta, kattints az improve with AI legördülő menüre. Ez a beállítás lehetővé teszi, hogy:

 • jobbá tedd
 • átfogalmazd
 • meghosszabbítsd
 • lerövidítsd
 • egyszerűsítsd
 • átfogalmazd
 • javítsd a helyesírást és nyelvtant
 • írd át szakértőknek vagy kezdőknek
 • Fordítsd le több mint 130 nyelvre
 • változtasd meg a hangnemet
 • Tedd részletesebbé, leíróbbá, érdekesebbé, cselekvésre ösztönzővé vagy általánosabbá

Továbbá hozzáadhatsz egy szöveges parancsot az eredményeid finomításához. Miután minden választott beállításod a helyén van, kattints az újragenerálás gombra, hogy finomítsd a szövegedet.

Források:


AI EXPRESS 2.0: júni 17-19.

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Siess, fogytán az idő!

Ne használd a ChatGPT-t,

amíg nem láttad az új AI Express 2.0 kurzust! A marketinged szuper erőre kap.

Netjet Campus

A Netjet Campus megtanítja hogyan készíts weboldalt, ami eladja a terméked.
Legnépszerűbb kurzusok ezek

Népszerű

Előfizetéses tagsági rendszer

Supersales Sytema

Ebben a kurzusban lépésről lépésre megmutatom, hogyan raksz össze magadnak egy előfizetéses rendszert.

Oktatási rendszer

LearnDash Oktatóanyag

Netjet Campus Classic

Hogyan készíts digitális oktatási rendszert? Mutatom részletes, érthető magyarázattal a Learndash kurzusban.

Alapmű

A Sales Oldal

Supersales Sytema

Felépítjük a sales oldaladat. Milyen neuromarketing mozgatórugókkal  működnek a szöveges és design elemek?

Woocommerce rulez!

Woocommerce webáruház

Supersales Sytema

Felépítjük a Woocommerce webshopodat, lehet egy termékes shop, lehet soktermékes webáruház, a folyamat ugyanaz.

Next level

Neuromarketing

Netjet Campus Classic

Árérzékeny vevők helyett rajongók. Tedd hozzá a mostani marketingedhez a neuromarketing technikákat.

Canva

Canva Oktatóanyag

Netjet Campus Classic
A világ leghasznosabb grafikus szerkesztője, minden webes grafikát megcsinálhatsz bele, a kurzusban mutatom, hogyan.
Explainer animáció

MarketingMese Oktatóanyag

Netjet Campus Classic
Amelyik weboldalon hamarabb megérti az ajánlat lényegét a vevő, ott fog vásárolni. Ha rajzfilmvideóval magyarázod el, fel fognak rá figyelni.
Nagy klasszikus

Wordpress Dominancia

Netjet Campus Classic
Egy jól működő rendszer, amivel biztosra mész. Közérthető képernyővideókon mutatom mit kell csinálnod.
Ezeket az eszközöket is tanítom a Campusban: