fbpx

Bevezetés

A mesterséges intelligencia (AI) világában a generatív modellek, különösen a ChatGPT sorozat, forradalmi változásokat hoztak. Ezek a modellek lehetővé teszik, hogy gépek természetes nyelven kommunikáljanak velünk, emberi módon válaszoljanak kérdéseinkre, és akár összetett problémákat is megoldjanak. Az OpenAI által kifejlesztett legújabb modell, a ChatGPT 4o, tovább növeli ezt a hatékonyságot és sokoldalúságot, új szintre emelve az AI képességeit.

Miért fontos a ChatGPT 4o?

Az AI fejlődése nem állt meg a korábbi modelleknél. A ChatGPT 4o az intelligencia, sebesség és alkalmazási lehetőségek terén jelentős előrelépést képvisel. Az “o” az “omni” rövidítése, ami azt jelenti, hogy ez a modell mindenre kiterjedő, univerzális képességekkel bír. Ez a sokoldalúság különösen fontos a mai gyorsan változó világban, ahol a különböző iparágak és szektorok egyre inkább támaszkodnak az AI-ra a hatékonyságuk és innovációjuk növelése érdekében.

Ebben a fejezetben áttekintjük, hogy miért különleges a ChatGPT 4o, és milyen előnyöket kínál az üzleti és technológiai világ számára. A cél az, hogy megértsük, miért jelentős ez a technológiai újítás, és hogyan változtathatja meg mindennapi életünket és munkánkat.

Az AI fejlődésének mérföldkövei

Az AI fejlődése több szakaszon ment keresztül. A kezdeti szakaszokban a gépek egyszerű feladatokat tudtak elvégezni, majd az idő múlásával egyre komplexebb feladatokat is meg tudtak oldani. A ChatGPT modellek ezen az úton haladtak előre, mind intelligenciájuk, mind képességeik tekintetében.

 • GPT-3.5: Ez a modell már képes volt természetes nyelven válaszolni, de korlátozott volt a kontextus kezelésében és a komplex feladatok megoldásában.
 • GPT-4: Jelentős előrelépést hozott, jobb kontextuskezeléssel és komplexebb feladatmegoldási képességekkel.
 • GPT-4o: A legújabb és legfejlettebb modell, amely gyorsabb, költséghatékonyabb és sokoldalúbb, mint elődei.

Mi teszi különlegessé a GPT-4o-t?

A GPT-4o nem csak egy újabb AI modell. Ez egy forradalmi lépés az AI fejlődésében, amely számos új lehetőséget nyit meg a felhasználók számára:

 • Gyorsabb válaszidő: A GPT-4o jelentősen gyorsabb, mint elődei, ami lehetővé teszi a valós idejű alkalmazások szélesebb körű használatát.
 • Költséghatékonyság: Az új modell fejlesztései révén olcsóbbá vált a használata, így több vállalkozás számára válik elérhetővé.
 • Széleskörű alkalmazási lehetőségek: A GPT-4o fejlett kép- és hangfeldolgozási képességei lehetővé teszik a különböző típusú információk integrálását és feldolgozását.

Az AI jövője a ChatGPT 4o-val

A ChatGPT 4o bemutatása új fejezetet nyit az AI történetében. Ez a modell nem csak technológiai előrelépés, hanem lehetőség is arra, hogy jobban megértsük és kihasználjuk az AI által nyújtott lehetőségeket. A következő fejezetekben részletesebben megvizsgáljuk a GPT-4o fő előnyeit és alkalmazási területeit, hogy teljes képet kapjunk arról, hogyan változtathatja meg ez a technológia mindennapi életünket és munkánkat.

Mi az a ChatGPT 4o?

A ChatGPT 4o az OpenAI legújabb generációs mesterséges intelligencia modellje, amely a GPT-4 szintű intelligenciát kínálja, de jelentős fejlesztésekkel a sebesség, költséghatékonyság és sokoldalú alkalmazhatóság terén. Az “o” betű az “omni” rövidítése, ami azt jelenti, hogy a modell mindenre kiterjedő vagy univerzális képességekkel rendelkezik. Ez a sokoldalúság különösen fontos a mai gyorsan változó világban, ahol az AI alkalmazások egyre szélesebb körben terjednek el.

Az “o” jelentése

Az “o” az “omni” szót rövidíti, amely az univerzalitást és a mindenre kiterjedő képességeket jelenti. A GPT-4o modell célja, hogy képes legyen különböző típusú inputokat (szöveg, kép, hang) kezelni és integrálni, ezáltal egy sokoldalú és hatékony eszközt kínálva a felhasználók számára.

Funkciók Összehasonlítása

Az alábbi táblázatban összehasonlítjuk a GPT-3.5, GPT-4 és GPT-4o modellek főbb funkcióit és képességeit:

FunkciókGPT-3.5GPT-4GPT-4o
SebességKözepesMagasNagyon magas (kétszer gyorsabb, mint a GPT-4)
KöltséghatékonyságAlacsonyKözepesNagyon költséghatékony (50%-kal olcsóbb, mint a GPT-4)
Nyelvi TámogatásAlapvetőFejlettKiemelkedő (jobb támogatás nem angol nyelvekhez)
KépességekSzöveg alapú válaszokSzöveg és kép feldolgozásSzöveg, kép és hang feldolgozás, valós idejű interakciók
Kontextus KezelésKorlátozottFejlettNagyon fejlett (hosszabb kontextusablak)
Multimodális KépességekNem támogatottRészlegesen támogatottTeljes mértékben támogatott (szöveg, kép, hang)
PéldákEgyszerű beszélgetés, alapvető kérdésekKomplex kérdések, képek elemzéseValós idejű beszélgetés, élő videóelemzés, többnyelvű fordítás

Példák a funkciókra

 • GPT-3.5: Egy felhasználó alapvető kérdéseket tehet fel, mint például “Mi az időjárás ma?” vagy “Hogyan készítsek palacsintát?” A modell válaszol, de a kontextus kezelése korlátozott.
 • GPT-4: Egy felhasználó feltölthet egy képet egy étlapról, és kérdéseket tehet fel az ételekről. A GPT-4 képes lefordítani az étlapot és rövid leírásokat adni az ételekről.
 • GPT-4o: Egy felhasználó élő videót közvetíthet egy sporteseményről, és valós idejű magyarázatokat kérhet a játék szabályairól. A GPT-4o nem csak lefordítja az étlapot, hanem részletes információkat nyújt az ételekről, azok történetéről és javaslatokat ad a választáshoz.

Az AI alkalmazásának jövője

A ChatGPT 4o bemutatása új távlatokat nyit az AI alkalmazásában. Az univerzalitás és a sokoldalúság lehetővé teszi, hogy a modell különböző iparágakban és alkalmazásokban nyújtson segítséget, növelve a hatékonyságot és a felhasználói élményt. Az AI ezen új szintje megváltoztatja mindennapi életünket és munkánkat, lehetőséget teremtve a személyre szabott, intelligens megoldások elterjedésére.

A következő fejezetekben részletesebben megvizsgáljuk a GPT-4o fő előnyeit és alkalmazási területeit, hogy teljes képet kapjunk arról, hogyan változtathatja meg ez a technológia mindennapi életünket és munkánkat.

Fő Előnyök

A ChatGPT 4o számos előnyt kínál a korábbi modellekhez képest, ami különösen vonzóvá teszi a vállalkozások és egyéni felhasználók számára. Ebben a fejezetben részletesen bemutatjuk a GPT-4o legfontosabb előnyeit.

Gyorsaság és Költséghatékonyság

A GPT-4o egyik legnagyobb előnye a sebessége és a költséghatékonysága. Ez a modell kétszer olyan gyors, mint a GPT-4, így gyorsabban képes válaszokat adni és feldolgozni az információkat. Emellett a GPT-4o 50%-kal olcsóbb, mint a GPT-4, ami különösen fontos azoknak a vállalkozásoknak, amelyek nagy volumenű adatfeldolgozást végeznek, és költséghatékony megoldásokat keresnek.

Példa:

Egy online ügyfélszolgálati rendszer használhatja a GPT-4o-t a valós idejű kérdések megválaszolására, csökkentve az ügyfélszolgálati költségeket és javítva az ügyfélélményt.

Kép- és Hangfeldolgozás

A GPT-4o jelentős előrelépést tett a kép- és hangfeldolgozás terén. Ez a modell képes képek és hangok elemzésére és feldolgozására, ami új lehetőségeket nyit a multimédiás alkalmazások számára. A GPT-4o képes például egy fényképről készült leírást adni, vagy egy hangfelvétel alapján szöveget generálni.

Példa:

Egy orvosi alkalmazás használhatja a GPT-4o-t arra, hogy elemzést készítsen egy röntgenfelvételről, és javaslatot tegyen a további diagnosztikai lépésekre. Egy másik példa lehet egy podcast, amely valós idejű átiratot készít a beszélgetésekről.

Jobb Nyelvi Támogatás

A GPT-4o továbbfejlesztett nyelvi támogatással rendelkezik, különösen a nem angol nyelvek esetében. Ez lehetővé teszi, hogy a modell szélesebb körben legyen használható különböző nyelveken, növelve ezzel a globális elérhetőségét és alkalmazhatóságát.

Példa:

Egy globális vállalat, amely több nyelven nyújt ügyfélszolgálatot, használhatja a GPT-4o-t a különböző nyelveken történő kérdések megválaszolására, javítva ezzel a nemzetközi ügyfélszolgálat hatékonyságát.

Valós Idejű Hang- és Videóbeszélgetések

A GPT-4o egyik leginnovatívabb képessége a valós idejű hang- és videóbeszélgetések támogatása. Az új Voice Mode segítségével a felhasználók valós idejű hangalapú és videóalapú interakciókat folytathatnak a modellel. Ez a képesség különösen hasznos lehet az oktatás, az ügyfélszolgálat és más valós idejű kommunikációs feladatok terén.

Példa:

Egy oktatási platform használhatja a GPT-4o-t, hogy valós idejű hangalapú órákat tartsanak, ahol a diákok interaktívan kérdezhetnek és válaszokat kaphatnak a tananyagról. Egy másik példa lehet egy ügyfélszolgálati chat, ahol a felhasználók valós idejű videóbeszélgetést folytathatnak az AI-asszisztenssel.

Jobb Kontextuskezelés és Hosszabb Beszélgetések

A GPT-4o fejlett kontextuskezelési képességekkel rendelkezik, amelyek lehetővé teszik a hosszabb és bonyolultabb beszélgetések kezelését. Ez különösen fontos a szakértői rendszerek és az összetett problémamegoldás terén, ahol a hosszú távú kontextus megőrzése és kezelése elengedhetetlen.

Példa:

Egy orvosi konzultációs alkalmazás használhatja a GPT-4o-t, hogy részletes beszélgetéseket folytasson a betegekkel, megőrizve a korábbi konzultációk adatait és kontextusát. Ezáltal az orvosok jobban megérthetik a páciensek problémáit és személyre szabottabb kezelési terveket készíthetnek.

GPT-4o előnyei, összegzés

A GPT-4o előnyei és új képességei lehetővé teszik, hogy az AI technológia még hatékonyabb és sokoldalúbb legyen. A gyorsaság, költséghatékonyság, fejlett kép- és hangfeldolgozás, jobb nyelvi támogatás, valós idejű interakciók és a fejlett kontextuskezelés mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a GPT-4o forradalmasítsa a mesterséges intelligencia alkalmazását a mindennapi életben és az üzleti világban egyaránt.

Felhasználási Lehetőségek

A ChatGPT 4o sokoldalú képességei számos iparágban és alkalmazási területen hasznosíthatók. Az alábbiakban részletesen bemutatjuk, hogyan használható a GPT-4o az ügyfélszolgálatban, az oktatásban, az egészségügyben és a tartalomkészítésben.

Ügyfélszolgálat

Az ügyfélszolgálat terén a GPT-4o forradalmi változásokat hozhat. Az AI modellek képesek valós idejű, természetes nyelvű válaszokat adni, ami jelentősen javítja az ügyfélszolgálat hatékonyságát és az ügyfélélményt.

Példa:

Egy e-kereskedelmi vállalat használhatja a GPT-4o-t, hogy automatizált ügyfélszolgálati rendszert hozzon létre, amely képes valós idejű válaszokat adni a vásárlói kérdésekre, például a rendelés állapotára, termékinformációkra vagy visszatérítési eljárásokra vonatkozóan. Az AI képes azonnal kezelni a gyakran ismétlődő kérdéseket, így a humán ügyfélszolgálati képviselők több időt fordíthatnak a komplexebb problémákra.

Oktatás

Az oktatásban a GPT-4o interaktív és személyre szabott tanulási élményeket nyújthat, segítve a diákokat a különböző tantárgyak mélyebb megértésében.

Példa:

Egy online oktatási platform használhatja a GPT-4o-t, hogy valós idejű, interaktív oktatási modulokat kínáljon. A diákok kérdéseket tehetnek fel a tananyaggal kapcsolatban, és az AI részletes, személyre szabott válaszokat ad. Az AI akár élő videóórákat is támogathat, ahol a diákok valós idejű beszélgetéseket folytathatnak a tanárral és az AI-val egyaránt.

Egészségügy

Az egészségügyben a GPT-4o jelentős segítséget nyújthat az orvosoknak és a betegeknek egyaránt. Az AI képes orvosi adatok elemzésére, előzetes diagnózisok felállítására és a betegek tájékoztatására.

Példa:

Egy orvosi intézmény használhatja a GPT-4o-t, hogy előzetes diagnózisokat állítson fel a páciensek számára az orvosi adatok és a tünetek alapján. Az AI képes lehet egy röntgenfelvétel elemzésére, és javaslatokat tehet a további diagnosztikai lépésekre. Emellett a betegek kérdéseket tehetnek fel az egészségükkel kapcsolatban, és az AI részletes információkat nyújt a kezelési lehetőségekről és a megelőző intézkedésekről.

Tartalomkészítés

A tartalomkészítés terén a GPT-4o kreatív és hatékony megoldásokat kínál. Az AI képes automatikusan generálni cikkeket, történeteket, marketing anyagokat és más típusú tartalmakat.

Példa:

Egy marketing ügynökség használhatja a GPT-4o-t, hogy automatikusan generáljon blogbejegyzéseket, közösségi média posztokat és hírleveleket. Az AI képes a célnak megfelelő hangnemet és stílust alkalmazni, így a tartalom hiteles és vonzó lesz az olvasók számára. Emellett a GPT-4o segítségével a kreatív írók gyorsabban készíthetnek első vázlatokat, amelyeket később finomíthatnak és szerkeszthetnek.

GPT-4o alkalmazási lehetőségei

A GPT-4o széleskörű alkalmazási lehetőségei révén számos iparágban és területen hozhat forradalmi változásokat. Az ügyfélszolgálatban, az oktatásban, az egészségügyben és a tartalomkészítésben nyújtott előnyei különösen kiemelkedőek, hiszen javítják a hatékonyságot, növelik a felhasználói élményt és új lehetőségeket teremtenek az innováció számára. A GPT-4o alkalmazásával a vállalkozások és egyéni felhasználók egyaránt kihasználhatják az AI nyújtotta előnyöket, így jobban felkészülhetnek a jövő kihívásaira és lehetőségeire.

Hogyan érhető el a felhasználó számára a ChatGPT 4o?

1. Regisztráció

Kezdjük az alapoknál: először is regisztrálnod kell az OpenAI weboldalán. Ez olyan egyszerű, mint bármely más online regisztráció. Lépj az openai.com oldalra, és kattints a “Get started” vagy “Sign up” gombra. Add meg az email címedet, hozz létre egy jelszót, majd erősítsd meg az email címedet a kapott visszaigazoló emailben.

2. Válassz egy csomagot!

Miután bejelentkeztél, navigálj a “Pricing” oldalra. Itt különböző előfizetési csomagok közül választhatsz:

 • Free: Alapvető hozzáférés a GPT-4o-hoz, de korlátozott üzenetküldési lehetőséggel.
 • Plus: Több üzenet, gyorsabb válaszidő, teljes hozzáférés a GPT-4o-hoz.
 • Team és Enterprise: Még nagyobb üzenetküldési limit, fejlettebb funkciók és magasabb szintű támogatás.

Válaszd ki azt a csomagot, amelyik legjobban megfelel az igényeidnek.

3. Használat

Most jön a lényeg! Nyisd meg a ChatGPT alkalmazást vagy weboldalt, és válaszd ki a GPT-4o modellt a legördülő menüből vagy a beállításokban. Írd be a kérdésedet vagy a feladatot, amit szeretnél, hogy az AI megoldjon, és élvezd a valós idejű válaszokat. Használhatod szöveg, kép vagy hang formájában is – a GPT-4o mindenre készen áll!

4. API hozzáférés fejlesztőknek

Ha fejlesztő vagy, és szeretnéd integrálni a GPT-4o-t a saját alkalmazásodba, akkor szükséged lesz az OpenAI API kulcsra. Lépj be az OpenAI fiókodba, hozz létre egy API kulcsot az “API keys” menü alatt, és kövesd az API dokumentációban található útmutatót az integrációhoz. Teszteld le az alkalmazásodat, és már készen is állsz!

5. Tippek és támogatás

Végül, ha bármilyen kérdésed van, nézd át az OpenAI részletes dokumentációját, csatlakozz a közösségi fórumokhoz, vagy vedd fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal a “Support” menüpont alatt.

Összefoglalás

A ChatGPT 4o használata könnyen elérhető bárki számára, legyen szó egyéni felhasználóról vagy fejlesztőről. Regisztrálj az OpenAI weboldalán, válassz egy megfelelő előfizetési csomagot, és használd a GPT-4o-t a mindennapi feladataidhoz. Ha fejlesztő vagy, integráld az API-t a saját rendszereidbe, és élvezd az AI nyújtotta előnyöket. Egyszerű, igaz?

AI EXPRESS 2.0: júni 17-19.

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Siess, fogytán az idő!

Ne használd a ChatGPT-t,

amíg nem láttad az új AI Express 2.0 kurzust! A marketinged szuper erőre kap.

Netjet Campus

A Netjet Campus megtanítja hogyan készíts weboldalt, ami eladja a terméked.
Legnépszerűbb kurzusok ezek

Népszerű

Előfizetéses tagsági rendszer

Supersales Sytema

Ebben a kurzusban lépésről lépésre megmutatom, hogyan raksz össze magadnak egy előfizetéses rendszert.

Oktatási rendszer

LearnDash Oktatóanyag

Netjet Campus Classic

Hogyan készíts digitális oktatási rendszert? Mutatom részletes, érthető magyarázattal a Learndash kurzusban.

Alapmű

A Sales Oldal

Supersales Sytema

Felépítjük a sales oldaladat. Milyen neuromarketing mozgatórugókkal  működnek a szöveges és design elemek?

Woocommerce rulez!

Woocommerce webáruház

Supersales Sytema

Felépítjük a Woocommerce webshopodat, lehet egy termékes shop, lehet soktermékes webáruház, a folyamat ugyanaz.

Next level

Neuromarketing

Netjet Campus Classic

Árérzékeny vevők helyett rajongók. Tedd hozzá a mostani marketingedhez a neuromarketing technikákat.

Canva

Canva Oktatóanyag

Netjet Campus Classic
A világ leghasznosabb grafikus szerkesztője, minden webes grafikát megcsinálhatsz bele, a kurzusban mutatom, hogyan.
Explainer animáció

MarketingMese Oktatóanyag

Netjet Campus Classic
Amelyik weboldalon hamarabb megérti az ajánlat lényegét a vevő, ott fog vásárolni. Ha rajzfilmvideóval magyarázod el, fel fognak rá figyelni.
Nagy klasszikus

Wordpress Dominancia

Netjet Campus Classic
Egy jól működő rendszer, amivel biztosra mész. Közérthető képernyővideókon mutatom mit kell csinálnod.
Ezeket az eszközöket is tanítom a Campusban: